Az FTC Pártolói Egyesület pert nyert a labdarúgó-szövetség ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.07. 17:08
Az FTC Pártolói Egyesület pert indított a Magyar Labdarúgó-szövetség ellen, mert az nem hozta nyilvánosságra az FTC licencét 2006. július 25-én megvonó bizottság tagjainak névsorát. A Fővárosi Bíróság hétfőn meghozott elsőfokú ítéletében azonban kötelezte a szövetséget a névsor ismertetésére.
Kisteleki István és Helmeczy László
Fotó: Meggyesi Bálint
Kisteleki István és Helmeczy László
Kisteleki István és Helmeczy László
Fotó: Meggyesi Bálint
Kisteleki István és Helmeczy László

A Magyar Labdarúgó-szövetség pert vesztett az FTC Pártolói Egyesület ellen - legalábbis első fokon. Az MLSZ természetesen fellebbezhet ez ellen, de a szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint erről az eshetőségről majd akkor döntenek a testület jogászai, ha írásban is megkapták a bíróság döntését.

Mint ismeretes, az FTC Pártolói Egyesület azért indított pert az MLSZ ellen, mert az nem hozta nyilvánosságra a Ferencvárostól az élvonalbeli licencet megvonó bizottság tagjainak névsorát.

Az eredményhirdetést követően szinte pillanatok alatt elterjedő információ szerint az MLSZ jogásza, Helmeczy László az ítélet kihirdetése előtt kérte az egyesületet, hogy vonja vissza keresetét, mert szerinte hatalmas botrány kerekedhet az ügyből, ami után mindenkinek le kell mondania a pozíciójáról.

Ami azonban ennél is érdekesebb felvetés volt: a jogász szerint a Nemzeti Sport gerjesztett olyan hangulatot, ami miatt kénytelenek voltak kizárni a Ferencvárost.

Helmeczy lapunk érdeklődésére elmondta: valóban, a média generálta nyomás is közrejátszott (ezt egyébként jegyzőkönyvbe is mondta) a két évvel ezelőtti ítélethozatalban.

A témáról részletesebben a Nemzeti Sport kedden megjelenő számában olvashat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik