nemzetisport.hu 2017.07.22 00:10 Frissítve: 2017.07.22 07:10

Ferencváros: aláírt a brazil balhátvéd – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja, a Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n pénteken bejelentette, hogy szerződtette a 23 éves brazil balhátvédet, Marcos Pedrosót.

Marquinhos Pedroso és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)

 

Marcos Garbellotto Pedroso – „művésznevén” (ahogy ő maga az Instagram-oldalán is írja) Marquinhos Pedroso – a Figueirensétől érkezett, de legutóbb kölcsönben a török élvonalbeli Gaziantepsporban játszott. A török első osztályban 15 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett.

Féléves kölcsönszerződése lejárta után átmenetileg visszatért Brazíliába, ám tegnap már a Sao Pauló-i reptérről tett közzé egy bejegyzést az Instagram-oldalán az alábbi képaláírással: „Remélem, Budapest tárt karokkal vár minket”.

A 23 éves balhátvéd pénteken átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a szerződését a Ferencvároshoz. A klub nem közölt részleteket a szerződéssel kapcsolatban, de az NSO Brazíliából úgy értesült, hogy Marcos Pedroso egy évre kölcsönbe érkezett a Fradihoz, de a klub opciós jogot is szerzett a futballista játékjogának megvásárlására.

„Pedroso (teljes nevén Marcos Garbellotto Pedroso), vagy ahogy magát hívja, Marquinhos Pedroso 1993. október 4-én született Brazíliában, Tubaraoban. 2007-ben, tizennégy éves korában kezdte ifista pályafutását a brazil Figueirenseben – mutatja be az új játékost a fradi.hu. – 2012-ben került fel a Figueirense felnőtt csapatába, ahol ez idáig összesen hatvanhét mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és öt gólpasszt is jegyzett. Kölcsönben megfordult a Guaraninál, valamint az egyik legtradicionálisabb brazil klubnál, a Grémiónál is. 2017-ben a török Graziantepspor együttesében szerepelt.

A Figueirensével 2014-ben megnyerte a Campeonato Catarinensét, ami a legnagyobb labdarúgó-tornája a brazil Santa Catarina államnak, mi több, Marcos Pedrosót a torna felfedezettjének választották. A 23 éves, 175 centiméter magas ballábas brazil balhátvéd 2017 nyarától erősíti a Ferencvárost."  

A Transremarkt 1 millió euróra becsüli az értékét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: 
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, Club Atlético River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Rui Pedro (portugál, CSZKA Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)  
Kölcsönbe érkezők: Marcos Garbellotto Pedroso (brazil, Figueirense – Brazília, legutóbb kölcsönben Gaziantepspor – Törökország),
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera DávidKundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor, Oroszi István, Patik Márton, Pergel Bence, Vida Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók: Csilus Tamás (soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus), Vladan Csukics (szerb, visszavonult), Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Dragóner Filip (Nyíregyháza Spartacus, kölcsön után végleg), Haris Attila(soroksári kölcsön után Balmazújváros), Oliver Hüsing (német, Hansa Rostock – Németország), Jova Levente (soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Radó András (Puskás Akadémia), Florian Trinks (német, Chemnitzer FC – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán (Soroksár), Gera Dávid (Soroksár), János Norbert (Soroksár), Lakatos István (Soroksár), Pergel Bence (Soroksár) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bognár István (DVSC, Vasas), Patik Márton (RKSK)

2022.05.17 22:30:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy mondani szokás: a tabella nem hazudik.

 

2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.