FTC: a korrekorder tehetséget kölcsönadják az NB II-be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 10:24
Lakatos István a 2015–2016-os szezonban az NB I legfiatalabb pályára lépője volt, a Ferencváros középpályása 2015 szeptemberében, a Puskás Akadémia ellen, 16 évesen debütált az élvonalban. Viszont az első csapatban bajnokin azóta nem játszott, az új idényt pedig már Soroksáron kezdheti – tudta meg a Nemzeti Sport Online. A hírt a Soroksár hivatalos honlapja is megerősítette.

Azt követően, hogy Lakatos István két éve, 16 esztendősen debütált az NB I-ben, és játszott kétszer a Magyar Kupában, sőt gólt is szerzett, a 2016–2017-es szezonban tétmeccsen már csak az NB III-ban, a Ferencváros második csapatában szerepelt 14 találkozón (az első csapatban csupán felkészülési mérkőzésen jutott szóhoz), illetve az U19-es, korosztályos együttesben kapott lehetőséget.

Az U18-as válogatott labdarúgó az új idényben viszont már stabilan felnőttek között léphet pályára, ugyanis a Nemzeti Sport Online értesülései szerint az FTC kölcsönadta őt az NB II-es Soroksárnak (ezt a másodosztályú klub is megerősítette honlapján), melynél több ferencvárosi kölcsönjátékossal is együtt futballozhat, illetve Lipcsei Péter lesz az edzője, aki hozzá hasonlóan a megszűnő FTC II-től került a nyáron a másodosztályú gárdához.

A Soroksár Lakatos érkezése mellett Sándor István Ceglédre szerződését is bejelentette.

LUCSÁNSZKY TAMÁS BÚCSÚJA

A Soroksár Nyíregyházára távozó vezetőedzője, Lucsánszky Tamás hétfőn a klub honlapján köszönt el.

„A klub valamennyi tisztségviselőjének, alkalmazottjának, játékosaimnak, a szurkolóknak szeretném megköszönni azt a segítséget és támogatást, amit tőlük kaptam az elmúlt másfél esztendőben. Felejthetetlen tizennyolc hónapot töltöttem Soroksáron, a közös munka jutalma, hogy a kiesőjelölt csapatból rövid idő alatt feljutásra pályázó gárda kovácsolódott. Bár nekem maradt hiányérzetem, hiszen véleményem szerint akár még előkelőbb helyen is zárhattuk volna a bajnokságot, azért örökre a szívembe zártam Soroksárt. Másfél éve edzőként érkeztem, s most barátként távozom. A közös munka, a sikerek nyomán minden csapat egy kicsit hozzánő az edzőhöz, s nem vagyok ezzel másként én sem. Ez az én csapatom volt! Ha az utam bármikor is a Haraszti úti pálya felé vezet, úgy érzem, mindig hazatérek egy kicsit. További sok sikert kívánok a Soroksár SC valamennyi dolgozójának, játékosának, szurkolójának" – búcsúzott el a soroksarsc.hu-n Lucsánszky Tamás.


 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Rui Pedro (portugál, CSZKA Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek:
Távozók: Csilus Tamás (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Dragóner Filip (Nyíregyháza, kölcsön után végleg), Haris Attila (soroksári kölcsön után Balmazújváros), Jova Levente (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, Chemnitzer FC – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán (Soroksár), Lakatos István (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Janek Sternberg (német, érdeklődnek iránta: Németországból), Radó András (Puskás Akadémia)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOROKSÁRNÁL
Érkezők: Albert Ádám(Cegléd),Csillag Dárius(Budaörs), Dvorschák Gábor(Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként),Kovács Dániel(Csákvár, szabadon igazolhatóként),Orosz Márk(Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Derekas Zoltán(FTC), Lakatos István (FTC)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bajzát Péter(érdeklődnek iránta: Cegléd, Nyíregyháza, szabadon igazolható), Gengeliczki Gergő(MTK),Haris Attila(FTC, de legutóbb soroksári kölcsönben; Balmazújváros),Jova Levente(FTC, de legutóbb soroksári kölcsönben; Nyíregyháza),Papp Máté(Csákvár), Sándor István (Cegléd), Silye Erik(FTC, de legutóbb soroksári kölcsönben; Nyíregyháza), Szilágyi Péter(érdeklődnek iránta: Balmazújváros, Békéscsaba, Cegléd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz*: Lovrencsics Balázs(FTC),Lorentz Márton(Videoton, onnan Siófok)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Nagy Olivér(szabadon igazolható),Peszmeg Viktor(szabadon igazolható)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik