B. M.
P. K.
2022.12.02 14:03 Frissítve: 2022.12.02 15:48

FCSB: A magyarok egymillió eurót ajánlottak érte – Becali

Román sajtóhírek szerint a Mol Fehérvár megfigyelői is jelen voltak csütörtökön, a FC Botosani–FCSB (2-3) román élvonalbeli mérkőzésen, és az NB I-es klub ajánlatot is tett a győztes gólt szerző francia-marokkói középpályás, Malcom Edjouma megszerzésére...

Edjouma egyelőre nem tud arról, hogy ajánlat érkezett volna a játékjogára (Fotó:  digisport.ro)

 

 

Erről Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa is beszélt a mérkőzés után, bár szemmel láthatóan fogalma sem volt, melyik csapat is érdeklődik a játékosa iránt.

„Csak azt tudom, hogy magyarokkal tárgyalok. Ők lehet, hogy azért mentek Botosani-ba, mert arra számítottak, hogy Edjouma kezdő lesz. Megüzentem nekik, hogy én nem a játékoseladások függvényében állítom össze a csapatot. Nem a zsibvásárban vagyunk. A magyarok egymillió eurót ajánlottak érte, én többet kértem. Azt mondják, kilencven százalék, hogy megegyezünk” – idézi a gsp.ro Becalit, arra utalva, hogy Malcom Edjouma csak a szünetben állt be a mérkőzésen.

A mérkőzés utáni interjúban Edjuoma azt állította: nem tud semmilyen ajánlatról.

„Ajánlat? Nem tárgyaltam semmilyen átigazolásról. Boldog vagyok itt. Ha jön egy ajánlat… nem is tudom, mit mondjak, mert nincs ajánlatom” – nyilatkozta a Digi Sport televíziónak a labdarúgó.

A Nemzeti Sport úgy értesült, a Mol Fehérvár kiszemeltjei között valóban szerepel a játékos, de közel sem annyira előrehaladottak a tárgyalások, mint azt Becali állítja.

A 26 éves Edjouma Franciaországban csupán a második vonalig jutott, ahol három szezon alatt 21 mérkőzést játszott a Lorient, a Chambly és a Red Star FC színeiben. 2020-ban érkezett Romániában, de a Viitorul (ma már Farul) csapatában még nem tudott megragadni. Botosani-ban viszont hamar meghatározó játékos lett, így a topcsapatok figyelmét is felkeltette: idén februárban a FCSB 330 ezer eurót fizetett érte. A bukaresti csapatban 37 mérkőzésen hat gólt szerzett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.

2023.02.04 19:00:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Késve érkeztek, de „pontosan” távoztak a debreceniek, döntetlennel ért véget a fehérvári rangadó.

2023.02.04 14:28:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő hazaiaknak kevés az egy pont, a vendégek pedig több ziccert is elpuskáztak.

2023.02.04 10:16:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az irreális időjárási körülmények között mindössze egy-egy kapufáig jutottak a csapatok.