A Ferencváros a Vác elleni győzelemmel érheti utol a Szolnokot

Vágólapra másolva!
2008.03.21. 14:19
A Ferencváros hazai pályán a Vác-Újbuda együttesét fogadja a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályának Keleti csoportjában. Ha a 19. forduló nyitó mérkőzését a zöld-fehérek nyerik, pontszámban beérik a szombaton Baktalórántházán pályára lépő listavezető Szolnokot.
Lipcsei Péter (szürkében) betalált már a Vác kapujába ebben a szezonban
Lipcsei Péter (szürkében) betalált már a Vác kapujába ebben a szezonban
Lipcsei Péter (szürkében) betalált már a Vác kapujába ebben a szezonban
Lipcsei Péter (szürkében) betalált már a Vác kapujába ebben a szezonban

A Szolnok három ponttal előzi meg a harmadik helyen álló, a feljutásért harcoló Ferencváros együttesét. Ez az állás azonban péntek este fél nyolc tájékán megváltozhat. A Ferencváros a pénteki játéknapon az előkelő, negyedik helyen álló Vácot fogadja az Üllői úton.

A Fradi remek formában vágott neki a tavaszi idénynek. A zöld-fehérek vert helyzetből fordítottak a BKV otthonában, majd 4-0-ra kiütötték hazai pályán a Kazincbarcikát, az előző fordulóban pedig 2-1-re nyertek a Vecsés vendégeként.

A Fradinak azonban nem csak a péntek délutáni meccsel kell foglalkoznia. A hazaiak keretében ugyanis Dragóner Attila, Baranyai Tibor, Mátyus János, Nagy Sándor, Bojan Lazicsnak és Deme Imre is két-két sárga lappal rendelkezik, így ha ők a Vác ellen lapot kapnak, nem játszhatnak a jövő heti Szolnok elleni sorsdöntő rangadón.

A Fradival ellentétben a Vác mérlege igencsak felemás tavasszal: 1-1 a Jászberény ellen, 1-0-s vereség a Ceglédtől, majd ugyan 4-0-s győzelem következett a Baktalórántháza ellen, ám a Verebes Józseftrenírozta együttes az utóbbi időben nincs jó formában - persze egy Üllői úti győzelem mindig hatalmas önbizalmat adhat egy csapatnak.

A vendégeknél sok múlik azon, hogy Rusvay Gergely milyen napot fog ki. A Vác játékosa tizenhárom találattal vezeti a Keleti csoport góllövőlistáját, a legtöbb gondot valószínűleg ő okozhatja majd a ferencvárosi kapu előtt.

A negyedik fordulóban már megküzdött egymással a két együttes, az őszi összecsapáson Mátyus János és Lipcsei Péter góljaival 2-0-ra nyert a Ferencváros.

A Ferencváros Vác elleni összecsapása pénteken 17 óra 30 perckor kezdődik az Albert Flórián Stadionban.

NB II, KELETI CSOPORT


Helyszín: Albert-stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Bognár
Asszisztensek: Kovács Z., Huszár

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Ferencváros Vác-Újbuda
16 Holczer 26 Sztankó
19 Fülöp N. 5 Kocsis
22 Souare 3 Laki
26 Dragóner 13 Kovács P.
17 Mátyus 22 Horváth T.
8 Lazics 18 Kövesdi
14 Szalai 6 Wilfried
6 Lipcsei 8 Farkas P.
88 Kulcsár D. 10 Margitics
10 Shaw 14 Szabó V.
7 Ndjodo 11 Rusvay
Vezetőedző: Csank János Vezetőedző: Verebes József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik