M. D. 2019.09.02 12:43 Frissítve: 2019.09.02 12:57

DVTK: sejtelmes bejegyzés, Tajti Lengyelországban folytathatja

Lengyel sajtóértesülések szerint a helyi élvonalbeli Zaglebie Lubin labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a DVTK középpályása. A 21 éves magyar futballista mellett az Újpest és a Videoton korábbi szélsője, Asmir Suljic szerződtetését is bejelentheti hamarosan a lengyel klub.

 

Tajti Mátyás egy év itthonlét után ismét külföldre szerződhet (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Több jel is arra utal, hogy Tajti Mátyás távozik Diósgyőrből, és a lengyel élvonalban legutóbb hatodikként végző, jelenleg 13. helyen álló Zaglebie Lubinba igazol. Az első és legfontosabb, hogy a lengyel klub vasárnap este a „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát” közmondás megjelenítésével bejegyzést tett közzé a közösségi felületein, és angol nyelven utalást tesz arra, hogy új játékos érkezése várható. A „(M)ore (T)o come” idézetben ráadásul zárójelbe tette Tajti Mátyás vezeték- és keresztnevének betűit.

A második, Tajti klubváltására utaló jel, hogy vasárnap nem került be a DVTK meccskeretébe a Ferencvárossal szemben 1–0-ra elveszített bajnokin, pedig az első négy fordulóban egyaránt a kezdőcsapatban kapott lehetőséget (a Budapest Honvéd és az Újpest ellen gólt is szerzett).

Fernando, a diósgyőriek vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal indokolta Tajti távolmaradását, hogy fejben nem állt készen a mérkőzésre.

„Nagyon vártam már az átigazolási időszak végét, mert vannak olyan fiatal játékosaink, akik célkeresztben voltak, és nem igazán maradt tiszta a fejük. Néhány ország piaca még nyitott, ilyen például az izraeli is, de most már jó lenne, ha vége lenne, és kialakulna a végleges keret. Úgy éreztem, Tajti Mátyás nem állt készen erre a meccsre, azért nem neveztem” – mondta a spanyol szakember.

A harmadik jele Tajti Lengyelországba igazolásának, hogy a lengyel sajtóban több internetes oldalon – így a transfery.info-n és a Przeglad Sportowyn – is megjelent a hír, a magyar labdarúgót hétfőn orvosi vizsgálatra várják a Lubinnál. Utóbbi portál megjegyzi, a lengyelek valószínűleg átigazolási díj ellenében szerzik meg Tajtit, mivel élő szerződés köti a DVTK-hoz.

Nem Tajti azonban az egyetlen, a magyar futballszurkolók számára ismerős játékos, aki a Zaglebie Lubinnál folytathatja pályafutását: az Újpest és a Videoton korábbi támadója, Asmir Suljic szintén Lengyelországba igazolhat, miután szombaton szerződést bontott eddigi csapatával, az Olimpija Ljubljanával. A 27 éves bosnyák szélső a jelenlegi idényben nyolc tétmérkőzésen két gólt szerzett és egy gólpasszt adott a szlovén együttesben.

Visszatérve Tajtira: a négy évig Spanyolországban (az FC Barcelonánál és a Málagánál) pallérozódó középpályás tavaly nyáron tért haza a DVTK-hoz, melyben az előző idényben 29 NB I-es mérkőzésen ötször volt eredményes.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Joachim Adukor
(ghánai, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Prosser Dániel (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Fehérvár, kölcsön után végleg), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Boros Gábor, Korbély Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók: Forgács Dávid (szabadon igazolható), Tomislav Mazalovic (horvát, NK Inter Zapresic – Horvátország, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (Balmazújváros), Vernes Richárd (Hapoel Kfar Szaba – Izrael, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Géringer Tamás (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Branko Mihajlovics (szerb, átadólistán), Ismaila Ousman (kameruni, átadólistán), Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin – Lengyelország)

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..