DVSC: nem élnek az opcióval, Coulibaly és Sidibe távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.10. 18:37
null
Ibrahima Sidibe (jobbra) így ünnepelte a Vasas elleni gólját februárban (Fotó: Szabó Miklós)
A klub nem él az opciós joggal, Adamo Coulibaly távozik a DVSC-től, és nem hosszabbítják meg Ibrahima Sidibe lejáró szerződését sem – adta hírül hivatalos honlapján a debreceni labdarúgócsapat. A keddi szurkolói ankéton többek között az is elhangzott, hogy Lázár Pállal tárgyalnak megállapodása meghosszabbításáról.

 

Adamo Coulibaly tavaly novemberben 2016. június 30-ig szóló szerződést írt alá, ez egy évvel meghosszabbítható lett volna, ám a DVSC nem él a lehetőséggel – hangzott el a csapat szurkolói ankétján.

A Lokiban korábban két NB I-es gólkirályi címig jutó Coulibaly a francia Lensban eltöltött időszaka után igazolt vissza Debrecenbe, fél év alatt hét NB I-es és két Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, gólt csak az NB III-as csapatban szerzett.

Az ankét későbbi szakaszában kiderült, hogy egy másik légiós támadóval, Ibrahima Sidibével – akinek nyáron szintén lejár a szerződése – sem hosszabbít a klub. Lázár Pál megállapodása is lejár, vele egyeztet a klub a folytatásról.

A szurkolói ankéton Szima Gábor klubelnök, Róka Géza klubigazgató, Képíró János biztonsági igazgató, és két játékos, Mészáros Norbert és Takács Tamás vett részt. A szakmai stáb tagjai azért hiányoztak, mert múlt hét szombatig edzést tartottak, csak tegnaptól vannak szabadságon, és nem tartózkodnak Debrecenben – derült ki a dvsc.hu beszámolójából.

„A harmadik helyet sokféleképpen értékelik a szurkolók. Van, aki szerint reális, van, aki szerint kudarc. Talán tíz-tizenöt pont is benne maradt a csapatban a játékosok képessége alapján. Nem is a harmadik hellyel vagyok elégedetlen, hanem a megszerzett pontok számával” – mondta Szima Gábor, aki szerint nagyon hullámzó volt a csapat teljesítménye, „ezzel kellene kezdeni valamit a következő bajnokságban”.

Kiről és miről esett szó még?

TAKÁCS TAMÁS

A Diósgyőrből igazolt támadóban sokan kételkedtek – fogalmazott a klub első embere –, de tíz meccsen szerzett öt gólt, és remélik, hogy a következő szezonban a gólkirályi címért harcol majd.

NENAD NOVAKOVICS

A súlyos sérülést szenvedő kapussal a klub nem tudott megegyezni a kártérítés összegéről. A DVSC 18 millió forintot akart fizetni a játékosnak, de ő többet szeretett volna. Elképzelhető, hogy az UEFA hoz döntést ebben az ügyben.

EDZŐKÉRDÉS

Szima Gábor úgy véli, sem a jövő évig szerződéssel rendelkező Kondás Elemér, sem elődje, Herczeg András nem végzett rossz munkát az elmúlt öt évben. Másik magyar edzővel nem biztos, hogy előrébb tartanának, a külföldi szerződtetése pedig nemcsak nagyon jól, hanem nagyon rosszul is elsülhet.

„Az edzőkérdés nehezebb feladat, mint a játékosigazolás. Rengeteg összetevője van, hogy egy csapat milyen eredményt ér el” – tette hozzá Szima.

MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

A marketing és a kommunikáció a Nagyerdei Stadiont üzemeltető MSE Kft.-nél van. A DVSC a jövőben vissza kívánja venni e jogokat, ezt minkét fél így akarja.

NÉZŐSZÁM, ULTRÁK

„Az FTC után a második legtöbb néző Debrecenben járt meccsre, de ez nem vigasztal senkit, így a DVSC vezetőit sem. Kevés a néző, de az egész országban jellemző a visszaesés, nem csak debreceni jelenség. Bízunk benne, hogy az ultrák a következő bajnokságban ott lesznek a stadionban, és szurkolnak a csapatnak, mert szükség van rájuk” – mondta Szima Gábor.

Újítás, hogy a jövőben egy héten legalább két alkalommal nyilvános lesz a tréning Pallagon.

JEGYÁRAK

Napirenden van a jegy- és bérletárcsökkentés. A klub úgy döntött, a jövőben a mozgássérültek ingyen tekinthetik meg a DVSC mérkőzéseit.

UTÁNPÓTLÁS

Szima Gábor elmondta: három portugál edző dolgozik nyártól az utánpótlásban, egyikük szakmai vezető lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik