M. D. 2021.01.08 16:53 Frissítve: 2021.01.08 22:02

Felkészülés: Dárdai debütált, győzelemmel kezdett a Vidi

Első horvátországi felkészülési mérkőzésén a Mol Fehérvár labdarúgócsapata Funsho Bamgboye góljával 1–0-ra nyert a helyi élvonalban 4. helyen álló, az ősszel az Európa-liga csoportkörében szereplő HNK Rijeka ellen Umagban.

 

Dárdai Palkó (sötétkékben) bemutatkozott a Vidiben (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

A székesfehérvári együttesben bemutatkozott a héten szerződtetett Dárdai Palkó – Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitány legidősebb fia –, aki a kezdőcsapat tagjaként az első 25 percben volt a pályán.

A Vidi honlapján megtalálható szöveges tudósítás megjegyzi, a fehérváriak meccsével egy időben a szomszédos pályán Csizmadia Csaba tartott edzést a szintén Umagban készülő Budafok játékosainak.

Márton Gábor csapatának győztes gólját a második félidő közepén Funsho Bamgboye szerezte Nikolics Nemanja levágódó lövését követően.

„Jó ellenféllel találkoztunk az idei első edzőmeccsünkön – értékelt a fehérvári klubhonlapnak Márton Gábor vezetőedző. – Két edzésen vagyunk túl eddig, szóval túl sok új taktikai dolgot még nem kérhettem számon a csapattól, azonban a következő napokban azon dolgozunk itt Horvátországban, hogy tovább bővítsük a variációs lehetőségeinket. Bár az eredmény az ilyen mérkőzéseken másodlagos, természetesen örülök, hogy kemény mérkőzésen legyőztük a Rijekát, annak azonban sokkal inkább, hogy a játékosok odatették magukat, és jó ritmusban játszottak.”

A Vidi két nap múlva Funtanában az osztrák első osztályú Sturm Grazcal játssza a következő előkészületi mérkőzését.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HNK Rijeka (horvát)–Mol Fehérvár FC 0–1 (0–0)
Umag
Fehérvár. 1. félidő:
Rockov – Fiola, Tamás O., Muszliu, Zeke – Alef – Houri, Rúben Pinto – Dárdai P. (Halmai Á., 26.), Zivzivadze, Géresi. 2. félidő: Kovács D. – Bolla, Rus, Stopira, Hangya – Nyári, Nikolov – Petrjak, Nikolics, Bamgboye – Szabó L. (Kovács I., 78.)
Gólszerző: Bamgboye (65.)

MI A HELYZET A FEHÉRVÁRIAK SÉRÜLTJEIVEL?
„Kovács Istvánt októberben operálták meg, ezt követően a rehabilitációja az előre eltervezett ütemben zajlott, és ahogy azt vártuk, a téli edzőtáborozás alkalmával már ismét százszázalékos munkát tud végezni a csapattal – idézi a fehérváriak hivatalos honlapja, a molfehervarfc.hu Kovács Tibor csapatorvost. Evandrót novemberben, Negót decemberben műtötték meg, mindkét játékos felépülése jó ütemben halad, a horvátországi edzőtáborban Barta Gábor fizioterapeutával dolgoznak külön. Kovácsik Ádám az év végén néhány napot kórházban töltött, ez azonban várhatóan rehabilitációjának kifutását nem befolyásolja, így azt mondhatjuk, hogy egyelőre az ő felépülése is a tervek szerint alakul. Dala Martin az egyik horvátországi edzésen könnyebb kézsérülést szenvedett, néhány napos pihenő vár rá.”
2021.04.22 00:12:29

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi lehet az esélyesebb, akárki jön szembe.

2021.04.21 14:50:14

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Előbb Hahn János szerezte meg idénybeli 19. gólját, majd Balogh Balázs is beköszönt.

2021.04.21 13:28:13

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Vutov révén hamar előnybe került a borsodi csapat, ám Negóék a második félidőben hárommal válaszoltak.

2021.04.21 16:31:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jobban akarta a sikert a Diósgyőr, az ezüstéremért harcoló felcsútiakkal volt játékosuk babrált ki a ráadásban.

2021.04.21 13:57:09

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Jól játszott a Kisvárda, az MTK legnagyobb lehetősége Varga Roland kapufája volt.