DVSC: „A vételár kifejezi a Loki szándékait” – Esterházy Szuhodovszki váltásáról

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.12.23. 08:23
null
Szuhodovszki Soma számára szintlépés a hétszeres magyar bajnok DVSC-hez igazolás, és mindent megtesz azért, hogy új klubjánál is megfeleljen az elvárásoknak (Fotó: DVSC)
A téli szünet első nagy volumenű hazai átigazolása: a válogatott Szuhodovszki Soma a Kecskeméti TE-t elhagyva a Debreceni VSC-ben folytatja pályafutását. A labdarúgó menedzsere, Esterházy Mátyás beszélt a részletekről.

 

Nagy összeg cserél gazdát – lapunk úgy értesült – két NB I-es klub között (úgy, hogy a Ferencváros és a Fehérvár FC sincs érintve), nem mozgott ekkora összeg egy játékos megvásárlása miatt. Szuhodovszki Soma a KTE első élvonalbeli idényében viszont több csapat érdeklődését felkeltette, a DVSC pedig pénteken bejelentette: klubrekordnak számító összeg ellenében megszerezte a 24 éves, egyszeres válogatott játékost.

„A nyár óta dolgozunk ezen az átigazoláson – mondta lapunknak Esterházy Mátyás, Szuhodovszki Soma menedzsere. – Sőt a DVSC kilenc hónapja kitartóan kereste a lehetőségét, hogy megszerezze, folyamatosan érzékeltette, nagyon kell neki, számít rá. És ha a megállapodás bizonyos részletei üzleti titoknak is minősülnek, annyit elárulhatok: a vételár is kifejezi, mennyire szerették volna saját csapatukban tudni Somát. Ehhez persze kellett a Kecskemét, ahol Szabó István a csaknem elkallódó tehetséget megtalálta, felépítette, az élvonalban lehetőséget adott neki, és ennek köszönhetően ma már válogatott játékos. Hadd tegyem hozzá, hogy a KTE vezérkara nagyszerű tárgyalópartner volt, szem előtt tartotta a labdarúgó karrierjét, fejlődését, érti a futball üzleti oldalát, és amíg a nyáron nem akarta értékesíteni játékosát, most elérkezettnek látta az időt az eladására. Eljött a megfelelő pillanat.”

A futballista lapunknak elmondta, tele van érzelemmel.

„Nagy lehetőséget kaptam, de nehéz volt a döntés – nyilatkozta. – Sokat köszönhetek Kecskemétnek, a klubnak, ott találtam magamra, és lettem első osztályú, majd válogatott kerettag játékos, nagyon jó közösség tagja lehettem. Éreztem a bizalmat, én is ragaszkodtam az edzői stábhoz. Szabó István azt mondta, hiányzom majd neki, de büszke lesz rám, bárhogy döntök, és a közöttünk lévő jó kapcsolat biztosan megmarad. Egyértelmű: Kecskemét nekem is hiányozni fog, nagyon szerettem ott futballozni, de elérkezett a váltás ideje, most azon gondolkodom, hogyan köszönjek el a társaimtól. A hétszeres bajnok Debrecen szintlépést jelent, szeretnék tovább fejlődni, tanulni, beilleszkedni az új közegbe, és persze jó teljesítményt nyújtani. Nagyon várom az első edzést a Lokinál.”

A menedzser elmondta: Szuhodovszki Soma karrierje különlegesen alakult, sok rossz tapasztalat után Kecskeméten tudta felhívni magára a figyelmet.

„A Loki vételi szándéka mellett Marco Rossi szövetségi kapitány meghívója egyértelmű jelzés, hogy a futballista jó úton jár – mondta Esterházy Mátyás. – A KTE kitűnő csapat, a DVSC más klub, azt gondolom, a játékos fejlődéséhez szükség van arra, hogy új közegben is kiemelkedően teljesítsen. Azt reméljük mindannyian, hogy ez fontos lépés neki azon az úton, amelyen hosszabb távon erős nyugati bajnokságba juthat.”

A KTE hivatalos honlapján búcsúzott el a fiatal futballistától:

„Az egyik szemünk sír, hiszen Szuhodovszki Soma játékával és személyiségével is fontos tagja volt csapatunknak – olvasható Filus Andornak, a KTE ügyvezetőjének nyilatkozata. – Két és fél évig dolgoztunk együtt, fejlődése híven tükrözi azt a filozófiát, amelyet klubunk vall: szeretnénk értéket teremteni a magyar labdarúgásban. Soma gyakorlatilag a nulláról indult nálunk, közös munkával azonban eljutottunk oda, hogy egy megye I-es tartalékcsapattól rövid időn belül válogatott lett. Aki úgy érzi, elérkezett a váltás ideje, annak nem álljuk útját, ha az gazdasági szempontból a klub hosszú távú működését erősíti. Ez ilyen szituáció volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik