MLSZ: szektorlezárással bűnhődik a Honvéd és a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 13:58
null
A szurkolók miatt büntették a Honvédot és a Ferencvárost is (Fotó: Tumbász Hédi)
Az elmúlt hétvégén lejátszott NB I-es bajnokik és a múlt héten lejátszott Magyar Kupa-mérkőzések után összeült a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága és „szurkolói cselekményekért”, illetve „a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményekért” szabott ki büntetéseket. 

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az mlsz.hu-n megjelent közleményt.

„Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága március 10-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a DVSC elleni hazai bajnoki mérkőzéséna rend megzavarásával kapcsolatosszurkolóicselekményekért(megbotránkoztató ésemberi méltóságot sértőkifejezések bekiabálása és tárgyak elzárt területre történt bedobálása)elrendeli aBudapest Honvéd1 soron következő hazai NB I-esbajnoki mérkőzésén a Bozsik Aréna „B” lelátórész valamennyi szektoránaklezárását.

A FEB aFerencvárosta Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésena rend megzavarásával kapcsolatosszurkolóicselekményekért(megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata)pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet1soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna„B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak lezárását.

A FEB összevont eljárás alapján aBudapestHonvédotaMOL Fehérvár és a PuskásAkadémiaelleni hazai bajnoki mérkőzéseinarend megzavarásával kapcsolatos cselekményekért(megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata)pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

MOLMagyar Kupa

A FEB összevont eljárás alapján aFerencvárosta Vasas és aBudapestHonvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatosszurkolói cselekményekért(megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata)pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a MOL Fehérvárt az ETO FC Győr elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a MOL Fehérvár FC elleni hazai mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése), valamint rasszista megnyilvánulásaiért („huhogás”) elrendeli az ETO FC Győr soron következő 1 hazai férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésén az ETO Stadion G-H szektorainak lezárását, továbbá pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi a sportszervezetet.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

SzakmeiszterÁdám (Kanizsa Futsal) 1soron következő férfifelnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Sárközi Szabolcs(Kincsem Lovaspark) és Takács Dávid Attila (Kanizsa Futsal) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Nem maradhat következmények nélkül a trágárság, az emberi méltóság megsértése

Teljes stadion- vagy szektorbezárást akkor alkalmaznak a hazai és nemzetközi gyakorlatban, amikor a sport és a sportszerűség alapvető értékeivel összeegyeztethetetlen esemény történt egy mérkőzésen.

Szemben a pénzbüntetéssel, ezekben az esetekben a klubok helyett vagy mellett magukat a rendbontókat kívánja figyelmeztetni és szankcionálni a döntéshozó.

A szurkolói elégedetlenség kulturált és nem sértő módon történő kifejezése továbbra sem jár büntetéssel, de trágárság, gyalázkodás, gyűlöletkeltés, megfélemlítés és rasszizmus esetén a részleges vagy teljes stadionbezárás az egyetlen döntési lehetőség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik