DVSC: kétszer két gól, egy győzelem, egy vereség

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 16:31
null
A bajnoki címvédő Loki egygólos győzelemmel kezdett szombaton – aztán egygólos vereséggel zárt (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Ha szombat, akkor felkészülési meccsdömping. Az NB I-es csapatok közül a Paksot, a Kecskemétet, az Egert és a Honvédot is másodosztályú együttes tréfálta meg. Nemzetközi meccsen ikszelt a Pápa a szlovák másodosztályú Duslo Salával, a DVSC-Teva a délelőtti meccsen megverte a szerb élvonalban szereplő, szabadkai Szpartak Zlatibor Vodát, a délutánin pedig kikapott tőle. A Haladás nyugati derbin nyert a másodosztályú ZTE ellen.  

 

DVSC-TEVASZPARTAK ZLATIBOR VODA 2–1 ÉS 2–3

A DVSC-Teva a múlt heti, Kassa elleni találkozóhoz hasonlóan ma is két felkészülés mérkőzést játszott, csak ezúttal a szerb élvonalban szereplő Szpartak Zaltibor Voda volt az ellenfél. Az első találkozón a Loki a 43. percben Bódi Ádám révén szerzett előnyt. A Szpartak a 80. percben egy eladott labda után egyenlített, ám alig telt el három perc, és Korhut Mihály visszaszerezte a vezetést. A labda Sidibe lövése után a lécről pattant a balhátvédhez, ő pedig gyönyörűen a hálóba fejelt – írja a dvsc.hu.

A két együttes nem sokkal később újra megmérkőzött egymással, és bár a hazaiak ismét két gólt szereztek, ezúttal a szabadkaiak nyertek 3–2-re. A második félidőben a DVSC kétgólos hátrányból egyenlített Barzsó Attila és Pölöskey Péter találatával, de egy kapu előtti kavarodás után a vendégek megszerezték a harmadik góljukat is, amire már nem érkezett válasz.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–SZPARTAK ZLATIBOR VODA (szerbiai) 21 (10)
Debrecen. Vezette: Nagy R.
DVSC: Verpecz (Szécsi G., 46.) – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Varga J., Czvitkovics, Szakály P. (Barzsó 84.) – Rezes, Sidibe
G.: Bódi (43.), Korhut (83.), ill. Szaracs (80.)

DVSC-TEVA–Szpartak Zlatibor Voda 2-3 (0-2)
Debrecen. Vezette: Karakó.
DVSC: Polekszics – Bernáth, Máté (Albert 73.), Szűcs, Engel (Suskó 64.) – Barzsó, Gál (Ramos 64.), Sl. Bouadla, Ferenczi – Szécsi (Angyal 73.), Pölöskey
Gól: Barzsó (49.), Pölöskey (60.), ill Mezei (9., 40.), Djordjevics (72.)

VASAS: 8! CSABA: 4!
Az élvonalbeli csapatokon kívül számos NB II-es csapat is akcióba lendült szombaton: a keleti élcsapatok közül a Vasas és a Békéscsaba is kiütéses győzelmet aratott. EREDMÉNYEK ITT!

LOMBARD PÁPA–DUSLO SALA 2–2

A Lombard FC Pápa lejátszotta első hazai, egyben második felkészülési mérkőzését. A Pápa a Perutz-stadionban 2–2-es döntetlent ért el a szlovák másodosztály listavezetője, az SK Duslo Sala ellen.

A pápai közönség előtt góllal mutatkozott be a Ferencvárostól szerződtetett Beliczky Gergő, a másik Lombard-gólt Tóth Bence szerezte 11-esből.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

LOMBARD PÁPA–DUSLO SALA (szlovák) 2–2 (0–1)
Pápa 100 néző. V: Pintér Cs.
LOMBARD:
Markek – Nagy S. (Enyingi), Dlusztus (Tóth G.), Balogh B. (Rodenbücher), Présinger (Németh M.) – Horváth L. (Maróti), Tóth B., Szabó O. (Grőber) – Quintero, Marics (Dóczi), Beliczky
G.:
Tóth B. (11-esből), Beliczky

HALADÁS–ZTE 4–1

A napsütéses, de nagyon hideg időben a ZTE gyorsan vezetést szerzett a 3. percben Marián Sluka 22 méteres, megpattanó szabadrúgásgóljával – tudósít a haladas.hu.

A folytatásban a Haladás irányította a játékot, a 25. percben Andorka Péter tízméteres fejese ment nem sokkal kapu fölé. Több, kifejezetten tetszetős akciót is vezettek a vasiak. A 30. percben Andorka egy bal oldali beadásánál már nem tévesztett, előrevetődve, hat méterről a jobb sarokba fejelt.

A második félidőben Iszlai Bence tizenegyesből a Haladást juttatta vezetéshez, ezt követően a szombathelyiek több helyzetüket is gólra váltották, és végül simán, 4–1-re győztek.

A Haladásban a szombathelyi utánpótlás két tehetsége, a 19 éves középpályás, Devecseri Márk és a 18 esztendős támadó, Kajtár Máté is lehetősége kapott csereként. A ZTE-ben két próbajátékos lépett pályára Tajthy Tamás és a fehérorosz Alekszandr Tiskevics személyében.

HALADÁS–ZALAEGERSZEG 4–1 (1–1)
Szombathely,
100 néző. V: Papp Á.
HALADÁS: Mursits (Gőcze) – Búrány (Szakály A.), Jagodics M., Devecseri Sz., Farkas M. – Simon Á. (Devecseri M.), Iszlai – Kalász, Németh M. (Gyurján), Czafit (Kulcsár K.) – Andorka (Kajtár)
ZTE: Vlaszák (Jahic) – Simonfalvi (Kocsárdi), Kovács G., Nánási, Hajdú N. – Sluka, Tajthy – Babati (Máté P.), Tiskevics, Frizoni – D. Pavicsevics
G.: Andorka, Iszlai (11–esből), Kulcsár K., Gyurján, ill. Sluka

PUSKÁS AKADÉMIA– BP. HONVÉD 1–0

Második felkészülési meccsére készült a Puskás Akadémia, amely legutóbb 3–1-re győzött a Videoton NB III-as csapata ellen. Most azonban jóval erősebb együttes volt az ellenfél, az élvonalbeli Honvéd, de a felcsútiak ezúttal is nyertek, méghozzá 1–0-ra Baracskai Roland találatával.

A kispesti csapat a harmadik téli találkozóján lépett pályára, és ismét lőtt gól nélkül fejezte be, hiszen korábban a Komló és a Veszprém ellen sem tudtak betalálni Délczeg Gergelyék.

Meg is jegyezte az összecsapás után George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa: „Igaz, hogy a felkészülés közepén járunk, de most nagyon rosszul játszottunk a Puskás Akadémia ellen, amely erős és jó csapat. Nincs még meg az összhang a játékban, de nagyon remélem, hogy a tétmérkőzéseken már egy egészen más együttest látunk.”

A helyzetek alapján a felcsútiak több góllal is nyerhettek volna.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PUSKÁS AKADÉMIA– BP. HONVÉD 1–0 (1–0)

Felcsút, 200 néző. V: Závotka
PUSKÁS AKADÉMIA: Czirjék (Pajovics) – Margitics (Maicon), Vaszicsku (Papucsek), Aposztolopulosz (Papp Sz.), Farkas N. (Nagy Zs.) – Tóth B., Soós – Nagy D. (Tóth L.), Szakály D., Baracskai (Júnior) – Zsolnai (Gajdos)
BP. HONVÉD: Kemenes – Moga (Pascariu), Lovric, Ignjatovics (Faggyas), Baráth – Odia (Nagy G.) Ivancsics (Tchami), Hidi, Vécsei (Diarra) – Délczeg (Diaby), Martínez (Vernes)
G.: Baracskai

SZTK–PAKS 2–1

Az SZTK 2–1-re nyert, a hazaiaknál Takács Tamás és Kiss Károly volt eredményes, míg a paksi gólt Eppel Márton szerezte.

Ez volt az első veresége a paksi gárdának a felkészülés során, korábban 8–0-ra verte meg a Bonyhádot, majd 1–0-ra győzött a Lombard Pápa ellen.

„A helyzeteket be kell lőni! Az első félidőben legalább négy nagy ziccerünk volt, ha értékesítjük őket, mi nyerünk” – mondta a meccs után a paksifc.hu-nak Tomiszlav Szivics, a paksiak vezetőedzője.

A paksi együttesben próbajátékos nem szerepelt, viszont több fiatal labdarúgó is lehetőséget kapott (Berkó Ádám, Czinger Attila, Pintér Norbert, Hahn János és Feil Máté).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZTK–MVM PAKS 2–1 (0–0)
Szigetszentmiklós. V: Gyarmati II (Székely Á., Szigecsán)
SZTK: Kozma T. (Vojnovics, 72.) – Eldin, Szamosszegi, Kornis – Kiss K., Barna Zs., Macura, Cziráki – Maras (Miroszlavjevics, 72.) – Karion, Takács T.
PAKS:
Kiss M. (Németh G., 60.) – Heffler T. (Mészáros I., 46.), Fiola (Berkó, 60.), Szabó J. (Czinger, 65.), Csehi T. (Pintér N., 46.) – Sifter, Báló (Feil, 65.) – Bartha, Hahn J. (Eppel, 46.), Vayer (Lázok, 46.) – Tököli
G.: Takács T. (54.), Kiss K. (57.), ill. Eppel (90.)

KTE–CEGLÉD 2–3

A kecskemetite.hu tudósítása szerint az élvonalbeli együttes két új próbajátékost vetett be a meccsen.

A jobbhátvéd Mogyorósi József legutóbb a Siófok csapatában futballozott, de korábban magára ölthette a Diósgyőr és Honvéd szerelését is, összesen 145 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Marko Sztancsetics 23 éves, jobboldali támadó, legutóbb az FK Novi Sad csapatában szerepelt.

A két új próbajátékoson kívül további három futballistát tesztelt a stáb, a szerb jobbhátvéd, Alekszandar Tanaszin, a kameruni védő, Yves Mboussi és az argentin támadó középpályás, Edgardo Diaz is a pályán volt, utóbbival a meccs után szerződést is kötött a KTE. A korábban tesztelt szerb Uros Lekovics viszont már nem volt a csapattal, neki megköszönte a közös munkát a szakmai stáb.

Az első félidőben végig a KTE támadott, Vaskó Tamás fejesével megszerezte a vezetést, a ceglédiek kontrából egyenlítettek.

A szünetben szinte teljes sorcserét hajtott végre Horváth Ferenc, ám a Cegléd két védelmi hiba után kétgólos előnyt szerzett a második félidő elején. A meccs képe ezután sem változott, a folyamatos kecskeméti mezőnyfölény helyzetekben is mérhető volt, és a félidő közepén egy sarokrúgást követően Sztancsetics csúsztatását Koszó váltotta gólra.

A Kecskemét a következő felkészülési mérkőzését szerdán 15 órakor a szintén NB II-es Szeged ellen játssza.

KTE-PHOENIX MECANO–CEGLÉDI VSE 2–3 (1–1)
Kecskemét
KTE, 1. félidő: Borszéki – Mogyorósi, Vaskó, Póti, Mohl – Vukaszovics, Szavics, Hullám – Bertus, Balázs Zs., Forró
KTE, 2. félidő: Antal – Tanaszin, Koszó, Mboussi, Forró – Diaz, Patvaros, Pekár – Sztancsetics, Dosso, Nagy P.
CEGLÉD: Miski – Robson, Miklósvári (Czégel), Makrai, Farkas I. – Brdarics (Nagy L.), Koncz (Ladiszlai) – Csurka Á. (Makó), Medgyesi, Szkunc – Kormos (Bata)
G: Vaskó, Koszó, ill. Medgyesi (2), Bata

EGER–SZOLNOK 0–1

A téli szünetben számos új játékossal megerősített, az NB II Keleti csoportjában sereghajtó Szolnok a paksi kölcsönjátékos, Vári Barnabás góljával 1–0-ra nyert az élvonalbeli Eger otthonában. A hazaiaknál pályára lépett a próbajátékon részt vevő szerb Braniszlav Vukomanovics.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–SZOLNOKI MÁV 0–1 (0–1)
Eger, Felsővárosi sporttelep, 100 néző. V: Varga L.
EGER: Brljak (Sztankó) – Katona A., Mecsinovics, Cs. Pavicsevics – Balog Zs., Albert Á., Kovács G., Vukomanovics – Dobrics – Horváth Z. (Koós), Németh N. (Hrisztov)
SZOLNOK: Tóth Z. (Pokorni) – B. Tóth, Gyagya, Grúz, Rokszin – Sipeki (Balaskó Cs.), Tamási G. (Mile) – Bohner (Kállai), Vári (Kocsis), Mundi R. (Nagy I.) – Szepessy R. (Lengyel B.)
G.: Vári

DVTK–BALMAZÚJVÁROS 3–1

L’Imam Seydi nemrég még a távozás gondolatával foglalkozott, majd a DVTK életbe léptette a szerződésében szereplő, 2014-ig szóló opciós hosszabbítást, a csatár pedig két gólt is szerzett az NB II-es Balmazújváros elleni edzőmeccsen, mellette Bogáti Péter volt eredményes. Az ellenfél gólját Szöllősi Ferenc szerezte. A regionális portál, a boon.hu tudósítása szerint 1500 néző volt kint a meccsen.

A DVTK-ban próbajátékos nem lépett pályára, három fiatal (Hutter Máté, Eperjesi Gábor és Menyhért Ádám) viszont lehetőséget kapott Szentes Lázártól a bizonyításra.

A dvtk.eu tudósítása szerint a 26. percben a Balmazújváros szerzett vezetést, majd az 50. percben Fernando nagyszerű kiugratása után Seydi lépett ki a védők közül és a labdát a kapus mellett is elhúzva gurított a hálóba. Két perccel később Gallardo adott be a jobb oldalról, Seydi belecsúsztatott, majd a labdát Bogáti továbbította közelről a kapuba.

A Bogáti, Seydi együttműködés a 80. percben is gólt eredményezett a Diósgyőrnek, Bogáti bal szélről elvégzett szabadrúgása kiperdült a balmazújvárosi kapus kezéből, Seydi pedig két méterről, vetődve az üres kapuba lőtt.

A korábban az Egerrel is hírbe hozott szerb védő, Szavo Rakovics a boon.hu információi szerint csütörtökön egy Törökországban tréningező azeri csapathoz utazott próbajátékra. A 27 esztendős Rakovics 2010 augusztusában érkezett a Diósgyőrbe, ahol a szerződése 2013. június 30-ig szól. Igor Gal ugyancsak külföldön próbálkozik, és Törökországba utazott – a tesztelő csapat egyelőre ismeretlen.

Szentes Lázár a boon.hu-nak elmondta, akkor lesz érkező a DVTK-hoz, ha elmegy játékos a téli átigazolási időszakban. A szakvezető balhátvédet és középső védőt szeretne igazolni.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

DIÓSGYŐR VTK –BALMAZÚJVÁROS 3–1 (0–1)
Diósgyőr, műfüves pálya, 1500 néző. V: Takács.
DVTK, 1. félidő: Ribánszki – Vági A., Vadász, Hanek, Gohér – Takács P., Elek Á.– Gosztonyi, Tisza, J. Luque – Bacsa. 2. félidő: Tajti - Menyhért Á., Nagy T., Hutter, Eperjesi – Sekour, Abdouraman – Gallardo, Fernando, Bogáti – Seydi
BALMAZÚJVÁROS:
Szalma (Mester) – Bokros, Kiss L. (Papp F.), Németh Á, Forgács (Ludánszki I.) – Szöllősi (Arnóczki), Virágh A. (Karacs), Nagy R., Kónya – Belényesi (Murák), Urbin
Kiállítva:
Forgács (cserével), Bokros
G.:
Seydi (2), Bogáti, ill. Szöllősi

FC NITRA (szlovák)–KAPOSVÁR

A találkozót a kedvezőtlen időjárás miatt műfüves pályán rendezték, és háromszor 45 percig tartott.

Az első gólra az 58. percig kellett várni, amikor kontratámadást vezetett a Rákóczi. Már úgy tűnt, hogy a hazai védők megszerzik a labdát, ám Bőle Lukács harcosan megszerezte azt, majd Balázs Benjaminhoz passzolt. Balázs a tizenhatos sarkáról az ötösig vitte a labdát, majd onnan a kapus mellett a hálóba lőtt.

A harmadik játékrész hetedik percében Bojan Vrucina csapott le egy rossz hazaadásra, és növelte a Rákóczi előnyét. A találkozó hajrájában a házigazdák három, kontrából szerzett góllal megfordították az eredményt, így hiába vezetett két góllal, mégis kikapott Kaposvár.

FC NITRA (szlovák)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–2 (0–0)
Nyitra
KAPOSVÁR, 1. félidő: Hajdúch – Pavlovics, Bank, Kovács O., Zámbó – Balázs B., Pedro, Horváth T., Bőle – Oláh L., Haruna. 2. félidő: Pampar – Okuka, Hegedűs D., Jánvári – Pozda, Házi, Safaric, Thian – Diallo, Waltner, Vrucina
G: Kolár, Jaskulják, Ivancik, ill. Balázs B., Vrucina

VESZPRÉM (NB II)–BFC SIÓFOK 0–3

Az élvonalbeli Siófok a Ferencvárostól igazolt Menyhárt Attila góljával szerzett vezetést az első félidőben, majd Melczer Vilmos kétszer is betalált a folytatásban, így a Balaton-partiak magabiztosan futballozva, három akciógóllal nyertek az NB II-es Veszprém ellen.

VESZPRÉM–BFC SIÓFOK 0–3 (0–3)
Veszprém
SIÓFOK: Kurucz – Kiss Z., Fodor (Nyári 60.), Deák (Fejér – a szünetben), Fejes (Lázok T.) – Menyhárt (Horváth T. 60.), Kecskés (Windecker 60.), Gál (Kiss M. 60.), Dajic (Varga T. – a szünetben) – Nagy T. (Melczer – a szünetben) – Máté J. (Mokánszki – a szünetben)
G: Menyhárt (0–1), Melczer V. (0–2), Melczer V. (0–3)

NK MARIBOR (szlovén)–PMFC 2–1

A szlovén első osztályú bajnokság éllovasa, az Európa-ligában a csoportkörig jutó Maribor 2–1-re győzte le a PMFC-t. A pécsiek gólját Zoran Zeljkovic szerezte a 78. percben tizenegyesből.

NK MARIBOR (szlovén)–PÉCSI MFC 2–1 (2–0)
Lendva 200 néző. V: Grilc (szlovén)
PMFC: Molnár P. – Nagy J. (Fodor F.), Causic (Lantos), Krejcí, Zeljkovic – Koller (Horváth A.), Uzoma (Akassou) – Márkvárt (Nagy O.), Szatmári L., Sztojmirovics (Beke) – Grumics
G: Ibraimi (11-esből), Beric, ill. Zeljkovic (11-esből)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik