Első helyet ért a Budafok csákvári győzelme

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 18:50
null
Idénybeli második győzelmére hajtott a Csákvár a piros mezes Budafok ellen, de nem jött össze a siker (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Budafok bizonyította, miért áll az élen. Csákváron is bevehetetlen volt kapuja – öt meccsen egyetlen gólt kapott a fővárosi legénység –, s Pintér Ádám révén lőtt egy bombagólt, ez pedig három pontot ért. A Csákvár hiába nem játszott rosszul a mezőnyben, sorozatban harmadik meccsén szenvedett vereséget (0–1).


LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE 01 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás (Mohos Milán, Szabó Dániel)
CSÁKVÁR: Pécsi – Murka, Papucsek (Babós, 81.), Karacs, László N. (Baracskai, 76.) – Farkas A., Mészáros D., Szakály D. (Fejős, 62.) – Juhász L. (Tamás N., a szünetben.), Nagy Z. (Simon A., 62.), Gruber. Vezetőedző: Tóth Balázs
BUDAFOK:
Gundel-Takács – Nagy G. (Merényi, a szünetben), Lorentz, Fótyik, Kalmár O. – Csonka A., Oláh B. – Pintér Á. (Vasvári, 81.), Németh M. (Horgosi, 76.), Kocsis B. (Szerető, 65.) – Kovács D. (Elek B., 65.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző:
Pintér Á. (64.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs:
– Tudtuk, hogy nehéz a sorsolásunk, de hogy ennyire... Sorozatban játsszuk a ki-ki meccseket a táblázat első öt helyezettével, de ahhoz, hogy pontot szerezzünk, élesebbnek kell lennünk a kapu előtt. Ráadásul rendre ellenünk szerzik a forduló gólját.
Erős Gábor: – Helyenként jól játszva, a végén nagyot küzdve, úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre. Már a második félidő elején eldönthettük volna a meccset.

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazaiak három vereséggel a tarsolyukban szemmel láthatóan óvatosabban kezdték a mérkőzést, így az első percekben a táblázat második helyén tanyázó budafokiak irányították a játékot. Az idő múlásával előrébb merészkedett a Csákvár és Szakály Dénes révén akár a vezetést is megszerezhette volna, de a rutinos középpályás lövése az oldalhálóban landolt, miként Juhász Levente is csak kívülről zörgette meg a budafoki hálót. A két hazai ziccer között viszont Pintér Ádám lábában volt a gól, ám ő is elhibázta a lehetőséget. Fordulás után a Budafok negyedóra alatt eldönthette volna a meccset, de csak egyszer tudta bevenni a remekül védő Pécsi Érmin kapuját. A hajrában a hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de csak lesgólig jutottak. A hazaiak zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el, s továbbra is a mezőny hátsó felében tanyáznak. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Sipos Tamás játékvezető rendkívül indiszponáltan bíráskodott, mindkét együttes kárára sokat tévedett (0–1).

5. FORDULÓ (augusztus 19.)
Nyíregyháza–ETO FC Győr 3–2
BVSC-Zugló–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
Gyirmót FC Győr–Mosonmagyaróvár 2–2
Kozármisleny–Soroksár 2–1
Csákvár–Budafok 0–1
Ajka–PMFC 0–2
Vasas–Kazincbarcika 2–2
Tiszakécske–Szombathelyi Haladás 2–3
Siófok–Budapest Honvéd 2–1

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Budafoki MTE 5 4 1 7–1 +6 13
2. ETO FC Győr 5 4 1 13–7 +6 12
3. Pécsi MFC 5 3 2 4–0 +4 11
4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 5 3 2 7–4 +3 11
5. Soroksár SC 5 3 1 1 7–4 +3 10
6. Kozármisleny 5 3 2 8–6 +2 9
7. Nyíregyháza Spartacus 5 2 3 7–4 +3 9
8. Budapest Honvéd 5 2 1 2 6–6 0 7
9. Kazincbarcika 5 1 3 1 6–4 +2 6
10. Vasas FC 5 1 2 2 10–8 +2 5
11. Tiszakécske 5 1 2 2 7–8 –1 5
12. BFC Siófok 5 1 2 2 4–6 –2 5
13. FC Ajka 5 1 2 2 3–5 –2 5
14. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 6–10 –4 4
15. FC Csákvár 5 1 4 6–9 –3 3
16. BVSC Zugló 5 1 4 2–9 –7 3
17. Gyirmót FC Győr 5 3 2 6–8 –2 3
18. Mosonmagyaróvár 5 1 4 3–13 –10 1

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, a Budafok kibirkózta a győzelmet és ezzel átvette a vezetést a táblázaton!

Nagyon nyom a hazai csapat, de a Budafok nagyon szervezetten védekezik.

Öt perc a ráadás.

82.perc: Oláh Bálint kapott sárga lapot.

81.perc: Papucsek helyére Babós, Pintér helyére Vasvári érkezett.

80. perc: Jobb oldali beadás után Gruber a hosszúról visszafejelte a bal sarokra a labdát, a bevetődő Simon a hálóba kotort, ám a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. A reklamáló Baracskai sárga lapot kapott.

79.perc: Papucsek reklamálásért sárga lapot kapott.

76.perc: Cserék mindkét oldalon: Baracskai jött László, Horgosi Németh helyére.

75.perc: László jobb oldali szöglete után Papucsek senkitől sem zavartatva, két lépésről a jobb sarok mellé helyezte a labdát.

74.perc: Bal oldali hazai szöglet után Farkas Aurél kotorta kapura a labdát, a vendégek a gólvonalról mentettek szögletre.

65.perc: Kettőt cserél a Budafok: Kovács helyére Elek, Kocsis helyére Szerető érkezett.

64.perc: GÓL!!! Pintér Ádám a jobbösszekötő helyén, a kaputól 15 méterre átvette a labdát, majd ballal lepókhálózta a jobb felső sarkot, 01.

62.perc: Kettős hazai csere: Nagy Zoárd-Simon András és Szakály Dénes-Fejős Áron váltás.

Sipos Tamás játékvezető egyre érthetetlenebb ítéletekkel borzolja mind a hazai, mind a vendég játékosok, szurokól idegeit.

57.perc: Kovács Dávid a hazai tizenhatoson belül lekönyökölte Farkas Aurélt, akinek felszakadt a homloka. A vendégek csapatkapitánya sárga lapot kapott, majd budafoki!) bedobással folytatódott a mérkőzés!

52.perc: A játékvezető nem áll a helyzet magaslatán! Tamás Nándorral szemben Csonka András szabálytalankodott a vendég térfél közepén, s esés közben összefejeltek. Sipos Tamás azonban előnyszabályt (!) alkalmazva tovább engedte a játékot, majd csak az akció végén hívta be a pályára a segítőket.

49. perc: Németh jobb oldali beívelését Kovács Dávid egy lépésről(!) fejelte kapura a hosszún, Pécsi hihetetlen bravúrral, lábbal hárított.

48.perc: Bal oldali beadás után Merényi pörgette a felső lécre a labdát.

46.perc: Kezdődik a második félidő. A vendégeknél Merényi jött be Nagy Gergő helyére, a hazaiaknál Juhászt Tamás Nándor váltotta..

Vége az első félidőnek.

Kettő perc a hosszabbítás.

43.perc: Nagy Gergő a bal oldali alapvonalnál tisztára játszotta magát, majd átesett Murka lábán. A játékvezető műesésért sárga lapot mutatott fel a budafoki védőnek.

40.perc: Szakály bal oldali szögleténél nyolcan álltak a budafoki gólvonalon, így Juhász a hosszú ötösről akadálytalanul belsőzhetett kapura, ám Kalmár fejjel menteni tudott.

32.perc: Karacs szerzett labdát erőszakosan a budafoki tizenhatos előterében, azonnal még is célozta a bal alsót, de Gundel-Takács bravúrral szögletre mentett.

29.perc: Szakály Dénes a felezővonalnál elkövetett taktikai szabálytalanságért sárga lapot kapott.

27.perc: Itt a válasz, de ez is kimaradt! Gruber óriási labdával ugratta ki Juhászt a jobbösszekötő helyén, aki egészen az ötös sarkáig száguldott, ám csak a rövid oldalhálóba bombázott.

22.perc: Sakk-mattra játszotta helyzetét a Budafok, a bal oldalról körbe adogatott labdát Pintér senkitől sem zavartatva a kapu fölé bombázta.

21.perc: Pintér a jobb oldali vonal mellől pontosan gurította be a labdát Németh Márióhoz, aki a jobbösszekötő helyéről, 15 méterről a léc fölé lőtt.

18.perc: Pintér Ádám indult meg befelé a jobb oldali alapvonal közeléből, egyre beljebb tolta, majd 8 méterről, ballal a léc fölé lőtt.

14.perc: Nagy Zoárd készítette le a labdát Szakálynak,aki 14 méterről azonnal lőtt is, a szurkolók már gólt kiáltottak, de csak az oldalháló zördült meg...

7.perc: Az első veszélyes helyzet: Murka szerelte Kocsist a felezővonalnál, labdájával Juhász száguldott el a jobb szélen, beadására kilépett a kapujából Gundel-Takács, ám csak leütni tudta a beívelést Nagy Zoárd fejéről, érkezett Szakály, de a tizenhatos vonalán a lövés előtti pillanatban mentettek előle.

5.perc: Kovács Dávid szabálytalankodott Papucsekkel szemben, akinek még a cipője is leesett, így áll a játék, míg rendezi szerelését.

1.perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak tiszta fehérben, a vendégek piros-feketében léptek pályára.

A délelőtti másfél órás esőnek köszönhetően ugyan párás levegő, de tökéletes állagú, ám csúszós gyepszőnyeg várja a csapatokat a mai bajnoki mérkőzésen. A vendégek mestere, Erős Gábor annak ellenére belenyúlt csapatába, hogy négy meccsen tíz pontot szereztek. A rotálás jegyében öt helyen változtatott legutóbbi kezdő tizenegyén: Elek Bence, Szerető Krisztofer, Horváth Olivér, Vasvári Zoltán és Bíró Márk helyett Németh Márió, Kocsis Bence, Pintér Ádám, Nagy Gergő és Kovács Dávid várhatja a pályán a kezdő sípszót.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 13. helyezett Csákvár a még veretlen Budafok ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik