Őrült hajrával fordított a Szeged a Haladás ellen

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:50
A Haladás (zöldben) látogatott Szegedre (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szombathelyi Haladást fogadta. A vendégek az első félidő végén vezetéshez jutottak, ám a hazaiak az utolsó negyedórában két gólt szerezve a maguk javára fordították a mérkőzést.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1626 néző. Vezette: Pillók Ádám (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Kővári, a szünetben), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., a szünetben), Magyar Zs. (Tóth B., 90+2.) – Zuigeber, Márkvárt, Nagy R. (Óvári, 64.) – Borvető (Klausz, 64.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronja, 80.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Szakály A., Zvekanov (Pintér A., 65.), Erdei, Mohos (Jancsó, 80.) – Kelemen M. (Szijjártó, 65.), Horváth R. (Szvoboda, 89.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerző: Márkvárt (76.), Bíró B. (89.), ill. Szakály A. (41.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics: – Nagy győzelem volt, gratulálok a srácoknak. Fontos siker ez, mert szervezett csapattal játszottunk, és előnyt is adtunk nekik – ennek az okait majd meg kell vizsgálnunk. A cserék után már kontrolláltuk a középpályát, növeltük a ritmust, és fordítottunk, összességében megérdemelt győzelmet arattunk. A szünet utáni hozzáállásra büszkék lehetünk, most ki kell élveznünk a sikert, a szurkolóinknak pedig köszönjük a kitartó támogatást.
Alekszandar Jovics: – Jó mérkőzés volt sok helyzettel, nagy intenzitással, ami a nézőknek élvezetes lehetett. A 60. percig mi irányítottunk, és volt még további két lehetőségünk is, de a második találat nagyon hiányzott. A Szeged ezután erősen nyomott, kényszerű cseréink is voltak, tőlünk fontos játékosok mentek le, a hazaiaknál pedig a kispadról is jó játékosok szálltak be. A fiúk az utolsó percig harcoltak becsülettel, úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az ivószünetig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, leginkább a mezőnyben történtek az események. A félidő hajrájában teljesen váratlanul szerzett vezetést a Haladás, amikor a 41. percben, jobb oldali akció végén Mohos visszagurította a labdát Szakály A. elé, aki az ötösről betalált, 0–1.

A második félidő is Haladás-helyzettel kezdődött, az 51. percben Nyíri került lövőhelyzetbe a 16-oson belül, majd kissé jobbra kisodródva ellőtte a labdát a jobb kapufa mellett. Pár perccel később Zuigeber két próbálkozását hárította Pálfi.

Szűk negyedórával  a lefújás előtt Magyar jobbról beívelt szabadrúgását követően Márkvárt estében kiegyenlített (1–1). A szegediek nem elégedtek meg az egy ponttal, és mentek előre a győzelemért. Fáradozásuk a 89. percben meghozta eredményét: Márkvárt visszagurításából Bíró lőtt gólt, megfordítva a mérkőzést (2–1). A Szeged a múlt heti kispesti bravúrgyőzelme után jól beszálló cseréinek köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a 4. helyen álló, legutóbb Kispesten is győzni tudó Szeged-Csanád Grosics Akadémia az előző öt fordulóban szintén 10 pontot gyűjtő, a múlt héten a Budafokot verő Szombathelyi Haladás ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik