PÓR KÁROLY
PÓR KÁROLY
2022.05.12 11:08 Frissítve: 2022.05.12 18:05

Átigazolások: Adama Traoré lehet a Ferencváros nagy fogása!

A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy a 41-szeres mali válogatott támadó, Adama Traoré jó eséllyel hamarosan a Ferencvároshoz szerződik a moldovai Sheriff Tiraspoltól.

Adama Traoré ősszel két gólt szerzett a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)

 

 

Először moldovai kollégáktól, majd menedzseri körökből is úgy értesültünk, hogy a moldovai bajnok Sheriff Tiraspol 41-szeres válogatott támadója (a mali nemzeti csapatban nyolc gólt szerzett), Adama Traoré szerződtetését hamarosan akár be is jelentheti a Ferencváros.

A 26 éves támadó az ősszel hat meccsen szerepelt a BL csoportkörében, gólt szerzett az Inter és a Sahtar ellen, gólpasszt adott a Real ellen.

Traoré piaci értékét a Transfermarkt 3 millió euróra teszi, úgy tudjuk, hogy a kivásárlási ára azonban ennél közel egymillió euróval alacsonyabb. A szerződése 2023-ig szól a Sheriffnél. Traoré tavaly februárban szerződött a tiraspoilakhoz, Európában korábban Franciaországban is játszott több klubban, a másodosztályban. A Sheriffben 60 mérkőzésen 25 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.

A Ferencvárosnál nyáron várható játékosmozgások kapcsán a klub elnöke, Kubatov Gábor a szerdai kupagyőzelem után az M4 Sportnak elmondta, négy-hat labdarúgó távozhat a klubtól, az ő pótlásukon már fél éve dolgoznak. Az ulloi129.hu szurkolói portál albán sajtóhírekre hivatkozva arról ír, hogy a kiszemeltek között szerepel a szintén mali, egyszeres válogatott Saliou Guindo is, a 25 éves csatár 17 gólt szerzett az albán élvonalban ebben az idényben, a KF Laci színeiben. 

Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova – NS-info), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég), Sigér Dávid

 

2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.

2022.05.14 21:59:09

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Itt van ellenben ma délután az MTK–Debrecen és a Puskás Akadémia–Honvéd kettős párviadal. A Honvéd előnye két pont, az MTK-é a semmiből visszatért remény és a nyerhetőbb mérkőzés. Akárhogy is, egyiküknek alá kell szállnia.