Fordított, és magabiztosan nyert a Gyirmót Budafokon

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 14:01
A Budafok nem bírt otthon a Gyirmóttal (Fotó: Budafoki MTE/Kacziba Renáta)
Bár korán megszerezte a vezetést a Budafok, gyorsan jött a válasz, a második félidőben pedig hamar elment két góllal a Gyirmót, tovább erősítve helyét a felsőházban. Gólgazdag, izgalmas mérkőzést hozott a két csapat találkozója a labdarúgó NB II 20. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–3 (1–1)
Budapest, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Lovas László (Vörös Dániel, Sinkovicz Dániel)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka A., Lorentz, Fótyik, Kalmár O. – Oláh B. (Szerető, 45.), Soltész I. – Németh M. (Czérna, 63.), Kovács Dávid (Zsóri, 63.), Vasvári Z. (Merényi, 75.) – Elek B. Vezetőedző: Erős Gábor
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Szegi – Kovács M. (Polgár K., 80.), Kovács Dominik (Szőke, a szünetben), Madarász (Takács R., 75.) – Soltész D. (Hajdú, 75.), Adamcsek (Kicsun, 80.), Medgyes Z. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Elek B. (10.), ill. Lányi (18.), Szegi (53.), Adamcsek (58.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Számomra unalmas már ez a „szimpatikus vesztes” pozíció, mert nehéz keresni a választ, hogy miért nem tudunk eredményesek lenni. Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán megint az egyéni hibák jöttek, amit az ellenfeleink megbüntetnek. Sokáig nem tudjuk nyalogatni a sebeinket, mert szerdán mérkőzés van, meg kellene mutatnia a csapatnak, hogy milyen személyiségek alkotják, fel lehet állni ebből a helyzetből.
Tamási Zsolt: – Felkészültünk a Budafokból. Amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani, mind fizikailag, mind akaratban, fegyelmezettségben. Jó teljesítményt nyújtottunk, a második félidőben, amikor a Budafoknak már jönnie kellett az eredmény után, sok lehetőségünk lehetett volna fölényesebbé tenni a győzelmünket. Készülünk a szerdai városi rangadóra.

ÖSSZEFOGLALÓ

Izgalmasan kezdődött a Budafok és a Gyirmót összecsapása a 20. fordulóban, már a nyolcadik percben zörgött a háló, Elek volt szemfüles szabadrúgás utáni lepattanóból. A hazaiak viszont nem sokáig örülhettek, nyolc perccel később jött a válasz, Lányi fejelt a budafoki kapuba. A félidőben utána nem maradt sok helyzet, mindkét csapat a biztonságra ment, egyikőjük sem akart nagyot kockáztatni.

A második játékrészben aztán érkeztek a nagy helyzetek, főleg azért, mert a hazaiak sokkal feljebb tolták a védelmüket, a vendégek pedig előszeretettel futottak be a védők mögé. Először Szegi, majd Adamcsek talált be a második játékrész elején, itt már el is dőlt a találkozó. A pálya ezek után kvázi szétszakadt, a Budafok kétségbeesetten igyekezett kihozni valamit még a mérkőzésből, labdavesztés után pedig a Gyirmót kontráit láthattuk sorra. Az eredmény azonban nem változott, a győriek 3–1-es győzelemmel és három ponttal mehettek haza, a Budafok pedig továbbra sem találja a szezon elején látott formáját, és egyre közelebb került a kiesőzónához.

A Budafok a Vasast fogadja majd a XXII. kerületben, míg a Gyirmót a városi rivális ETO otthonába látogat szerda este. 1–3

PERCRŐL PERCRE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik