Vécsei Bálint paksiként is válogatott kerettag lenne

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 10:25
Vécsei Bálint (Fotó: Földi Imre)
Vécsei Bálint Pakson folytatja pályafutását, a rutinos középpályás 2027-ig érvényes szerződést írt alá kedden. Célja, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon.

„Boldog vagyok, hogy Pakson aláírhattam a szerződésemet” − mondta a tolnai klub honlapján a 12-szeres válogatott Vécsei Bálint. Japánból tért haza, és a tavasz közepén derült ki, hogy az NB I második helyezettjénél folytatja a pályafutását.

„Nyilván szerettem volna, ha hamarabb pont kerül az ügy végére – mondta lapunknak a harmincéves középpályás. –  A tervem szerint februárban lezártuk volna, de nem sikerült, majd jött a húsvét, lelassult a folyamat, azonban végre aláírhattuk a szerződést, kedden részt is vettem az első edzésen.”

Kazincbarcikán nevelkedett, majd a Bp. Honvédban mutatkozott be az élvonalban, az olasz Lecce és a svájci Lugano légiósa is volt, 2019 decemberében lett a Ferencváros játékosa, hetven bajnoki mérkőzésen szerepelt, négyszeres bajnok. Tavaly nyáron Japánba, a Vissel Kobe csapatához szerződött, ott is bajnok lett, igaz, csak két mérkőzésen lépett pályára.

„Miután kiderült, hogy a vezetőedző marad, egyértelmű volt, el kell mennem onnan, ha játszani szeretnék – mondta a futballista. –  Több ajánlatom volt, külföldről is kerestek, de sokáig nem akadt olyan lehetőség, amely minden tekintetben megfelelő lett volna. Két lányom van, hat és másfél évesek, a nagyobbik szeptemberben iskolába megy, ez is olyan szempont volt, amelyet figyelembe vettem a döntésnél, ez is érv volt a hazatérésem mellett. Stabil, hosszú távra szóló megoldást kerestem.”

A szerződés időpontja azért fontos, mert közeleg a nyári Európa-bajnokság, és Vécsei Bálint, mint mindenki, szeretne ott lenne Németországban. A sikeres selejtező éppen a középpályás góljával kezdődött Bulgária ellen, a 3–0-ra megnyert első összecsapáson a hetedik percben szerzett vezetést a magyar válogatottnak – mások ilyen fontos találattal évekre bebetonozzák a helyüket a csapatban.

Ő azóta nem játszott címeres mezben.

„Célom ott lenni az Európa-bajnokságon – mondta. –  Talán lett volna rövidebb távú megoldás, s egy-két meccsel többet játszhattam volna a tavasszal, de a stabilitás, a hosszabb távú tervezés is fontos volt, ezért döntöttem a paksi lehetőség mellett. Miután Japánban a vártnál sokkal kevesebbet játszottam, a válogatottság is lényeges szempont volt a váltásban. A válogatottról azt mondhatom, mint mindenki más: folyamatos jó teljesítmény kell a kerettagsághoz, azon vagyok, hogy Pakson megmutassam, számíthat rám Marco Rossi szövetségi kapitány.”

Vécsei Bálint a második helyhez segítené új klubját, és már a hétvégén, a Fehérvár elleni összecsapáson pályára lépne.

„Továbbá ott van a Magyar Kupa, ha túljutunk a Kisvárdán, kupadöntőt játszhatunk a Puskás Arénában – tekintett előre Vécsei Bálint. – Ha pedig nemzetközi kupában indulhat a csapat az ősszel, mindenkinek lesz lehetősége megmutatnia magát. A tárgyalásokon is éreztem azt a családias, barátságos légkört, amelyről mindig hallottam, és kedd délelőtt az öltözőben is szeretettel fogadtak. Egyedül edzettem heti ötször-hatszor, erőnléti gondjaim nincsenek, a meccshiány nyilván más kérdés, de motiváltan várom a bemutatkozást.”
 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik