Afrika-kupa: a Mmaee testvérek is bekerültek Marokkó keretébe

Vágólapra másolva!
2021.12.22. 22:19
null
Ryan és Sammy Mmaee (Fotó: fradi.hu/archív)
A Ferencvárosban futballozó testvérpár, Ryan Mmaee és Sammy Mmaee is bekerült a marokkói labdarúgó-válogatott Afrikai Nemzetek Kupájára készülő keretébe – közölte klubjuk hivatalos honlapja.

 

2022. január 9. és február 6. között, Kamerunban rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupája 2021-ről elhalasztott kiírását. A 24 csapatos tornán három NB I-es játékos már biztosan képviselni fogja hazáját. A ferencvárosi testvérpár, Ryan Mmaee és Sammy Mmaee Marokkó, a fehérvári Stopira pedig a Zöld-foki szigetek válogatottját erősítheti majd.

Mindkét élvonalbeli klub heteken át nélkülözni fogja majd játékosait – azt, hogy mennyi ideig, természetesen az dönti el, hogy a labdarúgók válogatottjai meddig jutnak el a tornán. A téli felkészülés első heteiben, Stopira számára január 17-ig, a Mmaee testvérek számára pedig 18-ig zajlanak majd a csoportmeccsek.

Stopira akár az 50. válogatott meccsét is lejátszhatja az ANK-n (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Stopira akár az 50. válogatott meccsét is lejátszhatja az ANK-n (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

A nyolcaddöntők január 23. és 25. között lesznek – a Ferencváros pedig már 27-én bajnokit játszik a Puskás Akadémia vendégeként. Marokkónak jó esélye van idáig eljutni – ebben az esetben pedig biztosan nem lesz ott a Fradi meccskeretében a két légiós.

A negyeddöntőket január 29-én és 30-án tartják. Utóbbi napon az FTC Újpestre látogat, és már a Fehérvár is játszik mérkőzést, a Puskás Akadémia otthonában. Ha Marokkó és/vagy a Zöld-foki szigetek eljut a február 2-, illetve 3-i elődöntőkig, vagy a 6-i döntőig, az a február 5-én rendezendő Mol Fehérvár–DVSC, illetve a 6-i Ferencváros–Paks találkozók felállásaira lehet kihatással.

A legtöbb ország egyébként még nem hirdette ki keretét, de van még olyan válogatott, amely NB I-es játékost küldhetne a tornára: Tunéziát a legutóbbi vb-selejtezősorozat minden meccsén pályára lépő ferencvárosi Aissa Laidouni képviselhetné majd az Afrika-kupán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik