BORBOLA BENCE 2022.05.27 07:26 Frissítve: 2022.05.27 08:34

FTC: a kisfia születése miatt Marquinhos Budapesten maradt

Budapesten tölti a nyári vakációt Marquinhos, hiszen hamarosan kisfia születik, a Ferencvárossal pedig újabb sikerekre vágyik.

 

Marquinhos bajnokként és kupagyőztesként várja Budapesten kisfia megszületését (Fotó: Árvai Károly)


A hazautazás ezúttal elmarad. A bajnokság végén a futballisták a szélrózsa minden irányába elindultak, a válogatottal készülő Dibusz Dénes, Botka Endre és Vécsei Bálint kivételével megérdemelt pihenőjüket töltik. A légiósok hazautaztak, ám a ferencvárosi külföldiek közül a brazil Marquinhos a nyári szünidőt is Budapesten tölti: hamarosan apuka lesz.

„Bármelyik pillanatban megszülethet a kisfiam – mondta lapunknak a 22 éves támadó, aki a télen csatlakozott a Ferencvároshoz. – Eredetileg hazautaztunk volna Brazíliába, Maranhaóba, hiszen ott születtem, a családom a mai napig ott él, mindenki hiányzik. De most nincs fontosabb a kisfiunknál, jó kezekben vagyunk itt, a magyar fővárosban, és csak ez számít.”

Fiatal kora ellenére nem a születendő kisfiú lesz a játékos első gyermeke, odahaza ötéves kislánya is van, szeretné, ha egyszer ő is meglátogatná Magyarországon.

„Jobban nem is dönthettem volna, amikor Bulgáriából a Ferencvároshoz szerződtem – folytatta Marquinhos. – Jól éreztem magam a Botev Plovdivnál, az első hetek, hónapok különleges élményt tartogattak, hiszen akkor jártam először Európában. Első lépcsőfoknak tökéletes volt a Botev, az ott eltöltött másfél idény, ám a Ferencváros más szint. Minden szempontból előreléptem.”

Hosszú távon nagy erőssége lehet a zöld-fehéreknek, mozgékonyságával, cselezőkészségével, játékintelligenciájával kiemelkedhet az NB I mezőnyéből. 170 centiméteres magassága ellenére erős testalkatú, nehéz elvenni tőle a labdát, erről már a magyar élvonal védői is meggyőződhettek. A Ferencvárosnál úgy tartják, az új futballistáknak legalább fél-egy év kell, míg teljesen megszokják a helyi körülményeket, és a legjobbjukat tudják nyújtani. A támadó is úgy érzi, a következő idényben sokkal veszélyesebben futballozik.

„A Bajnokok Ligája miatt különösen izgatott vagyok. Pályafutásom során nem játszottam még ebben a sorozatban, nekem az idei lesz az első lehetőség. Remélem, messzire jutunk, a csoportkörbe kerüléssel valóra válna az álmom.”

Marquinhos mindent megtesz, hogy a következő idényben is nagy sikereket érjen el a Ferencvárossal (Fotó: Török Attila)

A bajnoki címért és a kupagyőzelemért járó aranyérmet egyelőre budapesti lakásában őrzi, ám ha legközelebb Brazíliába utazik, hazaviszi, a házában kiemelt helyen gyűlnek a relikviák. Nem szeret semmit túlbonyolítani, az sem foglalkoztatja, hogy 3.8 millió euróra becsült értékével a magyar élvonal legdrágább futballistája. Csak az érdekli, hogy a Ferencvárossal minél több sikert érjen el, a bajnoki cím és a kupagyőzelem kiváltotta eufória örökké emlékezetes marad neki. Egyfajta hódító hadjáratként tekint a közös jövőjére a zöld-fehér egyesülettel.

„Mindig is nagyravágyó voltam, és a Ferencváros is ilyen klub. Mindenki tudja, mit miért tesz, és ez nagyon tetszik. Erős csapatunk van, ezt a következő idényben is megmutatjuk.”

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.

2022.06.25 14:58:07

Labdarúgó NB I R. Gy.

A Sepsi elleni vereség után jól játszott a Ferencváros, a Ludogorecnek esélye sem volt.

2022.06.22 16:51:52

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

A tartalékos zöld-fehéreknek nem volt szerencséjük, de az eredmény így sem mutat jól számukra.