P. K. 2013.01.29 11:15 Frissítve: 2015.03.04 01:19

A volt Juventus-csatár tényleg a Honvédhoz szerződik

Davide Lanzafame ügynöke, Silvano Martina a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette, a Catania kölcsönjátékosaként legutóbb a másodosztályú Grossetóban futballozó olasz csatár fél évre a Honvédhoz szerződik. Délután a Catania honlapja hivatalosan is bejelentette az átigazolást.

 

Davide Lanzafame (jobbra) a Serie A-ban a Catania játékosaként Robinhóval is megküzdött (Fotó: Imago, archív)

 

 BARCIKÁRA MENNEK
 A Bp. Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönadja az NB II Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikának Vólent Rolandot és Nagy Krisztiánt – az ügyletről korábban már a barcikaiak is beszámoltak. A kispesti csapat a jövőben szorosabb együttműködést is tervez a Kazincbarcikával – tudatta a honvedfc.hu.

„Meg tudom erősíteni, megszületett az egyezség Davide Lanzafame ügyében. A csatár ma utazik Magyarországra" – közölte a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékos menedzsere, Silvano Martina.

Tegnap a Gazzetta dello Sport számolt be arról, hogy a Catania 25 éves támadóját a Honvéd szemelte ki magának: az olasz sportnapilap szerint szicíliai klubja visszarendeli őt a másodosztályú Grossetótól, ahol kölcsönben szerepelt az ősszel, és szintén kölcsönben a Honvédban folytatja.

LANZAFAME MÁR VÁRJA, HOGY A HONVÉDBAN JÁTSZHASSON

Davide Lanzafame bátyja szerint öccse nagy várakozással készül a magyarországi kalandra.

„A Grossetónál jelentős változások történtek, és Davide számára érdekes ajánlat érkezett Magyarországról. A Honvéd edzője Marco Rossi, aki nagyon szerette volna megszerezni Davidét, és ő is izgatottan várja, hogy kipróbálhassa magát Olaszországon kívül" – nyilatkozta Giovanni Lanzafame, a szélső bátyja a tuttomercatoweb.com-nak.

„A szezon végén majd egyeztetünk a Cataniával Davidéról, aki nagyon örül, hogy Budapestre, az egyik nagy európai fővárosba igazolhat, ahol új lendületet kaphat" – tette hozzá a báty, aki elmondta, volt rá lehetőség, hogy Lanzafame a Grossetónál maradjon, de végül elfogadta a magyar csapat ajánlatát.

Lanzafame ősszel a Serie B-ben 16 meccsen két gólt szerzett. Pályafutása a Juventusban indult, a torinóiaknál nevelkedett, és egy meccsen az első csapatban is bemutatkozott még a másodosztályban 2007-ben. Azóta játszott a Bariban, a Palermóban, a Parmában, a Cataniában, de többször visszatért a Juvéhoz is. Az olasz élvonalban 63 meccsen nyolc gólt szerzett, míg a másodosztályban összesen 72 találkozón szerepelt és 14-szer volt eredményes.

Érkezését egyébként a Honvéd nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella is megerősítette a Facebook-oldalán az Alekszandar Ignjatoviccsal folytatott beszélgetés során – fedezte fel a Csak a Kispest! blog.

Az olasz Catania délután hivatalos honlapján megerősítette: játékosa, a Juventusban nevelkedett Davide Lanzafame a Bp. Honvédban folytatja pályafutását.

A Catania egyelőre további részleteket nem közölt az átigazolásról, csak annyit, hogy a Grossetóval (itt szerepelt kölcsönben a támadó) is megállapodtak, és átadták a futballista játékjogát a Bp. Honvédnak.

A Catania bejelentése az átigazolásról

 

VIDEO-ÖSSZEÁLLÍTÁS DAVIDE LANZAFAMÉRŐL

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BP. HONVÉDNÁL

Érkezők: Davide Lanzafame (olasz, Catania – kölcsönbe)

Távozik/távozhat: Dieng Cheikh Abass (szenegáli, Thank Hoa FC – Vietnam, kölcsönbe), Boris Bjelkanovic (horvát, ?), Donato Bottone (olasz, ?), Filip Kosztics (szerb, FK Javor Ivanjica – Szerbia), Ibrahima Thiam-Iyane (szenegáli, ?), Nagy Mihály Krisztián (Kazincbarcika –  kölcsönbe), Marko Rajics (szerb, ?), Joel Toe (libériai,?), Marko Vidovics (montenegrói, ?), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönbe)

Kiszemeltek: Alessandro Lorusso (olasz, Sampdoria [primavera] – próbajáték), Leandro Martínez (argentin-olasz, Cremonese – próbajáték),  Claudiu Pascariu (román, Targu Mures – próbajáték)

 

 

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!