NB II-es kitekintő – Nagy a harc a feljutásért

Vágólapra másolva!
2024.04.21. 15:37
A szegedi csapat Győrben játszik (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A magyar másodosztály küzdelmei is a hajrához közelítenek, ám sok még a nyitott kérdés az NB II-ben. A Nyíregyháza a szombati, Vasas elleni rangadón aratott győzelmével nagy lépést tett a feljutás felé, míg a hétfő esti Győr – Szeged GA derbin eldőlhet, melyik csapat lehet a fővárosiak első számú kihívója a második, még élvonalbeli feljutást érő helyért zajló küzdelemben. (x)

Szombaton a Nyíregyháza–Vasas rangadóval vette kezdetét az NB II 29. fordulója: a találkozó a listavezető 3-1-es győzelmével zárult, amely így 10 pontra növelte előnyét a második helyen álló fővárosiakkal szemben. Gera Zoltán csapatának veresége azt jelenti, hogy a hétfő esti zárómérkőzés, a Győr és a Szeged GA összecsapása után akár pontegyenlőség is kialakulhat a Vasas és a Győr között – amennyiben a hazaiak begyűjtik a három pontot a Szeged GA ellen. A Tisza-partiak védelmét azonban nem lesz egyszerű feladat feltörni, hiszen ők büszkélkedhetnek a legkevesebb kapott góllal a másodosztályban, 28 találkozón mindössze 18-szor zördült meg a hálójuk. Emellett a kapott gól nélküli meccsek számában is listavezetők a szegediek, 16 olyan meccsük volt, amelyen egyszer sem talált be aktuális ellenfelük.

Győr – Szeged GA – A Szeged GA kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést?

SZAVAZÁS

Győr – Szeged GA – A Szeged GA kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


Októberi egymás elleni mérkőzésük 1-1-es döntetlennel zárult, ami azért is érdekes, mert a bajnokságban a Győr osztozkodott a legkevesebb alkalommal (háromszor), a Szeged GA pedig a legtöbbször a pontokon (12-szer). Érdekesség, hogy a szegediek mérkőzésein nem csak az ellenfeleik, hanem ők maguk is kevés gólt szereznek, összesen 29 találatnál járnak eddig a bajnokságban, és csak kilenc olyan találkozót játszottak az NB II aktuális szezonjában, amelyen mindkét pályára lépő csapat a kapuba talált.

Győr – Szeged GA – Mindkét csapat szerez gólt?

SZAVAZÁS

Győr – Szeged GA – Mindkét csapat szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Győr – Szeged GA – Legalább 2 gól lesz a mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A másodosztályban nem csak a tabella első felében, hanem annak alján is izgalmasan alakul a bajnokság hajrája, annak is köszönhetően, hogy négy csapat is búcsúzni kényszerül majd a szezon végén. A fordulót kieső helyen váró csapatok közül ráadásul ketten éppen egymás ellen lépnek pályára, a Siófok az újonc BVSC-t fogadja vasárnap délután. A Balaton-partiak védelme az egyik legrosszabb az egész NB II-ben, az 52 kapott gólnál csak a sereghajtó Mosonmagyaróvár neve mellett szerepel nagyobb szám.

Siófok – BVSC – A BVSC szerez legalább két gólt a mérkőzésen?

SZAVAZÁS

Siófok – BVSC – A BVSC szerez legalább két gólt a mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


Érdemes böngészni a további kínálatot is, hiszen az NB I mérkőzései mellett az NB II-re is csak a Tippmixen és a Tippmixprón lehet fogadni Magyarországon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik