Fehérvár: idén már nem léphet pályára a válogatott kapus

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 07:55
null
Kovácsik a 6. forduló óta nem védett a bajnokságban. Ebben a naptári évben már nem is fog (Fotó: Dömötör Csaba)
Ismét megműtötték Kovácsik Ádámot, a Mol Fehérvár FC 30 éves  labdarúgóját – számolt be róla a székesfehérvári klub a hivatalos honlapján.

„Kovácsik Ádám rövid artroszkópos beavatkozáson esett át, amelyet a korábban megsérült térdén végeztek el – idézi a molfehervarfc.hu dr. Kovács Tibor csapatorvost. – Ádám körülbelül három-négy hét múlva elkezdheti a rehabilitációs munkát, várhatóan a januári edzőtáborban már teljes értékű edzésen tud részt venni.”

Az egyszeres válogatott kapus tavaly október 28-án, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (4–1) elülső keresztszalag-, belső oldalszalag-szakadást, valamint porcsérülést szenvedett.

Kovácsik az NB I mostani idényében az első hat fordulóban rendre játszott, utána koronavírus-fertőzés miatt nem tudott a csapata rendelkezésére állni. A Budapest Honvéd, az Újpest FC, a Paksi FC és a ZTE FC elleni találkozón a kispadra nevezték, s egyiken sem állt be. A legutóbbi, FTC elleni rangadón nem volt keretben. November 3-án ő védte a Fehérvár kapuját a BVSC-Zugló elleni Magyar Kupa-meccsen (5–2).

A rutinos kapust Kovács Dániel helyettesíti. A legutóbbi hét NB I-es fordulóban a 27 éves futballista nevével kezdődött a Fehérvár összeállítása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik