Felkészülés: kilencgólos meccsen nyert az MTK, a KTE is győzött

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 15:56
null
Az MTK kilencgólos meccsen győzte le a Kozármislenyt (Fotó: MTK Budapest)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest, Kecskeméti TE és Zalaegerszegi TE is győzött szerdai felkészülési mérkőzésén, előbbi kilencgólos meccsen nyert a Kozármisleny ellen, utóbbi a koszovói KF Llapinál bizonyult jobbnak. Ugyancsak szerdán lépett pályára a Diósgyőri VTK, amely 1–1-es döntetlent játszott a spanyol negyedosztályú CD Esteponával.

Kifejezetten jól kezdett a másodosztályú Kozármisleny,a 24. percben Molnár Ádin és Kirchner Krisztián góljával már 2–0-ra vezetett. Aztán jött az MTK, amely nyolc perc alatt fordított, Németh Krisztián, Kosznovszky Márk és Molnár Rajmund is betalált. A félidő előtt egyenlítettek a Baranya vármegyeiek, ismét Kirchner volt eredményes (3–3).

Az 53. percben, Horváth Artúr vette be a kozármislenyi kaput, de hamarosan ismét érkezett Kirchner, aki mesterhármast ért el (4–4). Az 5–4-es végeredményt Marin Jurina állította be a 70. percben.

A Kecskemét a törökországi edzőtáborában Mihajlo Meszhi és Pálinkás Gergő góljával 2–0-ra nyert a koszovói KF Llapi ellen.

„Ahogy a meccs előtt is mondtam, nagyon jó ellenféllel találkoztunk. Kiváló körülmények között, jó időben futballozhattunk, annak különösen örülök, hogy negyvenöt percnél több állt rendelkezésünkre egy-egy játékrészben. Főleg az elsőben nagyon meg voltam elégedve, mert magasan játszottunk, amit külön kértem a srácoktól. A rengeteg kemény párharctól azért eltekintettem volna ezúttal, de ez is benne van egy edzőmeccsben. Több helyzetünk volt, csak azt sajnálom, hogy ezeket kihagytuk. Ezzel együtt jobban játszottunk, láttuk azokat a játékelemeket, amelyeket megbeszéltünk. A szünetben sort cseréltünk, ott azért már látszott a minőségi különbség mindkét oldalon. Ezzel együtt is kombinatívan játszottunk, egy-egy labdaszerzésből és büntetőből eldöntöttük a meccset. A végére kicsit csapkodó lett a játékunk, ennek nem örültem, mert több pontossággal és koncentrációval akár növelni is tudtuk volna még a különbséget. Mindenki odateszi magát, be akar kerülni a csapatba, nem mellesleg láthatóan és érezhetően szeret a KTE-ben futballozni. Ez a legfontosabb, a mai nap abszolút elérte a célját” – értékelt Szabó István vezetőedző a klubhonlapon.

A DVTK Bényei Ágoston találatával vezetést szerzett a 30. percben, ám nem sokkal később egyenlítettek a spanyolok, s mivel újabb gól nem született, 1–1-es döntetlen lett a végeredmény.

A Zalaegerszegi TE 3–1-re diadalmaskodott a ciprusi Pafosz ellen, Szalay Szabolcs, Sztefanosz Evangelu és Antonio Mance is betalált.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
MTK BUDAPEST–KOZÁRMISLENY (II.) 5–4 (3–3)
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
MTK, az első 60 percben:
Rácz – Varju, Stumpf, Kocsis G., Vadnai – Horváth A., Thiam – Spalek, Kosznovszky, Molnár R. – Németh K.A 60. perctől:Rácz – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Kovács M., Kata, Végh B., Bognár I., Antonov – Spalek (Jurina), Stieber Z.
Az MTK gólszerzői:Németh K., Kosznovszky, Molnár R., Horváth A., Jurina

KECSKEMÉTI TE–KF LLAPI (koszovói) 2–0 (0–0)
Belek
Kecskemét:
Varga B. – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó L., Zsótér, Banó-Szabó (Meszhi), Horváth K. – Lukács D.A második félidőben:Fadgyas – Nagy O., Szűcs K., Polyák, Iyinbor, Leoni – Meszhi, Szendrei Á. (Artner), Derekas (Kovács K.), Helmich – Pálinkás G.
G:Meszhi, Pálinkás

DIÓSGYŐRI VTK–CD ESTEPONA (spanyol, IV.) 1–1 (1–1)
Sotogrande, Santa Maria Polo Club
DVTK:
Odincov – Gera D., Szatmári Cs., Lund, Stephen – Holdampf, Vallejo, Bényei – Acolatse, Kampecisz, Pozeg Vancas.A második félidőben:Bánhegyi – Csirmaz, Szőke Á., Farkas D., Demeter – Klimovics, Szamosi (Kuznyecov), Feuillassier – Pernambuco, Edomwonyi, Jurek
A DVTK gólszerzője:Bényei

PAFOSZ (ciprusi)–ZTE FC 1–3 (1–1)
Ciprus
ZTE, az első félidőben:
Dombó – Szalay Sz., Lesjak, Szafronov, Bedi – Spoljaric, Németh D., Soltész I. – Vogyicska (Huszti A.), Sajbán Máté, Ubochioma.A második félidőben:Gyurján – Csóka, Várkonyi, Evangelu – Medgyes, Kiss B., Szankovics, Szendrei N., Kovács B. – Croizet, Mance
A ZTE gólszerzői:Szalay Sz., Evangelu, Mance

KORÁBBAN
Mezőkövesd Zsóry FC–Budafoki MTE (NB II) 2–3
(1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik