NB II: elképesztő jelenet Csákváron, a játékvezető akarta megszüntetni a görcsöt – kép

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 15:21
null
Először Káprály Mihály játékvezető próbálta megszüntetni Kovács Bence lábában a görcsöt (Fotó: Kricskovics Antal/aqvitalfc.hu)<br />
Nem akármilyen jelenetnek lehettek szemtanúi a vasárnapi Aqvital FC Csákvár–Kazincbarcika (1–3) NB II-es labdarúgó-mérkőzésre kilátogató nézők. Káprály Mihály játékvezető a második félidőben nem engedte be a pályára a barcikai masszőrt, inkább maga próbálta egy percen keresztül megszüntetni Kovács Bence lábában a görcsöt, de ez végül nem sikerült neki – számolt be róla a csákváriak honlapja.


A találkozó második félidejének közepén a vendégek játékosa, Kovács Bence – amikor állt a játék és 30 méteres körzetben senki nem volt a közelében – ápolást kérve leült a földre a felezővonal közelében. Miközben egyetlen társa sem sietett a segítségére, Káprály Mihály játékvezető odakocogott, majd egy percen keresztül maga kezdte el „elsősegélyben” részesíteni a mindkét lábát fájlaló játékost, miközben a barcikai masszőrt nem engedte be a pályára. Káprály megpróbálta megszüntetni a görcsöt, de mivel ez nem sikerült neki, közel egy perccel később mégis engedélyezte a borsodiak gyúrójának, hogy pályára lépjen, és szakszerű ellátást nyújtson.

A csákváriak honlapja megjegyzi: mondhatnánk, hogy milyen sportszerű tett volt, de a játékvezetőnek sokkal inkább szakemberre kell(ene) bízni a görcs megszüntetését, mint hogy saját maga kezdjen szakszerűtlen ápolásba. A klubhonlap elképzelte azt a helyzetet, hogy miközben a játékvezető megpróbálja „kinyomni” a görcsöt a játékos lábából, annak elpattan az Achilles-ina – az érintett futballista, illetve csapat minden bizonnyal kártérítésért beperelné a sípmestert...

Az biztos, hogy profi bajnokságban nem görcs, de még közvetlen életveszély esetén – mikor például lenyeli valaki a nyelvét a pályán lévők közül – sem igen láttunk példát hasonló játékvezetői segítségre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik