Fehérvár: Be kell látnunk, elfelejtettünk nyerni – Kovácsik

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 09:35
null
Kovácsik Ádám (Fotó: Török Attila)
Kovácsik Ádámot, a Mol Fehérvár FC kapusát bántja, hogy mind a négy tétmérkőzésükön kaptak gólt, és beszélt arról is, hogy elfelejtettek nyerni.

 

– Milyen formában, állapotban érzi magát?
– Egyre jobban, otthonosabban mozgok a kapuban – mondta lapunknak Kovácsik Ádám, a Mol Fehérvár FC harmincéves, egyszeres válogatott kapusa, aki október 28-án, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (4–1) elülső keresztszalag- és belső oldalszalag-szakadást, valamint porcsérülést szenvedett. – Nem mondanám, hogy kiemelkedő, de azt sem, hogy gyenge a formám; az viszont bánt, hogy az idénybeli négy tétmérkőzésünk mindegyikén kaptunk gólt.

– Az Ararat elleni Európa-konferencialiga-párharcban alulmaradtak, a bajnokságban két bajnokin csak két pontot szereztek. Mi a gond?
– Ha én azt tudnám... Az biztos, hogy keményen dolgozunk, de csak nem akar megszületni az első győzelmünk. Rányomja a bélyegét az ember hangulatára a haloványabb szereplés. Érdekes, hogy a négy mérkőzésen háromszor mi vezettünk egy nullára, de az örmény csapat, valamint a Zalaegerszeg és a Gyirmót is egyenlített – azért, mert nem zártuk le a meccset korábban, pedig volt rá lehetőségünk. A gólok zömét szabad- és szögletrúgások után kaptuk, ezekben a szituációkban sokkal jobban kell koncentrálnunk. Be kell látnunk, elfelejtettünk nyerni.

– Legközelebb szombaton, odahaza a Kisvárda ellen javíthatnak.
– Ellenfelünk erős, nem véletlenül szerzett kilenc pontot három bajnokin, ráadásul a Ferencvárost idegenben verte meg – ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Az Ararat elleni kiesést nehezen élte meg a csapat, de azt mondtuk, kezdődik a bajnokság, itt a lehetőség újra bizonyítani – erre tessék, a Zetét és az újoncot sem sikerült legyőznünk idegenben. Amikor döntetlenre végeztünk Egerszegen, úgy vélekedtünk, nem baj, majd Gyirmóton nyerünk, s a két meccsen szerzett négy pont nem olyan rossz – kettővel kellett megelégednünk. Ebből elég volt! Kell a győzelem a lelkeknek, a szurkolóknak és persze a helyezés miatt is.

– Jövő héten Marco Rossi keretet hirdet a szeptemberi, Anglia, Albánia és Andorra elleni világbajnoki selejtező mérkőzésekre. Sérülése előtt biztos kerettagnak számított. Bízik abban, hogy meghívót kap?
– Vissza akarok kerülni, ez a célom. De nem ez jár a fejemben mindennap, egyszerűen csak úgy akarok teljesíteni és szerepelni a Vidivel, hogy újra számítson rám a kapitány. Egyelőre persze csak az számít, hogy térjünk vissza a Fehérvárral a győzelem útjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik