BOROS MIKLÓS
2022.12.05 11:42 Frissítve: 2022.12.05 12:02

Átigazolás: a francia-marokkói kiszemelt Fehérvár helyett a Schalkéhoz menne

Továbbra is téma a román sportsajtóban Malcom Edjouma távozása a FCSB csapatától, ám a Gazeta Sporturilor bukaresti napilap szerint a francia-marokkói középpályás a Fehérvár ajánlata helyett a német Schalkééra vár.

Edjouma akár már a télen távozhat az FCSB-től (Fotó: AFP)

 

Mint már korábban megírtuk, a román FCSB tulajdonosa, Gigi Becali arról nyilatkozott a napokban Romániában, hogy a Mol Fehérvár egymillió eurót ajánlott klubja 26 éves középpályásáért, a francia-marokkói Malcom Edjoumáért, ám ő magasabb összeget szeretne kapni. A hír kapcsán a Nemzeti Sport úgy értesült, valóban szerepel a játékos neve a fehérvári kiszemeltek között, de konkrét tárgyalások még nem kezdődtek a klubok között.

A Gazeta Sporturilor most azzal folytatta a történetet, hogy Edjouma mindenképpen távozni szeretne a román fővárosból, mivel az október végi edzőváltás után elvesztette helyét a kezdőcsapatban. Amíg Nicolae Dica ült a FCSB kispadján, Edjouma a mérkőzések 65 százalékán kezdő volt, Mihai Pintiliinél csupán egyszer, a West Ham elleni, tét nélküli Konferencialiga-találkozón. A legutóbbi négy alkalommal kétszer egyáltalán nem játszott, kétszer becserélték.

A semmiféle edzői képesítéssel nem rendelkező Pintilii (papíron jelenleg Leo Strizu a FCSB vezetőedzője) a cikk szerint arra panaszkodott Becalinak, hogy Edjouma nem edz kellő komolysággal – ezért szeretné őt a lehető leghamarabb pénzzé tenni a bukaresti üzletember, akinek így kapóra jöhet a székesfehérvári ajánlat.

Becali azonban legalább másfél millió eurót szeretne kapni érte, miközben a futballista hallani sem akar a magyar élvonalról, és ezt ügynökével is közölte.

Ennek pedig az az oka, hogy – a Gazeta Sporturilor szerint – a német Schalke 04 is figyelte őt az ősszel, így Edjouma abban reménykedik, hogy a télen a Bundesligába szerződhet.

A 26 éves Edjouma Franciaországban csupán a második vonalig jutott, ahol három szezon alatt 21 mérkőzést játszott a Lorient, a Chambly és a Red Star FC színeiben. 2020-ban érkezett Romániában, de a Viitorul (ma már Farul) csapatában még nem tudott megragadni. Botosani-ban viszont hamar meghatározó játékos lett, így a topcsapatok figyelmét is felkeltette: idén februárban a FCSB 330 ezer eurót fizetett érte. A bukaresti csapatban 37 mérkőzésen hat gólt szerzett.

2023.02.06 23:10:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.02.05 22:44:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem találni egyetlen magyar fiatalt, aki legalább ilyen szinten tudna futballozni?!

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A furcsa gólok derbijén a hazaiak játszottak jobban, megérdemelten nyertek, de két támadójuk is megsérült.

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A második félidőt végigtámadta a Zalaegerszeg, de nem tudta bevenni a Kövesd kapuját.

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.