A befektetőjelöltek kérésére kötött békét az FTC és az MLSZ

Vágólapra másolva!
2007.08.08. 17:54
Mint arról már beszámoltunk: a Ferecváros szerda délelőtt sajtótájékoztató keretében bemutatta csapata új játékosait, valamint a Nike nemzetközi tervezőcsapata által megálmodott, új zöld-fehér mezeket is. A bemutatón részt vett Takács Tobor elnöki tanácsadó is, aki a beszámolt Scarborough-val zajló tárgyalásokról - adta hírül a csapat hivatalos honlapja, az ftc.hu.
Takács Tibor, az FTC zRt. igazgatótanácsának tagja (jobbra) Rieb György tanácsadója
Takács Tibor, az FTC zRt. igazgatótanácsának tagja (jobbra) Rieb György tanácsadója
Takács Tibor, az FTC zRt. igazgatótanácsának tagja (jobbra) Rieb György tanácsadója
Takács Tibor, az FTC zRt. igazgatótanácsának tagja (jobbra) Rieb György tanácsadója

"Gondolom, arról már mindenki értesült, hogy Scott McCabe, Kevin McCabe fia a hétvégén Budapesten járt az angol-skót cég képviseletében" - kezdte mondandóját Takács Tibor, az FTC zRt. igazgatótanácsának tagja.

"Scott McCabe részt vesz a Scarborough napi ügyeinek intézésében, így hasznos egyeztetéseken vagyunk túl. Ők felfedték a terveiket előttünk, konkrét elképzeléseik vannak arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének megvalósítani az Üllői úti nyolc hektáros területen"

És hogy mik is ezek az elképzelések? A Scarborough cégcsoport tervei szerint a sok nagy csata színhelyét, az Üllői úti stadiont 90 fokkal elforgatnák. Az új létesítmény 2010-ig felépülne, és 30000 szurkoló befogadására lenne alkalmas. A komplexumban lenne irodaház és bevásárlóközpont is, valamint egy új parkoló egészítené ki a monumentális elképzeléseket.

Takács a sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy a cégcsoport az esetleges megállapodás létrejöttéig is segíteni akarja a klub, pontosabban a szakosztályt működtető zrt. munkáját. Ezért rövid időn belül létrejön egy magyarországi vállalat, amely anyagilag segítené a csapatot mindaddig, amíg a pályázat le nem zárul.

Az elnöki tanácsadó az MLSZ-szel kötött megállapodásról is szólt. Állítása szerint a klubbal kapcsolatban álló összes befektetőjelölt - köztük a Scarborough is - kérte, hogy mihamarabb állapodjanak meg a szövetséggel, a további pereskedések helyett. Ezért vonta vissza a zöld-fehér klub a bírósági kereseteit.

A szurkolói csoportok bírálják az elnökséget

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai elhatárolódnak a klub jelenlegi vezetésétől. Öt pontban gyűjtötték össze kifogásaikat, és kijelentették: semmilyen formában nem működnek együtt a Rieb György vezette elnökséggel.
1. Az elnökség megválasztása alapszabálysértő volt, ezért a jelenlegi vezetést illegitimnek tartjuk.
2. A Ferencváros vezetésében diktatórikus módszerek uralkodnak. Ezzel a Furulyás-időszak tért vissza.
3. Rieb elnök úr hamis érvekre hivatkozva hódolt be Kisteleki MLSZ-ének. Paktumával megalázta a szurkolókat és a címerünk 3 E betűjét.
4. A Ferencváros labdarúgó-csapatát maffiaérdekeknek rendeli alá. Kétes érdekcsoportoknak ad hatalmat.
5. A Ferencváros vezetése nem állt ki a szurkolók alapvető jogai mellett. A "zéró tolerancia" kiáltványa ellen nem szólalt fel.
-A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai-
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik