NB III: Jovánczai is betalált, 14 gól az osztályozón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 21:10
A Kaposvár és a Gyöngyös hazai pályán, a Veszprém és a Gyirmót II idegenben szerzett előnyt szombaton a megyei bajnokok osztályozós párharcaiban, amelyekben a labdarúgó NB III-ba jutás a tét.

A legfölényesebb győzelmet a góljait a 44. és a 48. perc között szerző Kaposvár aratta. A 37 gólos megyei gólkirály, Jovánczai Zoltán fejjel juttatta vezetéshez csapatát az Ibrány ellen, Dominic Luka és Hampuk Ádám szerezte a másik kettőt.Kaposvár aratta. A 37 gólos megyei gólkirály, Jovánczai Zoltán fejjel juttatta vezetéshez csapatát az Ibrány ellen, Dominic Luka és Hampuk Ádám szerezte a másik kettőt.

A Gyirmót II nagyon komolyan veszi a feljutást, ez az összeállításon is látszik: az első csapatból Rusák Edvárd, Madarász Márk, Farkas Zoltán, Présinger Ádám, Gyurján Bence és Lengyel Dániel is „visszajátszott”. A Gyirmót a szabályoknak megfelelt, mert a szabályokban meghatározott három túlkorosnál több nem játszott. Farkas két gólt is vágott a Tiszafürednek, és bár Présingert a hajrában kiállították, ez már nem veszélyeztette a győzelmet – pláne, hogy két perccel később a hazaiak is megfogyatkoztak.

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-ÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Tiszafüred–Gyirmót II 2–4
Kaposvár–Ibrány 3–0
Iváncsa–Veszprém 1–2
Gyöngyös–Mórahalom 2–0
A visszavágókat június 18-án rendezik. A párharcok győztesei feljutnak az NB III-ba.

Mivel nem minden megyei aranyérmes vállalta a harmadosztályú szereplést, hat csapatot kisorsoltak, ők mentesültek az osztályozó alól – a PMFC, a Dabas-Gyón, a Komárom, a Hajdúböszörmény, a Hévíz és a Méhkerék már feljutott az NB III-ba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik