DVSC: Nem sírok, nem harcolok. Tudomásul vettem – Sidibe

GALAMBOS DÁNIELGALAMBOS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2016.05.12. 10:55
null
Sidibe (jobbra) szerződését nem hosszabbította meg a DVSC (Fotó: Szabó Miklós)
Négy év után távozik a labdarúgó NB I-ben bronzérmet szerző DVSC-Tevától Ibrahima Sidibe. A 35 éves szenegáli csatár szerint két sikeres éve még lehet a magyar élvonalban.

 

– Nem marasztalja a Debrecen. A hír lórúgással ér fel, vagy nem különösebben lepi meg?
– Nem is tudom – bizonytalanodott el Ibrahima Sidibe, a DVSC-Tevától négy év után búcsúzó szenegáli csatár a Nemzeti Sport kérdésére. – Még elég friss, és engem senki sem tájékoztatott a klubból, egy barátom közölte velem, hogy hallja, nem kínál újabb szerződést a Loki. Úgyhogy a május végi edzésen megjelenek, a megállapodásunk ugyanis júniusig él.

BÚCSÚZÓ GÓLVÁGÓK
A Debrecen szurkolói ankétján jelentette be, hogy Ibrahima Sidibével és Adamo Coulibalyval sem hosszabbít, ami indokolható döntés, pedig mindkét csatár a klub történetének legkiválóbb gólvágói közé tartozik. Sándor Tamás a Loki abszolút NB I-es gólrekordere a maga 88 találatával, Adamo Coulibaly 66-tal a második, Nicolae Ilea a harmadik 65-tel. A negyedik Ibrahima Sidibe 59 góllal int búcsút szeretett klubjának.

– De csalódásként éli meg a döntést?
– Nem, mert minden pályára lépésemen mindent beleadtam, a tükörbe tudok nézni. A klub így döntött, elfogadom. Nem sírok, nem harcolok, mi értelme lenne? Változtatna valamin? Tudomásul kell venni, hogy a futball ilyen. Van úgy, hogy téged akarnak, előfordul, hogy nem, valahol sokáig időzöl, máshol rövidebben. Azért a második debreceni időszakom négy évig tartott, és örömmel gondolok rá vissza.

– Korántsem volt viszont olyan sikeres, mint az első, két és fél éves időszak, amikor két bajnoki címhez segítette a Lokit. És bár a hozzáállását sohasem érhette kritika, muszáj megkérdezni: lehet, hogy nem képes már azon a szinten futballozni, mint mondjuk három-négy évvel ezelőtt?
– Ha így érezném, rég abbahagytam volna. Tökéletesen fitt vagyok, kész a rendszeres kilencvenpercnyi futballra. Valóban nem vagyok már húszéves, harminc is elmúltam öt éve, de állítom, még mindig minőséget viszek a csapatba. Más persze úgy vélheti, már nem. Én azonban hiszek magamban, tisztában vagyok azzal, mit tudok, és azzal is természetesen, hogy mit nem. Ezért is gondolom, hogy két sikeres évem még biztosan lehet a magyar NB I-ben.

– Itt folytatja?
– Nem tudom, hamarosan eldől. Az biztos, hogy nem akasztom szögre a stoplist, és feltűnök még gólra éhesen a kapuk előtt.

– Marad is a városban?
– Hogyne, Debrecen a második otthonom. Várjon csak, miket beszélek! Miután itt él a szűk családom, a számomra legfontosabbak, inkább az első.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, SIDIBE MIHEZ KEZD, HA MÁR NEM FUTBALLOZHAT, ILLETVE, HOGY MIRE A LEGBÜSZKÉBB A DEBRECENBEN TÖLTÖTT ÉVEKBŐL, A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN ELOLVASHATJA!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Geoffrey Castillion (holland, Puskás AFC), Sós Bence (Mezőkövesd), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Adamo Coulibaly (francia, lejár a szerződése), Ibrahima Sidibe (szenegáli, lejár a szerződése)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Deczki Máté (Stoke City – Anglia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik