Bozó Zoltán az NS-nek: „Külföldi befektetővel is tárgyalunk a Honvéd eladásáról”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.03. 15:29
Bozó Zoltán lapunknak nyilatkozott a Honvéd lehetséges eladásáról (Fotó: Földi Imre)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint magyar és külföldi befektetővel is tárgyal az NB II-es Honvéd labdarúgócsapatának eladásáról Bozó Zoltán, a kispesti klub tulajdonosa, aki megkeresésünkre meg is erősítette az információt.


„Nekünk az az érdekünk, hogy a Honvéd helyzete hosszú távon, megnyugtatóan rendeződjön és elkezdődhessen egy új, sikeres időszak a klub életében. Ennek érdekében több üzleti körrel folynak tárgyalások. Meg tudom erősíteni, hogy magyar mellett külföldi befektető is érdeklődik a klub megvásárlása iránt, tárgyalunk az eladásról, de a potenciális partnerek ragaszkodnak a titoktartáshoz, ezért részletesebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhatok a folyamatban lévő megbeszélésekről” – reagált a külföldi befektetőkkel folyó tárgyalások hírére Bozó Zoltán, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa a Nemzeti Sportnak.

Úgy tudjuk, a külföldi érdeklődő egy Magyarországon több gazdasági ágazatban jelen lévő cégcsoport, míg a magyar befektető a korábban a DVTK-t működtető Leisztinger Tamás, aki már az őszi szezonban is több Honvéd-meccsre kilátogatott, vele korábban kezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is tartanak.

Mint ismeretes, Bozó Zoltán és az általa vezetett üzleti kör éppen öt éve, 2019 tavaszán vásárolta meg a kispesti labdarúgócsapatot az előző tulajdonostól, George F. Hemingwaytől. A Honvéd azóta, 2020-ban Magyar Kupát nyert, a bajnokságban azonban elmaradt a csapat szereplése a vezetőség várakozásaitól. Tavaly tavasszal a Honvéd kiesett az NB I-ből , jelenleg pedig az NB II-ben a 12. helyen áll, öt ponttal megelőzve a már kieső, 15. helyen álló Pécsi MFC-t.

Bozó Zoltán a héten a Sportalnak már beszélt arról, hogy tárgyalásokat folytatnak a klub eladásáról, miközben a szurkolók a héten tüntetést szerveznek a klub jelenlegi vezetősége ellen.

Érdekesség, hogy az Újpest után a Honvéd lehetne a második fővárosi klub, amelyik tulajdonost cserél az idén. Miközben a Nemzeti Sport arról is beszámolt az elmúlt hetekben, hogy a Fehérvár FC vezetősége is tárgyalásokat folytat egy angol befektetői körrel, konkrétan a Premier League-ben szereplő Brentford tulajdonosával, Matthew Benhammel, ám a legutóbbi, márciusi tárgyalási kör óta nem történt előrelépés abban az ügyben, úgy tudjuk, egyelőre nem született semmilyen konkrét együttműködésről megállapodás a felek között, és az is kérdéses, folytatódnak-e a tárgyalások. Éppen ezért a Honvéddal kapcsolatban is korai lenne arról beszélni, mikor zárulhatnak le a megkezdett tárgyalások – Újpesten például évekig húzódtak a megbeszélések különböző befektetőjelöltekkel –, de nyilván az lehet a felek célja, hogy az új idény előtt megegyezés szülessen, és a 2024–2025-ös évadot már új tulajdonossal, vezetőséggel kezdhesse meg a klub. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik