FTC: amíg nincs jogerős döntés, nincs szektorbezárás

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 17:59
null
A Mezőkövesd elleni bajnokira is válthatnak jegyet a szurkolók a B-középbe (Fotó: NS-archív)
Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága múlt héten, a Ferencváros–Kisvárda mérkőzés után a szurkolók rendzavaró cselekménye címén egyebek mellett szektorbezárással büntette az FTC-t, amely a Mezőkövesd elleni pénteki bajnoki meccsre mégis árusíthat belépőjegyeket.

 

 

„A FEB (fegyelmi bizottság – a szerk) aFerencvárosta Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésena rend megzavarásával kapcsolatosszurkolóicselekményekért(megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata)pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet1soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Groupama ArénaB1, B2, B3 és C1 szektorainak lezárását” írta múlt csütörtökön a fegyelmi határozatában a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Fentiek alapján azt gondolhatnák a ferencvárosi szurkolók, hogy a Mezőkövesd elleni, pénteken 20 órától kezdődő bajnoki mérkőzésre az érintett szektorokba nem lehet belépőjegyet váltani. Ehhez képest a Ferencváros jegyértékesítő felületén, a meccsjegy.fradi.hu-n továbbra is vásárolhatnak a drukkerek jegyeket ezekbe a szektorokba.

A Nemzeti Sport úgy értesült, erre azért van lehetőség, mert a döntés nem jogerős, az FTC fellebbezett a fegyelmi határozat ellen (a fellebbezés tényét érdeklődésünkre a klub is megerősítette), és amíg nem születik jogerős döntés, addig nem kell bezárni az érintett szektorokat.

Az üggyel kapcsolatban erről tájékoztatott megkeresésünkre az MLSZ is.

„A Ferencváros ügyében hozott elsőfokú határozat még nem jogerős, ezért a klubnak lehetősége van a jegyértékesítésre” – fogalmaz válaszában a szövetség.

NB I, 25. FORDULÓ
Március 18., péntek
20.00:
Ferencváros–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
Március 19., szombat
15.00:
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)
17.30: Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
19.45: MTK Budapest–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Március 20., vasárnap
13.15:
Paksi FC–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
18.30: Újpest FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik