nemzetisport.hu 2016.06.17 17:52 Frissítve: 2016.06.18 00:05

Sovány FTC-győzelem az első felkészülési mérkőzésen

A Ferencváros csapata is megkezdte a felkészülési meccsek sorát a következő bajnoki idényre. Thomas Doll csapata a válogatottak nélkül fogadta a Népligetben a Szekszárdot. Bár a Fradi jobban játszott ellenfelénél, a lelkesen játszó vendégek alaposan megnehezítették a dolgát, így „idény eleji formában” csak 2–1-re nyertek a zöld-fehérek.

Busai Attila szerezte a Ferencváros első gólját a Szekszárd elleni mérkőzésen (Fotó: Földi Imre)

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SZEKSZÁRD 2–1

FTC Népligeti Edzőközpont, Tóth Potya István pálya, 150 néző. V: Gyarmati II T.
FTC: 1. félidő: Jova – Dilaver, Valencsik, Leandro, Csilus Á. – Gyömbér, Cenaj – Radó, Trinks, Nyéki – Busai. 2. félidő: Kunsági – Csilus Á., Nalepa, Csukics, Valencsik – Csernik, Haris – Cenaj, Nagy Dominik, Nyéki – Adamcsek.
Szekszárd: Császár (Szűcs K., a szünetben) – Rácz (Ranga, 66.), Koch (Pap M., 66.), Márton (Kuklis, 66.), Szabó M. – Lékó (Kvanduk, 66.), Királyházi (Lerch, 66.), Arena (Hegedűs M., 66.), Nagyváradi (Major, 66.), Dallos – Fejes (Hegedüs E., 66.)
Gólszerző: Busai (22.), Nagy Dominik (59. – 11-esből), ill. Dallos (35.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Első felkészülési mérkőzésén válogatottjai nélkül fogadta a Ferencváros a Szekszárdot. Az első félidőben jóval többet volt a labda a hazaiaknál, jobban is játszottak, így nem volt meglepetés, hogy Busai szemfüles góljával vezetést szerzett a Fradi (1–0). A gól után nem sokkal ugyanő a kapufát is eltalálta, majd váratlanul egyenlített a Szekszárd. Dallos iramodott meg szépen, és bár először hibázott, a kipattanót belőtte (1–1).

A második félidőben mindkét csapat rengeteget cserélt, visszaesett az amúgy sem magas színvonal, de Nagy Dominik tizenegyesből szerzett találatával megint vezetést szerzett a Ferencváros (2–1). Ezután nem sokkal Nyéki megsérült, így tíz emberrel játszotta végig a meccset a hazai csapat. Hiába volt azonban nagyon lelkes a Szekszárd, egyenlítenie már nem sikerült.

Érdekesség, hogy a második félidőben pályára lépett Vladan Csukics, akinek nyáron lejárt a szerződése a Ferencvárossal. Tavaly is hasonlóan alakult a szerb légiós sorsa, akkor maradt még egy évet. Lehet, hogy a szurkolók egyik kedvence lehúz még egy szezont a zöld-fehéreknél?

Thomas Dollnak egyéb elfoglaltsága volt, csak az utolsó tíz percre érkezett vissza. Így Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője értékelte a találkozót: „Idény eleji formában játszott a csapat, rengeteg technikai hiba volt, és a mozgások sem olyanok voltak. A fő hangsúly azon volt, hogy azt a terhelést, amit terveztünk a játékosoknak, megkapják – ebből a szempontból talán mondhatjuk, hogy elérte a célját a mérkőzés. Látható, hogy nagyon sok tennivaló van, illetve sok játékos számára bebizonyosodott, hogy még nagyon sokat kell dolgozni, ahhoz hogy valaki az első csapathoz kerüljön.”

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90. perc: Vége a mérkőzésnek, a Szekszárd jól játszott, de a meccset a Fradi nyerte. 2–1
87. perc: Haris
próbálkozott távolról, de a lövésben nem volt nagy erő, így Szűcs megfogta.
80. perc:
Többet van a labda a Ferencvárosnál, a Szekszárd nem tudja kihasználni az emberelőnyét.
78. perc: Valencsik
fűzött be szépen két védőt a tizenhatos bal oldalánál, majd középre gurította a labdát, de pontatlanul, így a védők felszabadítottak.
63. perc: Nyéki
megsérült, nem tudta folytatni a játékot, és mivel nem volt több cseréje a Ferencvárosnak, tíz emberrel folytatják.
59. perc: GÓL! VEZET A FRADI! Tizenegyeshez jutott a Ferencváros. Nagy Dominik
állt a labda mögé, és a jobbra vetődő kapust becsapva a kapu bal oldalába lőtt. 2–1
56. perc: Cenaj
vállalkozott lövésre, de Szűcs védett.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

1. FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, gyengén játszik a Fradi, a lelkes Szekszárd fel van pörögve. 1–1
40. perc: Dallos
futott el a bal oldalon, kapura tört, megpróbálta középre beadni a labdát, amely Leandro lábáról felperdült, így Jova elkaphatta.
35. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A SZEKSZÁRD! Dallos
kapott remek labdát középen, teljesen egyedül vezette kapura, majd lőtt, Jováról kijött a labda, de éppen elé, aki 10 méterről már nem hibázott. 1–1
34. perc: KAPUFA! Nyéki
adta be a labdát laposan a bal oldalról, Busai három méterről, becsúszva a kapufát találta el.
30. perc: Trinks
lőtt 17 méterről, de lövése a kapu fölé szállt.
26. perc:
A vendégek jobbszélsője elfutott a szélen, de a beadása pontatlan volt, Csilus összeszedte.
22. perc: GÓL! VEZET A FERENCVÁROS!
Trinks végezhetett el szabadrúgást a szekszárdi kaputól 27 méterre, a kapu jobb oldalába tartó labdát a kapus csak kiütni tudta, de Busai szemfüles volt, és két méterről a hálóba kotorta a labdát. 1–0
19. perc:
Hazai szöglet a jobb oldalról, de a védők kifejelték a labdát.
12. perc:
Többet van a labda a Fradinál, többet is veszélyeztet, de igazán nagy helyzet nem tudott kialakulni a lelkesen védekező szekszárdiak kapujánál.
8. perc: Dilaver
adta középre a labdát a jobb oldalról, de a vendég védők kifejelték a beadást.
1. perc: Elkezdődött a meccs, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, a Szekszárd sárga-feketében játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 8.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17.: Ferencváros–Szekszárd
Június 23.: Ferencváros–Cigánd
Június 29., 18.00: Ferencváros–Vozsdovac (szerb) 

Böde Dániel, Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Nagy Ádám és Pintér Ádám a magyar, Stanislav Sesták a szlovák, Cristian Ramírez pedig a Copa Américán érdekelt ecuadori válogatottal vesz részt kontinenstornán. Kérdés, ki milyen állapotban – fáradtan, esetleg sérüléssel vagy éppen kecsegtető ajánlattal – tér majd vissza a szezont meghatározó BL-selejtezők előtt.

„Már két hete elkezdtem mozogni, futó és erősítő gyakorlatokat kellett önállóan végezni, vagyis az izomlázas fázisokon már akkor átestem – magyarázta a csapatkapitány, Gyömbér Gábor. – Az első edzésen csupán tizenkét mezőnyjátékos vett részt, ami nyilván szokatlan, magam nem tapasztaltam még hasonlót, ám azért megtaláltuk a módját, amellyel áthidaltuk ezt a nehézséget. Az első foglalkozáson, például, a bemelegítés után bedobtuk a labdát, játszottunk kicsit, rég voltunk már együtt, jó hangulatban fociztunk, kellett ez, hogy visszazökkenjünk az edzésekbe. Hosszú, egy hónapos szünetünk volt, tartalmasan telt, de hiányzott már a játék. Az általános felmérések is elkészültek az elmúlt napokban, vettek tőlünk vért, volt terheléses vizsgálat is. A folytatásban már az edzőink a szokásos módon építik fel a felkészülést, délelőttönként inkább a fizikai terhelésből van több, délután előkerül a labda is.”

A csapatkapitány szerint az edzőmérkőzések okozhatnak fejtörést a szakmai stábnak, ugyanis a bevett módszert, miszerint a labdarúgók eleinte csupán félidőket játszanak, szinte biztosan nem tudják alkalmazni. Megoldást jelenthetne, ha a klub NB III-as bajnoki címet nyerő csapatából töltik fel ideiglenesen a keretet, ám a fiatalok június 5-én tudták le az utolsó fordulót, veszélyes lenne pihenő nélkül folytatni a munkát.

 

2020.11.29 18:23:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Folytatja a mélyrepülést Bódog Tamás csapata, amely maradt a tabella végén.

2020.11.29 13:11:05

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kövesdiek hétmeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le a borsodi rangadó megnyerésével.

2020.11.29 08:52:10

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az FTC sportmenedzsere azt mondja, ha még aktív játékos lenne, örömmel dolgozna Rebrov keze alatt.

2020.11.28 23:36:58

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Érdemes lett volna kutatni az érzelemmorzsákat az örökrangadó hangulatból...