Felcsúton aratott győzelemmel indított a Diósgyőr

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
null
Boldogok lehettek a lefújás után a vendégek (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csak megnehezíteni tudta a bajnokság toronymagas esélyesének tartott diósgyőriek dolgát, a pontszerzés nem jött össze neki. A borsodiak a tavaly még a válogatottban is gólt szerző Könyves Norbert első félidei találatával 1–0-ra nyertek.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DIÓSGYŐRI VTK 0–1 (0–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 600 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kiss Balázs, Sinkovicz Dániel)
AQVITAL: Auerbach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze – Torvund (Vörös, 84.), Mészáros D. (Magyar, 64.), Bakos, Baracskai (Sejben, 73.) – Murai (László, 84.), Takács T.Vezetőedző: Mónos Tamás
DVTK: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bokros (Bárdos, 68.) – Szeles, Zsemlye – Molnár G. (Zsolnai, 85.) – Könyves, Horváth Z. (Hornyák, 85.), Németh M. (Eperjesi, 53.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Könyves (32.)
MESTERMÉRLEG
Mónos Tamás
: – Az első harminc percben nem úgy játszottunk, ahogy szerettem volna, kicsit gyámoltalanok voltunk, utána azonban egyre jobban belelendültünk. A szünet után már azt láttam viszont, amit az edzéseken gyakoroltunk. Jó úton indultunk el, ezen kell tovább haladnunk.
Kondás Elemér: – Tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk a Csákvár ellen, s nem is csalódtam. A második félidőben meg kellett volna szereznünk a második gólt. A hajrában beszorítottak minket a hazaiak, de megőriztük előnyünket. A lényeg, hogy nyertünk.

Hiába figyelték a labdát a csákváriak (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)
Hiába figyelték a labdát a csákváriak (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bátran kezdett a Csákvár, már az első percben védenie kellett Póser Dánielnek, ráadásul mivel ütközött a levegőben Murai Márkkal, még ápolásra is szorult. Tíz perc elteltével melegedett bele a DVTK, átvette a játék irányítását, ám igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgoznia. Első valamirevaló lehetőségét viszont azonnal kihasználta, gyorsan elvégzett szabadrúgás után az elmúlt évben még a válogatottban szereplő Könyves Norbert bevette a tehetetlen Auerbach Martin kapuját. Nem esett össze az Aqvital, különösen a jobb oldalról lövöldözte be veszélyesen a labdákat, ám Takács Tamás és Murai Márk is csak helyzetecskéig jutott.

A szünet után aztán már átvette a kezdeményezést a hazai gárda, ám hiába szorította be kapuja elé a diósgyőrieket, ziccerig egészen a hajráig nem jutott el. A tűzzel játszott a DVTK a hajrában, ám mikor Takács Tamás fejesét bravúrral hárította Póser Dániel, már látszott, megússza kapott gól nélkül, s ez három pontot eredményez számára. Így is lett. 0–1

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek.

Kettő perc a hosszabbítás.

85. perc: Kondás Elemér is változtat: Horváth helyére Hornyák, Molnár helyére Zsolnai érkezik.

83. perc: Kettős hazai csere: Murait László, Torvundot Vörös váltja.

82. perc: Ezúttal Sejben tekert középre jobbról, Murai megelőzte Szűcsöt, estében kapura piszkálta a labdát, de Póser ezt is fogta vetődve.

81. perc: Ezt már bent látták a hazai szurkolók, Magyar a tizenhatos jobb sarkáról emelt a kapu elé, Takács Tamás tisztán fejelhetett, Póser azonban bravúrral kiütötte a jobb sarokra tartó labdát.

73. perc: Újabb hazai támadó a pályán, Baracskai helyére Sejben Viktor érkezett a hajrára.

Játszik a tűzzel a DVTK, teljesen beszorult saját térfelére, de egyelőre stabilan őrzi előnyét.

68. perc: Diósgyőri csere: Bokrost Bárdos váltja.

66. perc: Csirmaz tört előre bátran a jobbösszekötő helyén, 22 méteres lövését Póser csak kitenyerelni tudta, majd Szűcs az oldalvonalon kívülre vágta a labdát.

64. perc: Hazai csere: Mészáros Dávid helyére Magyar Zsolt érkezett.

60. perc: Dulló kapott sárga lapot miután buktatta Könyvest az alapvonaltól 12 méterre. A szabadrúgás után Molnár Gábor tisztán lőhetett a tizenegyes pontról, éppen Auerbach kezébe.

59. perc: Polgár tekerte be a labdát a jobb oldali szögletzászlótól, Molnár 10 méteres fejese a léc fölött szállt el.

56. perc: Bokros lekönyökölte Takácsot, jogos a sárga.

A hazaiak igyekeztek minél többet tartani a labdát(Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)
A hazaiak igyekeztek minél többet tartani a labdát(Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)


55. perc: Baracskai cselezett befelé a bal oldalról, majd jobbal 23 méterről rálőtte, Póser biztosan fogta.

53. perc: Az első csere, Németh Máriót Eperjesi Gábor váltja.

51. perc: Egyre bátrabb a Csákvár, Baracskai balról tekert középre, a hosszún Takács úgy fejelt, hogy közben Bokros összerogyott előtte, a játékvezető pedig szabadrúgást ítélt kifelé.

50. perc: Torvund a jobb oldali alapvonalnál becsapta Bokrost, jól emelt középre, Takács Tamás 8 méteres fejese azonban a léc fölé szállt.

46. perc: Bokros bal oldali beadását a hosszún Könyves az ötös sarkáról a kapu fölé belsőzte.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

Derdák Marcell hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt.

45. perc: A felezővonalról Dulló ívelt fel szabadrúgást a diósgyőri tizenhatosra, Takács Tamás lefejelte a labdát, ám Murai nem tudott vele kapura fordulni, az érkező Bakos pedig a jobb kapufa mellé lőtt.

42. perc: Molnár Gábor remek átadása után Bokros a tizenegyespontról, becsúszva a jobb sarokba kotorta a labdát, ám mindezt lesról tette, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

39. perc: Vaskó Tamás kapott sárga lapott feltartásért.

32. perc: Molnár gyorsan elvégzett szabadrúgásával Könyves lépett ki középen, a tizenegyespontról pedig úgy lőtt jobbal a hálóba, hogy bár Auerbach beleért lövésébe, hárítani nem tudott, 0–1.

Könyves Norbert itt nem tudott beadni (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)
Könyves Norbert itt nem tudott beadni (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)

23. perc: A meccs első sárgája Bencze Márké, aki buktatta Molnár Gábort.

22. perc: Csirmaz újabb remek jobb oldali beadását Póser a kapujából kivetődve szedte fel Murai elől.

A meccs előtt a pályára zúduló felhőszakadás kellően csúszóssá tette ahhoz a játékteret, hogy a pontatlan átadásokat ne lehessen elérni.

12. perc: Torvund remekül tekert a kapu elé a jobb oldali alapvonalról, Murai az ötösön még át is vette, lövése azonban Szűcs lábáról a kapu fölé pattant.

8. perc: Zsemlye 25 méterről próbálkozott kapura lövéssel, labdája a bal sarok mellett zúgott el.

7. perc: Torvund keményen odalépett Bokrosnak, megúszta lap nélkül.

1. perc: Csirmaz száguldott el a jobb széle, beadását Murai feje elől húzta le az ötösre kilépő Póser. A két játékos ütközött, ápolni kell a vendégek hálóőrét.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak tiszta sárgában, a vendégek talpig fehérben léptek pályára.

Csákváron és Diósgyőrben is úgy gondolták, hogy az új szezonhoz új dirigens dukál: az Aqvitalnál Visinka Edét Mónos Tamás, a DVTK-nál Zorán Zekicet Kondás Elemér váltotta a 2021-22-es idényre.

Bár hazai oldalon is akadt változás az elmúlt szezonhoz képest - Markek Tamás, Major Gergely, Madarász Márk és Kocsis Bence az NB I-be igazolt, de távozott az egyik legeredményesebb támadó, Daru Bence (Szeged) is -, ám mindez szinte említést sem érdemel a diósgyőri "földinduláshoz". Az NB I-től májusban búcsúzó klub 27(!) játékosától, zömében idegenlégiósoktól köszönt el, s a helyüket magyar labdarúgókkal töltötte fel.

A csákvári centerpálya felújítása - alácsövezés, fűtés, új gyepszőnyeg - miatt a 2021-22-es idény első fordulójában "albérletbe" kényszerült az Aqvital FC. A hazai rendezők talán még örülnek is, hogy a felcsúti Pancho Arénában rendezik az összecsapást, hiszen a népes diósgyőri szurkolótábor elhelyezése így könnyebben megoldható, mintha saját sporttelepükön kellene biztosítaniuk a rendet.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző pontvadászatban a bennmaradást jelentő 17. helyet éppen megcsípő Csákvár az élvonalból tavasszal kiesett és azóta jelentősen átalakult Diósgyőr ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik