Légiósok: NB II után Amerika - újabb magyar az USA-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 09:33
Az egyesült államokbeli USL-ben szereplő Oklahoma City Energyben folytatja pályafutását Tóth Péter, aki a legutóbb az NB II-es Zalaegerszeg labdarúgója volt.

Az USL (United Soccer League) az amerikai harmadik divíziónak számít, ennek Nyugati főcsoportjában szerepel az OKC is. Tóth Péter a Honvédban kezdte a pályafutását, majd a REAC-ban, később pedig a Zalaegerszegben játszott, 2013 óta azonban klub nélkül van a 26 éves támadó.

„Péter sikeres próbajátékon van túl, amivel kiérdemelte szerződését – mondta Jimmy Nielsen, az oklahomaiak vezetőedzője az oursportscentral.com-nak. – Tehetséges és kreatív játékos, még dolgoznunk kell rajta, hogy újra felépítsük, de nagyon sokat várok tőle!”

„Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt – mondta Tóth Péter. – Ez az első profi csapatom az Egyesült Államokban, még csak egy hónapja vagyok itt, de már látom, hogy az emberek imádják a labdarúgást Oklahomában. Erős csapatunk van, bízom benne, hogy boldoggá tehetjük a szurkolókat.”

Újabb magyar labdarúgó játszhat tehát az Egyesült Államokban, ahol Németh Krisztián (MLS, Sporting Kansas) és két ifjúsági futballistánk (Erdei Vince – Stony Brook University, Sallói Dániel – Sporting Kansas U18) is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik