Kikapott, de szinte biztosan bent marad a Haladás

PUM ANDRÁSPUM ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:50
Emberhátrányban kapott ki a Haladás (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a vendég Ajka 0–1-ről fordítva 3–1-re győzött a Haladás otthonában, a szombathelyi csapat azonban a PMFC-vel szembeni jobb gólkülönbsége miatt aligha eshet már ki a másodosztályból.

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA 1–3 (1–0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1576 néző. Vezette: Molnár Attila (Vörös Dániel, Bertalan Dávid)
HALADÁS: Pálfi – Beronja (Szakály A., 59.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Zvekanov (Jancsó, 76.), Erdei C. – Nyíri, Rácz B., Horváth R. (Rétyi, 54.) – Katona I. (Pintér F., 76.). Megbízott edző: Bosnjak Predrag
AJKA: Szabados – Babos B. (Forgó, 90.), Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes (Görgényi, 69.), Csizmadia Z. – Tóth G., Zsolnai R., Nagy K. (Pantovics, 70.) – Szarka Á. (Borsos F., 69.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Nyíri (11.), ill. Csizmadia Z. (59.), Zsolnai R. (75.), Pantovics (90+5.)
Kiállítva: Bolla G. (60.)
MESTERMÉRLEG
Bosnjak Predrag: – Jól kezdtünk, az első félidőben kimondottan jól futballoztunk. A szünet után viszont az Ajka megfordította a találkozót. Azt viszont nem értem, hogy ami az egyik oldalon piros lap, a másikon miért nem. Van még egy meccsünk, lejátsszuk – mindörökké Haladás! Köszönöm a fantasztikus szurkolást.
Schindler Szabolcs: – Elöljáróban annyit szeretnék elmondani: nagyon fontos, hogy a Haladás életben maradjon. Ami pedig a meccset illeti, hektikus mérkőzést játszottunk. Az első félidő nem sikerült, a másodikban viszont megmutatta tartását a csapat.

ÖSSZEFOGLALÓ

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, kapufa és Pálfi-bravúr jelezte fölényüket, ám gólt Nyíri Vince révén mégis a szombathelyiek szereztek. A gól megnyugtatta a vasiakat, és enyhe mezőnyfölényben játszottak. Pazar, első osztályú hangulatban futballoztak a csapatok, a Hali-tábor megállás nélkül, teli torokból buzdította kedvenceit. A pályán viszont nem alakult ki helyzet, a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A szünet után egy szögletet követően Csizmadia Zoltán góljával egyenlített az Ajka, majd egy perc múlva a hazaiaktól Bolla Gergőt kiállította a játékvezető. Átvette az irányítást a vendéggárda, a vasiak ekkor inkább már a kontrákban bíztak. A bakonyiak Zsolnai Richárd bombagóljával megfordították a meccset, majd a ráadásban végleg el is döntötték – a harmadik gólt Pantovics szerezte. A hazai szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban lejátszott mérkőzésen az Ajka megérdemelten nyert. 1–3

Mivel a PMFC kikapott Budafokon, megmaradt a Haladás hárompontos előnye a pécsi csapattal szemben, és mivel a szombathelyieknek tízzel jobb a gólkülönbségük, már csak matematikai esélyük maradt arra, hogy kiessenek a másodosztályból.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a licencproblémákkal küzdő, öt meccse nyeretlen Haladás az előző öt mérkőzéséből négyet elveszítő Ajka ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik