FTC: a búcsúmeccsét játszhatta vasárnap a csatár

Vágólapra másolva!
2023.02.27. 12:39
null
Fortune Bassey (28) két meccsen szerepelt a tavaszi szezonban az FTC NB III-as csapatában (Fotó:<a href="https://www.facebook.com/photo/?fbid=121953230807380&amp;set=a.121698944166142"> facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club II</a>)<br />
Vasárnap az FTC tartalékcsapatában lépett pályára az NB III-ban a Budapest Honvéd-MFA ellen 2–1-re elveszített meccsen, ám a napokban már a Degerfors IF játékosa lehet a nigériai Fortune Bassey, a svéd Aftonbladet információja szerint ugyanis az Allsvenskan előző idényének 13. helyezettje szemet vetett a 24 éves nigériai középcsatárra.

 

 

Az atletikus felépítésű Fortune Bassey 2022 januárjában írt alá a zöld-fehérekhez, 18 meccsen négy gólt szerzett, s magyar bajnok, illetve kupagyőztes lett. Nyáron a cseh aranyérmes Viktoria Plzenhez került kölcsönbe, ám a csehek nem voltak elégedettek a játékával, felbontották nyárig érvényes megállapodásukat az együttes színeiben 18 mérkőzésen egyszer eredményes támadóval, aki öt BL-csoportmeccsen kapott lehetőséget.

A svéd lap úgy tudja, a Degerfors kiszemeltje kölcsönszerződés keretében válthat klubot, az egyezség hamarosan megköttethet.

Bassey számára Svédország azért is jöhet szóba, mert most kezdődik majd az új idény, hiszen tavasz-őszi rendszerű a bajnokság. A csatár a 2022–2023-as évadban két csapatban, a Viktoria Plzenben és a Ferencvárosban már szerepelt, így egy harmadikban ezt már nem tehetné meg a szabályok szerint, csak olyanban, amelyikben tavasszal már a következő idény kezdődik.

Ha az átigazolás megvalósul, akkor egy időre biztosan a Honvéd MFA elleni, vasárnapi, NB III-as bajnoki lesz Bassey utolsó magyarországi meccse, azon a találkozón kezdőként egy félidőt játszott, mielőtt lecserélték. Az NB III-ban ez volt a második mérkőzése, mióta visszatért Csehországból, gólt nem szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik