CSERHÁTI ANDRÁS 2021.08.18 09:35 Frissítve: 2021.08.18 09:41

Fehérvár: Be kell látnunk, elfelejtettünk nyerni – Kovácsik

Kovácsik Ádámot, a Mol Fehérvár FC kapusát bántja, hogy mind a négy tétmérkőzésükön kaptak gólt, és beszélt arról is, hogy elfelejtettek nyerni.

Kovácsik Ádám (Fotó: Török Attila)

 

– Milyen formában, állapotban érzi magát?
– Egyre jobban, otthonosabban mozgok a kapuban – mondta lapunknak Kovácsik Ádám, a Mol Fehérvár FC harmincéves, egyszeres válogatott kapusa, aki október 28-án, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (4–1) elülső keresztszalag- és belső oldalszalag-szakadást, valamint porcsérülést szenvedett. – Nem mondanám, hogy kiemelkedő, de azt sem, hogy gyenge a formám; az viszont bánt, hogy az idénybeli négy tétmérkőzésünk mindegyikén kaptunk gólt.

– Az Ararat elleni Európa-konferencialiga-párharcban alulmaradtak, a bajnokságban két bajnokin csak két pontot szereztek. Mi a gond?
– Ha én azt tudnám... Az biztos, hogy keményen dolgozunk, de csak nem akar megszületni az első győzelmünk. Rányomja a bélyegét az ember hangulatára a haloványabb szereplés. Érdekes, hogy a négy mérkőzésen háromszor mi vezettünk egy nullára, de az örmény csapat, valamint a Zalaegerszeg és a Gyirmót is egyenlített – azért, mert nem zártuk le a meccset korábban, pedig volt rá lehetőségünk. A gólok zömét szabad- és szögletrúgások után kaptuk, ezekben a szituációkban sokkal jobban kell koncentrálnunk. Be kell látnunk, elfelejtettünk nyerni.

– Legközelebb szombaton, odahaza a Kisvárda ellen javíthatnak.
– Ellenfelünk erős, nem véletlenül szerzett kilenc pontot három bajnokin, ráadásul a Ferencvárost idegenben verte meg – ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Az Ararat elleni kiesést nehezen élte meg a csapat, de azt mondtuk, kezdődik a bajnokság, itt a lehetőség újra bizonyítani – erre tessék, a Zetét és az újoncot sem sikerült legyőznünk idegenben. Amikor döntetlenre végeztünk Egerszegen, úgy vélekedtünk, nem baj, majd Gyirmóton nyerünk, s a két meccsen szerzett négy pont nem olyan rossz – kettővel kellett megelégednünk. Ebből elég volt! Kell a győzelem a lelkeknek, a szurkolóknak és persze a helyezés miatt is.

– Jövő héten Marco Rossi keretet hirdet a szeptemberi, Anglia, Albánia és Andorra elleni világbajnoki selejtező mérkőzésekre. Sérülése előtt biztos kerettagnak számított. Bízik abban, hogy meghívót kap?
– Vissza akarok kerülni, ez a célom. De nem ez jár a fejemben mindennap, egyszerűen csak úgy akarok teljesíteni és szerepelni a Vidivel, hogy újra számítson rám a kapitány. Egyelőre persze csak az számít, hogy térjünk vissza a Fehérvárral a győzelem útjára.

ELKÉPESZTŐ SÉRÜLÉSHULLÁM

Főhet Szabics Imre vezetőedző feje, miután a keretből többen hiányoznak. A legfrissebb kiesők a Gyirmót FC Győr ellen sérültek meg, a középpályás Alef és a hátvéd Fiola Attila – egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagyniuk. Mint beszámoltunk róla, Loic Nego koronavírustesztje pozitív lett, így a 14-szeres válogatott futballista hosszabb időre esett ki a sorból. S akkor nézzük a többieket: a szélső Funsho Bamgboye súlyos bokasérülés után próbál visszatérni, a támadó Halmai Ádám fáradásos talpcsonttörést szenvedett, a védő Hangya Szilveszter bokatörés után lábadozik, míg a csatár Armin Hodzic elhúzódó izomsérüléssel bajlódik. A kapus Emil Rockov csonthártyagyulladással küszködik, a középpályás Rúben Pinto Achilles-ín-szakadás után rehabilitációs munkát végez. A csatár Zsóri Dániel budafoki kölcsönszereplésekor szenvedett keresztszalag-szakadást márciusban, teljes felépülése hosszú időt vehet igénybe.

2021.10.24 23:27:41

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt mondják a hozzáértők, hogy a versenyzőnek négyféle célja lehet. Az első, hogy megfeleljen saját magának, a második, hogy másokat legyőzzön, a harmadik, hogy elismerje őt a nyilvánosság, a negyedik pedig, hogy sok pénzt keressen. Egyik jobb, mint a másik, ám mindegyikben benne van a bukás lehetősége.

2021.10.24 23:23:03

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A meccs nagy részében hiányzott az átütőerő a bajnokból.

2021.10.24 12:11:45

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Hiába támadott jóval többet a Ferencváros, a jól védekező MTK megérdemelten harcolta ki a döntetlent.

2021.10.24 12:07:21

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Fordított a Honvéd a Mezőkövesd ellen, de aztán a borsodiak is fordítani tudtak emberhátrányban.

2021.10.24 11:58:52

Labdarúgó NB I BARANYI KRISTÓF (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Újabb vereségével egyre mélyebb gödörben a DVSC, míg a Puskás Akadémia továbbra is szárnyal idegenben.