NB II: óvári bravúr Felcsúton; Rudolf-góllal győztes Dajka-premier

Vágólapra másolva!
2017.04.23. 15:00
A labdarúgó NB II-ben a Puskás Akadémia FC meglepetésre 1–1-re végzett a Mosonmagyaróvárral hazai pályán. Győzelemmel mutatkozott be a Nyíregyháza kispadján Dajka László, a Szpari Rudolf Gergely góljával győzött Soroksáron. A Sopron 0–0-s döntetlent játszott a Váccal, így tovább tart az augusztus óta tartó hazai nyeretlenségi sorozata. A Balmazújváros ismét nyert hazai környezetben, a hajdúságiak a Szeged 2011-t győzték le 1–0-ra. A Kisvárda hármat vágott a ZTE-nek, míg a Békéscsaba egy góllal bizonyult jobbnak a Csákvárnál. A Budaörs a Dorog, míg a Kozármisleny a Cegléd ellen nyert, és megvan a Cigánd első tavaszi sikere is. 


 

A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Mosonmagyaróvár ponttal távozott a listavezető Puskás Akadémia otthonából. A felcsútiak az első félidőben Spandler Csaba góljával szereztek a vezetést, a balhátvéd végigszlalomozott az ellenfél térfelén, majd okosan emelt Boros Tamás kapujába. A második félidőben egyenlített az Óvár, Laki Balázs passzolt remekül a bal szélen induló Bartos Juliánhoz, aki a hosszú sarokba lőtt. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezető tévesen nem adott meg egy gólt a hazaiaknak, illetve a felcsútiak szabálytalanságot reklamáltak a Mosonmagyaróvár gólja előtt, sőt, egy tizenegyest is számon kértek a bírón. A hosszabbításban aztán a vendégek is megnyerhették volna a meccset, de Kószás Krisztián ziccerben az égbe lőtt.

A gólok helyettaz eddig színes lapokat gyűjtögető Rudolf Gergelytalálatával a Nyíregyháza 1–0-ra győzött a Soroksár vendégeként, így remekül sikerült az új tréner, Dajka László premierje a Szpari kispadján. A soroksáriak viszont gödörben vannak, egymás után harmadszor kaptak ki és már csak az ötödik helyen állnak a bajnokságban.

A Kisvárda hármat vágott a ZTE-nek otthon úgy, hogy Révész Attila együttese csak a második félidőben kerekedett igazán ellenfele fölé. Az újabb sikernek köszönhetően a szabolcsiak már kilenc mérkőzés óta veretlenek és továbbra is feljutó helyen állnak.

A Békéscsaba Urbin Péter góljának köszönhetően bizonyult jobbnak a Csákvárnál egy olyan mérkőzésen, amelyen a Fejér megyeiek sokat tettek a pontszerzésért, kapufát is lőttek, de a hálóba ismét nem tudtak betalálni, a vereséggel pedig kieső helyre zuhantak vissza. A Csaba sorozatban hat sikernél tart már.

Egymás után harmadik hazai meccsét nyerte meg a Balmazújváros, a Szeged 2011 elleni győztes gólt Heffler Norbert szerezte. Nem fékez a Siófok sem, amely sorozatban negyedszer nyert, a Szolnok pedig először kapott ki otthon tavasszal. A Sopron 0–0-ra végzett otthon a Váccal, így tovább tart az augusztus óta tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

Megvan a Cigánd első tavaszi sikere, a céltudatosabban játszó borsodiak a sereghajtó SZEOL otthonából távoztak három ponttal, így életben tartották bennmaradási reményeiket.

A Budaörs és a Kozármisleny is hátrányból fordítva aratott fontos győzelmet, a budaörsiek a Dorog, míg a mislenyiek a Cegléd ellen nyertek 2–1-re.

Rudolf Gergely győztes gólt szerzett a Soroksár ellen (Fotó: Koncz György)
Rudolf Gergely győztes gólt szerzett a Soroksár ellen (Fotó: Koncz György)


LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ


SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–1
(0–0)
Haraszti u., 600
néző. Vezette: Solymosi Péter (Becséri Gergely, Szécsényi István)
SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Valencsik – Csilus T., Sándor I. (Papp M., 73.) – Huszák (Nagy O., 80.), Haris, Pál A. (Bajzát, 66.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
NYÍREGYHÁZA: Megyeri – Szokol, Rubus, Máté, Farkas M. – Kónya, Kártik (Úr, 93.) – Szécsi M., Tisza (Rezes, 69.), Rudolf (Dragóner, 85.) – Takács T. Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Rudolf (0–1) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Az elmúlt hetek eredményei azt mutatják, gödörben vagyunk. Játékosaimnak fejben kell letenniük magukról a terhet. Ha az első félidő elején berúgjuk a ziccerünket, egész más meccs lett volna, de a futballban nincs ha. Ma az előre játékban voltunk gyengébbek.
Dajka László: – Két nap alatt csak azzal foglalkoztam, hogy megpróbáljam szervezettebbé tenni a csapatot. Az első félidőben uralta a játékot a Soroksár, de nem is akartunk kinyílni hátul. A szünet után veszélyesebbek lettek kontráink, s egyet sikerült eredményesen befejeznünk.

PUSKÁS AKADÉMIA–MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 986
néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler – Gyömbér (Nagy Zs., 77.) – Prosser, Sándor Gy. (Szatmári L., 65.), Márkvárt, Szakály P. – Lencse (Tischler, 62.). Vezetőedző: Pintér Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Boros – Kószó, Lázár P., Deák I., Galambos – Zsirai – Bartos, Czár, Schmatovich (Jasarevic, 92.), Darázs (Katona K., 93.) – Laki B. (Kószás, 78.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Spandler (1–0) a 29., Bartos (1–1) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila
: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a pontszerzéshez, de… A játékosok mindent megtettek, hogy három pontot szerezzünk, de nem csak rajtuk múlt, hogy ez nem sikerült. Rúgtunk egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, nem kaptunk meg egy tizenegyest, és a kapott gól előtt szabálytalankodtak Tischler Patrikkal szemben. Ezeket a játékhelyzeteket mindenki nézze vissza, és döntse el, igazunk van, vagy sem.
Király József: – Kiváló csapattal találkoztunk, gratulálok az eddigi szerepléséhez, kívánom, hogy jussanak fel az NB I-be. Nem érdemtelenül szereztünk egy pontot, sokat tettünk a döntetlenért. Tavasszal hullámzó volt a teljesítményünk, de a játékosok bizonyították, lehet rájuk számítani.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–0 (1–0)
Kisvárda, 1145 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Szalai Dániel, Punyi Gyula)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.) – Rajczi (Horváth Z., 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács, Oláh B. (Kovács G., 83.) – Nagy T., Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Paudits, Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Rajczi (1–0) a 35., Fodor F. (2–0) a 67., Horváth A. (3–0) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – A Zalaegerszeg az elején feladta nekünk a leckét, de rendezni tudtuk a sorainkat, és amikor szélen az ellenfél mögé tudtunk kerülni, gólokat is szereztünk. A második félidőben okosan tartottuk a labdát, és érződött, hogy be tudjuk biztosítani a győzelmet, amelyet megérdemeltünk.
Csató Sándor: – Az elején zártan védekeztünk, kontrákra építettünk, volt is három nagy helyzetünk. Ekkor nem úgy nézett ki, hogy ekkora különbséggel kikapunk. Az első beadásból, amely üresen megtalálta Rajczi Pétert, gólt kaptunk, utána a második félidőben kicsit szétesett a játékunk. Az erősebb csapat nyert.

BALMAZÚJVÁROS–SZEGED 2011 1–0 (1–0)
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Bokros, Rus, Tamás L., Virág – Heffler N. (Belényesi, 77.), Sigér, Farkas B. (Hadházi, 89.), Bódis, Vajda – Kovács Á. (Fekete Á., 71.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
SZEGED: Szántai – Jagodics M., Farkas M., Áchim, Mészáros M. – Zádori, Király P. (Pászka, 64.), Germán, Coroian (Farkas A., 32.), Zabari – Andorka (Balogh G., szünetben). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Heffler N. (1–0) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Már megint közönségszórakoztató meccset vívtunk, melyben a jól játszó Szeged is partner volt. Az első félidei játékunknak köszönhetően nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, de így is nagyon örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot.
Klausz László: – Kiélezett mérkőzésen az első játékrész a hazaiaké volt, ám a folytatásban benne lógott a levegőben az egyenlítő találatunk, viszont a döntő pillanatokban sajnos hibáztunk.

SZEOL SC–CIGÁND SE 0–1 (0–0)
Szeged, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Leingler – Ikonomu, Gál Sz., Fehér I. – Buzási, Vágó L., Búrány, Puskás Cs. (Nagy R., 55.), Ferkó (Beretka, 73.) – Papp Á. (Mihály D., 61.), Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R., Raducu, Oltean, Szilágyi L. (Kasza, 90.) – Kuti (Popescu, 55.), Sándor T., Balogh A. (Csicsvári, 64.), Baksa – Katona Gy., Angyal N. Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Katona Gy. (0–1) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics
: – A mérkőzés elején Kéri Tamásnak volt egy helyzete, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat. A Cigánd jobban akarta a győzelmet, rászolgált a három pontra.
Szénay Péter: – Gyenge kezdésünk láttán átszerveztem a csapatot, és a folytatásban a mi akaratunk érvényesült. Gólunk után szervezetten védekeztünk és gyors kontratámadásokkal igyekeztünk növelni előnyünket – sikertelenül.

KOZÁRMISLENY–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Andó Szabó Sándor (Kepe Arnold, Aradi József)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Gubacsi, Causic, Racskó, Varga M. – Wittrédi (Kocsis A., 79.), Nagy E. – Kirchner (Lantos, 85.), Kemény, Beke (Városi, 52.) – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly
CEGLÉD: Mursits – Takács T., Nánási, Albert I., Preklet – Lengyel B. (Szabó V., a szünetben), Fröhlich, Albert Á., Peres – Tihanyi (Kasztner, 72.), Nagy S. (Farkas A., a szünetben). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Takács T. (11-esből, 0–1) a 7., Grumics (1–1) a 69., Kirchner (2–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Az elején tompán kezdtünk, a Cegléd jobb volt az első félidőben. A másodikban váltottunk, és nagy akaraterőnknek köszönhetően megnyertük a mérkőzést.
Miskei Attila: – Végig tompán, és rosszul futballoztunk, nem érdemeltünk győzelmet, és nem is lett meg. a következő mérkőzéseken sokkal többet és jobban kell teljesítenünk.

BUDAÖRS–DOROGI FC 2–1 (0–1)
Tatabánya, 250 néző. Vezette: Molnár Attila (Pápai Zoltán, Bertalan Dávid)
BUDAÖRS: Horváth G. – Wild, Kinyik, Tányéros Á., Papp M. – Csillag (Horváth R., a szünetben), Sajbán Miklós, Petró, Stieber A. – Deli (Árvai, 86.), Sajbán Máté (Csobánki, 76.). Vezetőedző: Bognár György
DOROG: Zima – Kővári, Berkó (Sitku, 67.), Csató, Bora, Medgyes – Tóth M., Lénárt (Szedlár, 59.), Mészáros Á., Bor – Simon A. (Vígh, 82.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Simon A. (0–1) a 36., Deli (1–1) a 49., Horváth R. (2–1) az 54. percben
Kiállítva: Horváth R. (Bora György megrúgásáért) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Többféleképpen lehet legyőzni az ellenfelet, például ha jobban játszunk, vagy jobban brusztolunk. Mi ezúttal az utóbbit valósítottuk meg.
Németh Szabolcs: – Egy agyonnyert mérkőzésen sikerült kikapnunk. Ahelyett, hogy félidőben három nullra vezettünk volna, az ellenfél a semmiből nyerte meg a meccset. Bosszús vagyok a vereség miatt.

SWIETELSKY SOPRONI VSE–VÁC FC 0–0
Sopron, 250
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Máyer Gábor, Király Zsolt)
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Fehér Z., Németh M. – Nagy P., Harangozó, Erdélyi – Eszlátyi (Garda G., 64.), Batizi-Pócsi (Fazakas, 82.), Gyürki (Kapacina, 74.).Szakmai igazgató: Supka Attila
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Major – Niedermüller, Kákonyi (Rása, 84.), Tóth B., Nagy R. (Rusvay, 75.) – Zsolnai R. (Tóth G., 57.), Balajti. Vezetőedző: Nagy Tibor
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Addig, amíg a százszázalékos, ordító ziccer helyzeteket nem használjuk ki, nem fogunk győzni.
Nagy Tibor: – Nem játszottunk jól, de küzdöttünk. Sajnos, valami elveszett az őszi Vácból. A Sopronnak két-három nagy helyzete volt, ősszel mi voltunk a jobbak, de kikaptunk, most a Sopron volt jobb, de ponttal távoztunk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 947 néző. Vezette: Barna Gábor (Iványi István, Kis Zoltán)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán (Szalai D., 28.), Kelemen D., Szélpál N., Juhász Gy. – Bagi, Viczián (Fehér Zs., 83.) – Birtalan B., Nagy I., Gyurján B. – Urbin (Gránicz, 75.). Vezetőedző: Boér Gábor
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Kékesi – Mészáros D. (Lőrincz, 87.), Fényes – Sejben (Molnár T., a szünetben), Bakos, Molnár Cs. (Oldal, 72.) – Hodgyai. Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Urbin (1–0) az 58. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – A feszült hangulatú mérkőzésen fontos három pontot szereztünk. Menet közben a felállásunkon változtatnom kellett, hogy stabilizáljam a csapatot. A Csákvár is motivált volt, érthető, hiszen az életéért küzd.
Vincze István: – Jól küzdött a csapatom. Szerettünk volna meglepetést szerezni, nem is álltunk messze tőle, hiszen helyzeteink voltak és egy kapufát is rúgtunk.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK 0–1 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Berényi Ákos)
SZOLNOK: Gazsi – Hajba, Horgosi, Papp Sz., Magyar B. (Czirmaz, a szünetben) – Kenderes (Kovács O., 80.) Berdó (Pantovics, a szünetben) – Pintér N., Dedics, Tóth L. – Rokszin. Vezetőedző: Balogh Pál
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Gál M., Czingráber, Farkas N. – Berde, Lázár Zs. – Nagy D., (Kozma R., 93.) Petneházi, Gréczi G. (Kovács D., 71.) – Elek B. (Berki P. 87.).Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Petneházi (0–1) a 21. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Jól kezdtünk, de az elején ziccert hibáztunk, ezt követően visszaesett a játékunk. Bár második játékrészben voltak helyzeteink, elhibáztuk azokat, a vendégek pedig elvitték a három pontot.
Disztl László: – Jól és gólveszélyesen játszottunk, különösen az első félidőben. A másodikban mozgósította erőit a Szolnok, de taktikus játékkal teljesen megérdemelten nyertünk.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC31189457–33+2463
2. Kisvárda31177746–24+2258
3. Békéscsaba Előre31175946–28+1856
4. Balmazújváros31175937–29+856
5. Soroksár SC31159751–29+2254
6. Vác FC31139938–33+548
7. Szeged 2011311211836–19+1747
8. Szolnoki MÁV FC311371140–38+246
9. Dorogi FC311281133–29+444
10. Mosonmagyaróvári TE311271240–34+643
11. BFC Siófok311261335–38–342
12. ZTE FC3110111046–44+241
13. Nyíregyháza Spartacus FC311161433–37–439
14. Soproni VSE31814929–32–338
15. Budaörs311061533–47–1436
16. Ceglédi VSE31961637–46–933
17. Kozármisleny FC31961626–43–1733
18. FC Csákvár316131233–47–1431
19. Cigánd SE31691618–50–3224
20. SZEOL SC31442316–50–3416
Cigánd SE: 3 pont levonva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik