Felkészülés: ellenfele lemondta a meccset, de a ZTE nem hagyta annyiban

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 20:50
null
A Paks 0–2-ről felállva nyert a Sigma Olomouc ellen (Fotó: paksifc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő, Szlovéniában edzőtáborozó Paks kétgólos hátrányból felállva 3–2-re nyert a cseh élvonalbeli Sigma Olomouc ellen, míg az Ausztriában készülő Újpest 0–0-s döntetlent játszott a szintén a Fortuna Ligában szereplő Slovan Libereccel.

 

Jakub Matousek „jóvoltából” már az első félidőben kétgólos hátrányba került a Paks, de nem adta fel: az Ádám Martin pótlására érkező, az NB I 2021–2022-es kiírásában 13 gólt szerző Varga Barnabás duplájával egyenlített, majd a fiatal tehetség, Kocsis Bence találatával a győzelmet is megszerezte. A Tolna megyeiek így a 3–2-es sikerrel zárták nyári edzőtáborukat.

Az Újpest a múlt idényben 8. helyen végző Slovan Libereccel – amely következő felkészülési mérkőzését a szintén NB I-es Mezőkövesd ellen játssza – mérte össze erejét. A 0–0-ra végződő mérkőzésen a IV. kerületieknek nélkülözniük kellett egyik legjobbjukat, a sérüléssel bajlódó Yohan Croizet-t.

Fotó: ujpestfc.hu
Fotó: ujpestfc.hu

Jól tartotta magát a harmadosztályú Putnok az NB I-be feljutó Kecskemét ellen, de a gól nélküli első játékrész után felpörgött a KTE (ellenfele pedig feltehetőleg elfáradt), és 4–0-ra nyert a százhúsz perces mérkőzésen.

A Zalaegerszeg eredetileg az Aluminijjel játszotta volna utolsó előtti felkészülési mérkőzését (július 23-án telt ház előtt fogadja az olasz bajnokot, a Milant), de ellenfele betegségekre hivatkozva lemondta a fellépést. A ZTE azonban nem törődött bele a helyzetébe, gyorsan új meccspartnert talált: a szinténszlovén másodosztályú NK Krskóval mérte össze erejét. Noha a vezetést a szlovénok szerezték meg, a kék-fehérek fordítottak, és fölényes, 4–1-es sikert arattak.

A Zalaegerszeg eredetileg az Aluminijjel játszott volna, de végül az NK Krskót győzte le simán (Fotó: ztefc.hu)
A Zalaegerszeg eredetileg az Aluminijjel játszott volna, de végül az NK Krskót győzte le simán (Fotó: ztefc.hu)

 

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
PAKSI FC–SIGMA OLOMOUC (cseh) 3–2 (0–2)

Bad Blumau
PAKS:
Nagy G. – Osváth, Lenzsér, Kádár (Lorentz), Szabó J., Vas G. (Kocsis B.) – Balogh B., Papp K., Szabó B. – Haraszti, Varga B.
G:
Varga B. (57., 67.), Kocsis B. (82.), ill. Matousek (34., 41.)

ÚJPEST–LIBEREC (cseh) 0–0
Ottensheim
ÚJPEST:
Banai (Pajovica) – Pauljevics (Simon K.), Diaby, Kuusk, Antonov – Onovo (Radosevic), Mack, Ljujics (Kastrati), Bjelos (Kovács D.), Katona M. (Yahaya; Szabó B.) – Tallo (Koné)

KECSKEMÉTI TE–PUTNOK FC (NB III) 4–0 (0–0)
Cegléd,
Zsengellér Gyula Sporttelep
KECSKEMÉT:
Varga B. – Sági, Szabó A., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Vágó, Szuhodovszki, Katona B. – Szabó L. Djuranovics. Csereként pályára lépett: Kersák, Nagy K., Tóth B., Meszhi, Győri Á., Buna
G: Szabó L. (58., 103.), Vágó (80.), Meszhi (100.)

ZTE FC–NK KRSKO (szlovén II.) 4–1 (1–1)
Lendva
ZTE: Demjén – Gergényi, Mocsi (Szafronov), Kálnoki-Kis (Gergely), Bedi (Mim) – Májer (Huszti A.), Szankovics (Kovács B.), Tajti, Ubochioma (Klausz) – Szalay (Manzinga, Boros), Németh D.
G: Tajti (31.), Manzinga (59.), Huszti A. (67.), Németh D. (79.), ill. Kuntic (13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik