Az FTC Pártolói Egyesület még a kizárás miatt perelte be az MLSZ-t

Vágólapra másolva!
2008.02.26. 12:45
Az FTC Pártolói Egyesület 2008. február 25-én keresetet nyújtott be az MLSZ ellen a Fővárosi Bíróságon, adta hírül a zöld-fehér szimpatizánsok internetes oldala, az ftcpe.hu, ugyanerről az érintett másik fél, a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján egyelőre semmilyen formában nem olvasni.
A játékosok a vasárnapi, BKV elleni idegenbeli idénynyitóra készülnek, a szurkolók viszont nemcsak az eredményre kíváncsiak
Németh Ferenc
A játékosok a vasárnapi, BKV elleni idegenbeli idénynyitóra készülnek, a szurkolók viszont nemcsak az eredményre kíváncsiak
A játékosok a vasárnapi, BKV elleni idegenbeli idénynyitóra készülnek, a szurkolók viszont nemcsak az eredményre kíváncsiak
Németh Ferenc
A játékosok a vasárnapi, BKV elleni idegenbeli idénynyitóra készülnek, a szurkolók viszont nemcsak az eredményre kíváncsiak

Az MLSZ másodfokú fellebbviteli bizottsága hosszas huza-vonát követően 2006. július 27-én zárta ki a zöld-fehéreket az élvonalból. A Ferencváros ezzel nemcsak az első osztályú tagságát veszítette el, hanem presztízséből is jelentősen veszített: az együttes ugyanis az indulástól állandó résztvevője volt az élvonalnak.

A döntést annak idején a Ferencváros jogi úton támadta meg, de a bíróság szerint csak az eljárás volt jogsértő, maga a döntés, a kizárás nem. A másodfokú licencadó bizottság tagjainak névsorát nem hozta nyilvánosságra az MLSZ.

„Az FTC Pártolói Egyesület úgy gondolja, hogy másfél év távlatából jogunk van megtudni a hét tagú „esküdtszék” névsorát - áll a közleményében. - Még 2008. januárjában levélben kértük az MLSZ illetékes bizottságát, tájékoztasson bennünket arról, hogy kik alkották a másodfokú licencadó bizottságot kizárásunk idején. Ahogy az várható volt, az MLSZ elutasította ezt a kérésünket - az UEFA belső szabályzatára hivatkozva.”

„Ez a válasz Egyesületünknek természetesen nem felelt meg. Úgy gondoljuk, hogy az MLSZ közérdekű feladatot ellátó társadalmi szerv, így a bizottság névsora közérdekű adatnak minősül. Mivel az MLSZ önként nem adta meg az általunk kért adatokat, így Egyesületünk tegnap keresetet nyújtott be a Labdarúgó Szövetség ellen a Fővárosi Bíróságon.”


„Teljes mértékben egyetértünk Kisteleki István úrral, magunk is az MLSZ-elnök által hangoztatott rend, törvényesség és fegyelem hívei vagyunk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Kari Attila az FTC Pártolói Egyesület vezetője. – Célunk mindössze annyi: az MLSZ a másodfokú licencadó bizottság összeállításánál megfelelt-e a saját kőkemény előírásainak vagy sem? A szabály kimondja ugyanis, hogy melyik testületben kinek kell - szakképzett jogásznak és könyvvizsgálónak - és kiknek nem lehet - az MLSZ, illetve az MLL Jogi, Fegyelmi és Fellebbviteli Bizottságainak tagjainak - szerepelniük. Kivédve az esetleges elfogultságot.”

„A szövetségnél arra hivatkoztak, hogy titoktartási megállapodást kötöttek, ám ez nem a névsor összetételére vonatkozik, hanem azokra az adatokra, információkra, amelyek alapján ők a döntésüket meghozták. Személyesen is volt lehetőségem találkozni Kisteleki Istvánnal, aki ezzel kapcsolatban azt mondta nekem: semmi akadálya, hogy nyilvánosságra kerüljön a héttagú testület névsora. Aztán mégsem történt semmi, illetve levélben történő megkeresésünkre elutasító választ kaptunk. Igaz, azt nem az MLSZ elnöke szignózta. Nem áll szándékunkban senkin semmit számon kérni, egyszerűen kíváncsiak vagyunk.”

„Elvi kérdés, hogy legyen világos a testület névsora – nyilatkozta az NSO megkeresésére a ferencvárosi szurkolók által megbízott dr. Schiffer András ügyvéd. – Közfeladatkörben eljáró személyeknek a hatáskörükkel összefüggő személyes adata közérdekből nyilvános kell, hogy legyen. Kora tavasszal első fokon akár tárgyalható is lesz az ügy, nyárig talán meg is születik a határozat, amely ha minden jól megy, még az idén jogerőre is emelkedhet.”

Az MLSZ sajtófőnöke, Serényi Péter annyit tett hozzá az ügyhöz, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetég hivatalosan még nem értesült a Fővárosi Bírósághoz benyújtott keresetről, így arra egyelőre nem is kívánnak reagálni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik