S. T. J.
2023.09.20 23:36 Frissítve: 2023.09.20 23:57

Cseriék átérzik, hogy nagy a baj; orosz és fehérorosz úszók a budapesti vk-viadalon

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:Túlzás azt állítani, hogy jelenleg minden kerek a Mezőkövesd Zsórynál
– a csapat az utolsó helyen áll az NB I-ben (igaz, öt mérkőzést játszott, míg a legtöbb együttes már hatot), ráadásul a múlt heti Mol Magyar Kupa-fordulóban alulmaradt a másodosztályú Ajkával szemben, így búcsúzott a sorozattól. Cseri Tamást kérdeztük, hogyan éli(k) meg ezeket a heteket. A 35 éves, négyszeres válogatott futballista lapunknak azt mondta, „ a csapat átérzi, nagy a baj, mindenki kellemetlenül érzi magát, amikor a tabellára pillant. Sajnos van tapasztalatom abban, hogy ilyenkor nem kell pánikolni, hanem a lehetőséghez képest nyugodtnak kell maradni, és persze nyerni.”

Orosz és fehérorosz úszók is indulhatnak október 20. és 22. között a budapesti világkupa-viadalon – ezt Szántó Dávid, a Magyar Úszószövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs igazgatója, a hazai vk-viadal szervezőbizottságának vezetője jelentette be azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a hazai rendezésű vk-verseny mellett az olimpiai felkészülés kapta a fő hangsúlyt. Lapunknak Sós Csaba szövetségi kapitány azt mondta, „változtattunk a tavaszi menetrenden: áprilisról júniusra tettük az ob-t, és senki sem fog védettséget élvezni az olimpiai nevezésig. Emellett decemberben keretszűkítést tervezünk, akinek nem lesz az év végén olimpiai A-szintje, az onnantól nem kap támogatást.”

Vad Lajos az előző két idényben a Dunaújvárosi FVE női vízilabdacsapata szakmai stábjának tagja volt, kedden pedig bejelentették, hogy ő lett a szövetségi kapitánynak megválasztott és ezért a kispadról huszonöt év után felálló Mihók Attila utóda. A tréner a Nemzeti Sportnak azt mondta, „az előző idényben magasra került a léc, ám az egy sokkal jobb csapat volt, és ezzel mindenki tisztában van. Az ellenfelek erősödtek és fejlődtek eközben, de mi is fejlődni fogunk. Nem vagyok jós, hogy megmondjam, ez mire lehet elég, ám biztos, hogy egyre jobbak leszünk.”

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.