Háromgólos előnyből egy a végére is megmaradt: nyert a Budaörs Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az újonc Kecskeméti TE az előző idényben a 6. helyen végző Budaörsöt látta vendégül. A Budaörs három góllal is elhúzott az első félidőben, amiből a tavasszal még NB III-as csapat a másodikban csak kettőt tudott ledolgozni. 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
KECSKEMÉTI TE–BUDAÖRSI SC 23 (1–3)

Kecskemét, Széktói Stadion, 800 néző. Vezette: Csonka Bence
Kecskeméti TE:
Varga – Madarász (Buna, 78.), Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró (Grünvald, 84.) – Vágó (Marsa, 64.), Nagy K. (Tóth D., 84.), Katona (Szuhodovszki, 78.) – Tóth B., Lukács.Vezetőedző: Szabó István
Budaörsi SC:
Tóth G. – Tóth K., Kékesi, Gyurácz, Kapronczai – Molnár, Petneházi (Zsidai, 72.), Sajbán Mi. – Vankó (Halácsi, 72.), Balázs, Winkler. Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző:
Lukács (42., 70.), ill.Vankó (3.), Winkler (12.), Sajbán Mi. (33.)
MESTERMÉRLEG
Szabó István:– Nagyon idegesen kezdtünk, amivel túl nagy előnyt adtunk a Budaörsnek. A szépítés jót tett, rendeztük a sorokat, majd megmutattuk, jól is tudunk futballozni. Végig nyílttá tettük a mérkőzést, ami pozitív, remélem, ez a mai volt számunkra a tanulópénz. Jövő héttől már azon dolgozunk, hogy sikeresebbek legyünk a Soroksár ellen lelkes közönségünk előtt.
Márkus Tibor:– Álomszerűen kezdtünk, ami nagy lélektani előnyt adott. Akkor kaptunk gólt, amikor nem volt benne a meccsben, majd a második félidőben nem valósítottuk meg a játékunkat, keveset volt nálunk a labda. A helyzeteink így is megvoltak, de nem lőttük be őket, viszont jól bírtuk az iramot, masszívak voltunk, így minimális előnyünket megtartottuk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Népes közönség előtt léphetett pályára a másodosztályba 13 év után visszatérő Kecskeméti TE. Az ünnepre ezzel együtt nem sokáig volt oka a hazai publikumnak, ugyanis már a 3. percben vezetett a Budaörs. Winkler középre passzolt labdáját még elpiszkálták Balázs elől, de a hosszún érkező Vankó jobbal valahogy a bal alsóba pöckölt (0–1). A második gólra sem kellett sokat várni, Winkler szerzett labdát a kecskeméti jobb oldalon, középre tört, és ballal a bal felsőbe lőtt a 12. percben (0–2). A Kecskemét nem találta a játék ritmusát, míg a Budaörs gyakorlatilag folyamatos veszélyt jelentett, ha kinyíltak.

A 33. percben megint hibázott a kecskeméti védelem, elváltották középen az embereket a védők, így Sajbán Miklós teljesen üresen maradt, majd jobbal a bal felsőbe bombázott 15 méterről (0–3). Még a szünet előtt sikerült szépítenie a Kecskemétnek, Lukács került lövőhelyzetbe, és 16 méterről jobbal a bal alsóba helyezett (1–3).

A második félidőt sokkal aktívabban kezdte a Kecskemét, ezzel együtt az első lövést Vankó eresztette meg, de Varga a helyén volt. A KTE nagyon akart bizonyítani, és egyre több lehetőséget sikerült is kialakítania – igaz, szerencséje is volt, mert a budaörsi Winkler egy kontra végén az 55. percben csak a kapufát találta el. Sokáig úgy tűnt, újabb gólt nem sikerül szerezniük a vendéglátóknak – ...egészen a 70. percben, amikor Lukács egyedül törhetett kapura, kicselezte a kapust is, majd jobbal a léc alá lőtt (2–3). Ezt követően az utolsó sípszóig hajtott az újonc, de kiderült, hogy túl nagy előnyt adott az első félidőben a Budaörsnek, amely megőrizte minimális előnyét.

 

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek: KTE-HUFBAU–Budaörs 2–3.

 

92. perc: Lukács teker mellé 18 méterről jobbal.

90. perc: Még 4 percet játszanak a csapatok.

84. perc:Grünvald és Tóth Dániel jön, Hadaró és Nagy Krisztián helyett.

83. perc: Halácsi lő mellé ballal 16-ról.

82. perc: Szuhodovszki lő 16-ról ballal, fogja a kapus.

78. perc: Madarász és Katona le, Buna és Szuhodovszki be a hazai oldalon.

 

72. perc: Vankó és Petneházi le, Halácsi és Zsidai be.

70. perc: Újabb kecskeméti gól! Lukács tör egyedül kapura, elhúzza labdát a kapus mellett is, majd jobbal betalál. 2–3

67. perc: Rjasko csúsztat fölé Hadaró szöglete után.

64. perc: Katona lövése jött ki a kapusról a csere előtt.

64. perc: Vágó helyén Marsa folytatja a Kecskemétben.

59. perc:Tóth Keve buktatja Katonát, ez is sárga.

55. perc: Budaörsi kontra! Winkler robog végig a kecskeméti térfélen, de ballal a bal kapufát találja csak el végül.

54. perc: Most Nagy Krisztián lő 16 méterről, Tóth tolja szögletre.

53. perc: Ezek most a Kecskemét percei, de Lukács hiába tör kapura, a védők szorításában megküldött lövésében nem volt erő.

51. perc: Katona távolról, ezt Tóthnak már fognia kell.

51. perc: Felhorkan a hazai közönség, de Hadaró kapáslövése végül nem veszélyes.

48. perc: Vankó forgatja meg Hadarót, majd ballal a rövid sarkot célozza, Varga véd.

46. perc:Jön a folytatás. Csere nem volt.

 

45 + 1. perc: Egy perc hosszabbítás után vége az első félidőnek, 1–3 az állás.

42. perc: GÓÓÓL! Szépít a Kecskemét! Lukács lőhet 16-ról, és jobbal a bal alsóba helyez. 1–3

39. perc: Tóth Barna lőne ballal, de ez is olyan volt, mint a KTE a mai meccsen: veszélytelen.

36. perc: Molnár kap sárgát a Budaörsből, mert Katonát buktatta.

33. perc: Ez egyelőre nagyon csúnya hazai részről, már három van közte... Sajbán Miklósról maradnak le a hazai védők, aki tiszta helyzetbe kerül, majd 15 méterről jobbal a bal felsőbe lő. 0–3

30. perc: Hadaró túlzottan kemény, ezért szóbeli figyelmeztetést kap.

26. perc: Ivószünet.

19. perc: Katona rúgta meg ellenfelét, villan a sárga.

12. perc: GÓÓÓL! Már két gól a vendégek előnye! Winkler szerez labdát a KTE kapuja előtt, balról középre húz, majd ballal a rövid felsőbe lő. 02

10. perc: Tóth Barna próbálja a budaörsi kapu elé gyötörni a labdát jobbal, de mentenek a védők.

3. perc: GÓÓÓL! Vezet a Budaörs! Vankó elé pattan egy szerelés után lecsorgó labda, amit aztán jobbal valahogy a jobb alsóba juttat . 0–1

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Budaörs kezdte a játékot.

A mérkőzés előtt Fekete Sándorra, a KTE korábbi játékosára emékeznek.

A Kecskemét és a Budaörs bajnoki mérkőzésen még sosem találkozott korábban, így a mai találkozó mindenképpen történelmi.

A csapatok megkezdték a bemelegítést, 19 órakor kezdés!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB II-be 13 év után visszatérő Kecskemét a Budaörs ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik