FTC: amerikai és szerb légiós érkezett a női csapatba

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 19:56
null
Biljana Bradics (középen) és Hanna Barker is az FTC-hez igazolt (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Diósgyőr női labdarúgócsapatának két légiósa, a szerb Biljana Bradics és az amerikai Hanna Barker is a magyar bajnok Ferencvárosnál folytatja pályafutását – jelentette be a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

A csatárként bevethető Biljana Bradics 2018 óta játszott a DVTK-nál, ez idő alatt – a HLSZ adatbázisa szerint – 80 NB I-es mérkőzésen összesen 57 gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb találatát 2019 novemberében épp az FTC ellen lőtte, amikor egy bajnokin szögletből csavart a kapuba. A 31 éves Bradics a szerb válogatottban 2013 óta 15 meccsen lépett pályára.

A 26 esztendős amerikai középpályás, Hanna Barker fél évvel később, 2019 telén került Diósgyőrbe, ahol – Bradicshoz hasonlóan – hamar alapember lett, és 66 bajnoki találkozón összesen 33-szor vette be az ellenfelek kapuját.

Mindkét játékos két-két bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-ezüstöt nyert a DVTK-val.

A Ferencváros női csapata korábban a szombathelyi Viktóriától távozó magyar válogatott kapust, Bíró Barbarát is leigazolta, Csányi Diánával, Inna Zlidnisszel, Szabó Viktóriával, Czellér Dorottyával és Papp Lucával pedig szerződést hosszabbított.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik