K. T. I./ P. T. 2021.01.05 18:38 Frissítve: 2021.01.05 20:05

NB I: Dárdai Palkó a Mol Fehérvárnál folytatja – hivatalos

A Mol Fehérvárnál folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál legidősebb fia. A 21 éves középpályás a Hertha BSC-nél nevelkedett, a felnőttcsapatban 12-szer lépett pályára, ezek közül kilencszer a Bundesligában.

Dárdai Palkó a Hertha színeiben a Bayern München ellen is pályára lépett (Fotó: AFP)

 

Dárdai Palkó 1999. április 24-én született Berlinben, 12 éves korában került a Herthához. Mindmáig a klub aranygenerációjaként emlegetik az 1999-es korosztályt, amelynek ő is tagja volt. A 2013–2014-es szezonban az U15-ös bajnokság mellett számos rangos tornát megnyert az a csapat, amelynek kispadján Dárdai Pál ült akkor. Palkó 2017 november 2-án az első csapatban is bemutatkozott tétmérkőzésen: a Zorja Luhanszk ellen 2–0-ra megnyert Európa-liga-meccs 80. percében állt be. A Bundesliga-premier napja 2018. április 28-án jött el, az Augsburg elleni mérkőzés vége 2–2 lett. A folytatásban további 8 alkalommal szerepelt a Bundesligában, a felnőtt csapatban összesen 12-szer jutott szóhoz.

 
Dárdai Pál: Az egész Palkó ötlete volt

Dárdai ősszel a Hertha negyedosztályban szereplő második csapatában szerepelt, hét bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki. 2020 januárjában a berliniek akkori vezetőedzője, Jürgen Klinsmann úgy döntött, nem viszi magával a csapat idény előtti edzőtáborába. Ezt követően már csak egyszer, a Borussia Mönchengladbach elleni szezonzárón került be a Bundesliga-meccskeretbe, pályára viszont ekkor sem lépett.

Édesapja, a Hertha korábbi vezetőedzője, jelenleg a klub U16-os csapatával dolgozó Dárdai Pál a nyáron úgy nyilatkozott, „Kell egy olyan csapat, ahol állandó játéklehetőséghez jut. A német másodosztály vagy Hollandia jó hely lenne, hogy ismét formába tudja hozni magát és futballozhasson.”

A Nemzeti Sport karácsonyi számában a következőket mondta: „Palkó megerősödött az elmúlt időszakban, immár arra van szüksége, hogy folyamatosan játsszon. Volt lehetősége arra, hogy Hollandiába igazoljon, de nem akart oda menni. Ő valamelyest lelkizősebb, mint a két öccse, az kell neki, hogy jó közegbe kerüljön. Én nem szólok bele, amit szeretne, az lesz. Az élet úgyis megoldja.”

Nos, az élet megoldotta: a Mol Fehérvár délután hivatalosan is megerősítette: Dárdai Palkó a piros-kékek futballistája lett! 

Többek közt Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a pályafutásomat. Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Gyerekkorom óta ismerem a fehérvári csapatot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét. Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt, de a távoli jövőről egyelőre nem szívesen beszélek, az a lényeg, hogy a jelenben mi történik. A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Úgy vagyok vele, hogy a futballban a tettek előbbre valóak, mint a szavak, azt szeretném, hogy a teljesítményem beszéljen helyettem. Az biztos, hogy rengeteg munka vár rám, de a mi családunk sosem arról volt híres, hogy megrémül a kihívásoktól…” – idézi a molfehervarfc.hu Dárdai Palkót.

A német és magyar állampolgársággal is rendelkező Dárdai Palkó végigjárta a német korosztályos válogatottakat, szerepelt az U18-as, az U19-es és az U20-as csapatban is. Hamarosan a Vidiben is bemutatkozhat, az NS úgy tudja, miután aláírta szerződését, már új csapata horvátországi edzőtáborába is elutazik szerda reggel.

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.