Labdarúgás: „Modern futball? Mindenben el vagyunk maradva"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.05. 09:51
Mucha József, a Ferencváros korábbi bajnok labdarúgója, az NB II-es Kozármisleny jelenlegi pályaedzője a bama.hu-nak saját tapasztalatai alapján elkeserítő képet festett a magyar futballisták felkészültségéről.

„Nem azt mondanám, hogy elkeserítő, hanem inkább talán lehangoló a teljes fronton – válaszolta Mucha József, a Ferencváros korábbi kétszeres bajnok, négyszeres MNK-győztes, KEK-döntős játékosa a regionális honlap kérdésére, hogy milyen a magyar futballisták képzettsége, felkészültsége. – Hála Istennek, én még tudok dolgozni a magyar futballban, így bizonyos dolgokat más szemmel látok, mintha kívülálló lennék. A kibicnek ugyanis semmi sem drága."Mucha József, a Ferencváros korábbi kétszeres bajnok, négyszeres MNK-győztes, KEK-döntős játékosa a regionális honlap kérdésére, hogy milyen a magyar futballisták képzettsége, felkészültsége. – Hála Istennek, én még tudok dolgozni a magyar futballban, így bizonyos dolgokat más szemmel látok, mintha kívülálló lennék. A kibicnek ugyanis semmi sem drága."

Az NB II-ben utolsó előtti helyen álló Kozármisleny pályaedzőjeként dolgozó Mucha szerint nemcsak a mérkőzéseken, hanem a tréningeken is látszanak a hiányosságok.

„A mai kornak megfelelő futball tekintetében mindenben el vagyunk maradva! Akár technikai, akár taktikai, akár erőnléti dolgokról beszélünk. Amiket mérkőzéskörülmények közepette, ellenféllel szemben alkalmazni kell, abban bizony hiányosságok vannak" – jellemezte a helyzetet Mucha a passzok pontosságára, a kreatív passzokra, a rúgótechnikára tekintettel.

„A labdaátvételt, a passzokat még csak-csak megcsinálják, de a rúgótechnika... Még az edzéseken is látszanak a hiányosságok" – állapította meg a 62 éves szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik