Nyolc gól, egy-egy pont a kelet-magyarországi rangadón

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 17:50
null
Küzdelemben és gólokban nem volt hiány (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Gólesőt hozott a Békéscsaba és a Debreceni VSC párharca a labdarúgó NB II 35. fordulójában. A 49. percben már 2–0-ra vezetett a Loki, de a csabaiak ezúttal hittek magukban, előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, hogy azután újabb fordulatokat követően 4–4-es döntetlennel záruljon a csabai csata.

 

LABDARÚGÓ NB II
3
5. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DEBRECENI VSC 4–4 (0–1)
Békéscsaba
, zárt kapuk mögött. Vezette: Antal Péter (Garai Péter, Varga Gábor)
BÉKÉSCSABA:
Krnács – Horváth P., Farkas M., Bora, Kasik (Fazekas, a szünetben) – Nagy S. – Hodonicki, Kitl M. (Styecz, 32.) – Paudits, Lukács (Pantovic, 88.), Kovács Á. (Szabó P., 74.).Vezetőedző: Preisinger Sándor
DEBRECENI VSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Poór, Ferenczi J. – Dzsudzsák, Varga J. – Baráth P., Bódi, Szécsi M. – Bárány (Ugrai, 64.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Lukács R. (51., 68. – mindkettőt 11-esből), Paudits (59., 78.), ill. Szécsi M. (26.), Bévárdi (49.), Kinyik (76.), Dzsudzsák (81.)
MESTERMÉRLEG

Preisinger Sándor: – Az első félidőben nem voltunk kellőképpen agresszívak. A félidőben kicsit átbeszéltük a dolgokat, átálltunk egy másik játékrendszerre, amely sokkal jobban működött. Megjöttek a gólok is, nagyszerűen játszott a csapat. Kicsit hiányérzetem van, mert a negyedik gólnál jó ideje feküdt a földön a játékosunk. Ott korrektebb lett volna, ha kirúgják a labdát, de sajnos nem így történt. Nagyszerű csapat ellen, jó focit játszottunk, nem véletlen, hogy ennyi egykori válogatott játékos van köztük. Ma fel tudtunk nőni a szintjükhöz.
Toldi Gábor: – Az első félidőben és a második felvonás elején is az történt, amit szerettünk volna, megvolt a megnyugtató kettő nullás előny. A Lokinak azonban a legnagyobb ellenfele saját maga, hiszen könnyed gólokat kaptunk, rendkívül nagy hibákat követtünk el ezekben a periódusokban. Ennek köszönhetően a Békéscsaba vérszemet kapott, és futnunk kellett az eredmény után. A realitás az, hogy kihoztunk belőle egy négy négyet. Közönségszórakoztató mérkőzés volt, bár számunkra nem volt az. Amíg ilyen elemi hibákat követünk el, addig bizony nem érdemlünk győzelmet.

ÖSSZEFOGLALÓ

Agresszívan letámadta vendégét a Békéscsaba, s ha nem is zavarodtak meg ettől a hajdúságiak, kellett néhány perc, mire alkalmazkodtak a helyzethez. A folytatásban aztán egyre többször bukkantak fel a csabai kapu előterében a fehér mezesek, ami előbb helyzetekben, majd villámgyors akció végén egy szép Szécsi-találatban is megmutatkozott. A gólerős csatár duplázhatott is volna, ám a második próbálkozása már kimaradt. A csabaiaknál Lukács szerezhetett volna gólt, de elügyetlenkedte az ígéretes lehetőséget, így az első félidőben maradt az 1–0-s vendégvezetés.

Ekkor még kevesen hitték, hogy a java még csak ezután következik. Bévárdi 49. percben szerzett találatával talán a vasutasok már elkönyvelték a három pontot (0–2). Nem úgy a békéscsabaiak, akik ezúttal hittek magukban, és előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (3–2). Nyolc percig örülhettek a lilák a vezetésnek, mert Kinyik egalizált. És ezzel még messze nem volt vége, remek hazai szöglet után Paudits újra vezetéshez juttatta a Békéscsabát (4–3), ám kisvártatva Dzsudzsák legszebb napjaira emlékeztető bombagóllal kiegyenlített. 4–4

Fordulatos, szép gólokban is bővelkedő mérkőzésen döntetlennel zárult a két 11-es gólt is hozó csabai csata. Hogy a megszerzett egy-egy pont mit jelent majd az egyik, illetve a másik félnek, az csak a végelszámoláskor derül ki.

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: A játékvezető véget vetett a mérkőzésnek! Köszönjük a megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Dzsudzsákszöglet után Bévárdi lőtt, a labda a jobb kapufáról Krnács hátára pattant, de végül sikerült azt megkaparintania.

88. perc: Lukácsot Pantovic váltotta a hazai oldalon.

87. perc: Bódi sárgult be a vendégeknél.

83. perc: Krnács Richárd is besárgult.

82. perc: ISMÉT EGYENLŐAZ ÁLLÁS! Dzsudzsák bombázta rá mintegy 30 méterről, a labda Krnácsot becsapva jutott a hálóba, 4–4

80. perc:Szinte egalizálhatott volna a DVSC,Ferenczikerült óriási helyzetbe, de az utolsó pillanatban felszabadítottak a védők.

Aligha gondolta Gróf Dávid, hogy négy gólt kap Békéscsabán. Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap
Aligha gondolta Gróf Dávid, hogy négy gólt kap Békéscsabán. Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap

78. perc: ÚJABB GÓL, EZÚTTAL CSABAI OLDALON! Szabó Péter szöglete után Gróf aláfutott a labdának, Paudits pedig a hálóba fejelt, 4–3.

76. perc: ÚJRA EGYENLŐ AZ ÁLLÁS! Bódi varázsolta pontosan Kinyik Ákos fejére a labdát, aki közelről a kapuba bólintot, 3–3.

75. perc: Ugrai szúrta rá a labdát, Krnács nagy bravúrral védett.

74. perc: Kovács Ádám bicegett le a pályáról, helyette Szabó Péter jött a pályára.

72. perc: Előbb Bódi, majd Ugrai dolgoztatta meg a védőket és a csabai kapust.

68. perc: Az esetnélGróf sárga lapot kapott.

Négyszer ölelkezhettek a békéscsabai játékosok a mérkőzés során (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Négyszer ölelkezhettek a békéscsabai játékosok a mérkőzés során (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

68. perc: VEZET A BÉKÉSCSABA! Gróf kaszálta el Lukácsot, a játékvezető büntetőt ítélt, amit ugyanő értékesített, félmagasan a kapu közepébe bombázta a labdát,3–2.

64. perc: Bárány Donát helyére érkezett Ugrai Roland a debrecenieknél.

63. perc: Bárány rúgta meg Nagy Sándort, amiért kijárt neki a sárga kártya.

60. perc:Dzsudzsák lőhetett szabadrúgást mintegy 28 méterről, Krnács ujheggyel a kapufára tolta a labdát. A túloldalon Paudits veszélyeztetett, Grófnak bizony nagyot kellett védenie.

59. perc: EGYENLÍTETT A BÉKÉSCSABA! Hodonicki vezette a labdát, lágyan átívelt a jobb oldalra, ahol Paudits finoman a hosszú sarokba bólintotta a labdát, 2–2.

51. perc: SZÉPÍTETT A BÉKÉSCSABA! Kinyik rántotta le Lukácsot a büntetőterületen belül, a tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette,1–2.

50. perc: Kinyik kapott sárgát.

Szécs Márk és Kitl Miklós üldözőversenye (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Szécs Márk és Kitl Miklós üldözőversenye (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

49. perc: ÚJABB DEBRECENI GÓL! Bévárdi cselezte be magát a csabai 16-oson belülre, becsapta védőjét és nagy erővel lőtt, a labda Borán irányt változtatva került a kapuba,0–2.

Bárány Donát (17) és Bora György
Bárány Donát (17) és Bora György "kézfogója"  (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

46. perc: Újabb kényszerű csere a hazaiaknál, Kasikot Fazekas váltotta.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés

45+2. perc:Vége az első félidőnek.

45. perc: Két percet hosszabbít a játékvezető.

44. perc: Preisinger Sándor, a csabaiak vezetőedzője kapta a mérkőzés első sárga lapját, reklamálásért.

36. perc: Lukács került ígéretes helyzetbe, de kisodródott, rosszul találta el a labdát, ami mellé szállt.

34. perc: A frissen beállt Styecz kísérletezett egy lövéssel, de labdája elkerülte Gróf kapuját.

32. perc: A sérült Kitl Miklós le kellett cserélni, helyére Styecz Bence érkezett a pályára.

29. perc: Szécsi újabb gólt lőhetett volna, de Krnács lábbalóriásit védett.

Az első gól után még aligha gondolták a hajdúságiak, hogy feltámad a Békéscsaba és végül nekik kell futniuk az eredmény után (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Az első gól után még aligha gondolták a hajdúságiak, hogy feltámad a Békéscsaba és végül nekik kell futniuk az eredmény után (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

26. perc: VEZET A LOKI! Ferenczi futott el a bal oldalon, beadott ésSzécsi kapásból, közelről a hálóba lőtte a labdát,0–1.

22. perc: Varga József szöktette Bárányt,aki közelről belepöckölt a labdába, amely a hálóban kötött ki, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

17. perc: Bárány lőtt kissé ütemtelenül kapura, de Krnács figyelt és felszedte a labdát.

15. perc: A debreceni kapu közelében Hodonicki találkozott Varga lábával, akit az oldalvonal mellett ápolnak.

12. perc: Kitl került a földre egy ütközés után, hosszasan ápolták, de folytathatta a játékot.

5. perc: Varga és Kitl találkozása után mindketten a földre estek, de nem történt sérülés.

2. perc: Baráth ívelt középre, de Krnács leszedte a labdát.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

ELŐZMÉNYEK

Eltérő célokért küzd a két csapat a bajnokságban. A debreceniek a feljutásért, a bajnoki címért, a Békéscsaba a kiesés elkerüléséért harcol.

Mivel az őszi DVSC–Békéscsaba mérkőzés elmaradt a lila-fehérek járványügyi érintettsége miatt, így a másodosztályban igen régen, 1992. április 11-én találkozhattak a hajdúságiakkal. Az első osztályban 41 alkalommal, míg a második vonalban eddig huszonegyszer csapott össze a két együttes. Az élvonalban a hajdúságiak felé billen a mérleg nyelve (szempontjukból 17 győzelem, 14 döntetlen és 10 vereség) és a második vonalban is némi Loki fölény mutatkozik, hiszen a Békéscsaba hét alkalommal, míg a DVSC nyolcszor győzött, a fennmaradó hat találkozón pedig döntetlen maradt az eredmény.
A csabai védőknek a vendégek több gólgyárosára is fokozott figyelmet kell szentelniük, elég, ha Bárány Donátra (14 gól), Szécsi Márkra (12), vagy Bódi Ádámra (10) gondolnunk.
A hazaiaknál továbbra is rengeteg a sérült. A hajdúságiaknál nincsenek ekkora gondok, a Kazincbarcika elleni győztes mérkőzés után hasonló folytatásban bíznak Békéscsabán is.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző három bajnokiját elbukó, négy forduló óta nyeretlen Békéscsaba a feljutást jelentő második pozícióját őrző Debreceni VSC ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik