Új családtag  – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 00:06

Magyar játékos a magyar csapatban – nagyon sok ferencvárosi érzelmű barátom szimpatizál a tolnai együttessel. Persze az örökzöld fővárosiaknak mindig az Üllői úti aranylábúak lesznek a legfontosabbak, de többen is azt mondták: miközben szurkolnak az újabb bajnoki címért, és felüvöltöttek Adama Traoré győztes góljánál vasárnap délután, szimpatikus nekik a Paks gyakorlata. Magyar játékosok, akár alacsonyabb osztályban felfedezettek (Papp Kristófot szinte senki sem ismerte, amikor oda szerződött, ma a dobogós csapat alapembere, a hírek szerint közel van a válogatott kerettagsághoz, Szélpál Norbertet Békéscsabáról igazolták át, amennyit a Fradi elkölt egy légiósra, annyiból a Paks egy egész hátvédsort szerződtet, cserékkel együtt), szóval, több fradista is azt mondta: szívükben és a tabellán első a Ferencváros, de ha rajtuk múlik, a második mindenképpen a Paks legyen.

Lehet ez a végeredmény, és ebben immár egy korábbi FTC-játékos, Vécsei Bálint is segítheti Bognár György együttesét. Egy újabb Fradi–Paks kupadöntő is összejöhet, a bajnok a másodosztályból már-már feljutónak számító Nyíregyháza ellen idegenben, míg a Paks a Kisvárda ellen otthon játssza az elődöntőt, és nyilvánvaló, mit szeretne Vécsei Bálint: szívesen visszatérne a Puskás Arénába. Ahol tavaly márciusban gólt szerzett Bulgária ellen a hetedik percben, aznap 3–0-ra nyert Marco Rossi legénysége, és a sikeresen megvívott első Európa-bajnoki selejtező lendületet adott a nemzeti csapatnak. Ezzel együtt Vécsei Bálint nem választott könnyű utat: a Paks a Papp Kristóf, Windecker József, Mezei Szabolcs fedezetsorra építve érte el idénybeli sikereit, és ha bármelyikük hiányzott, a szintén rutinos Balogh Balázs is kiemelkedően teljesített, vagyis szó sincs arról, hogy garantálható lenne a helye a kezdőcsapatban. Tegyük hozzá, Vécsei Bálint nem is igényli ezt, a Honvédban és a Ferencvárosban is meg kellett küzdenie a konkurenciával a játéklehetőségért, de ez természetes.

Nem kérdés: tapasztalt és minőségi labdarúgó csatlakozott a tolnai együtteshez, és okosan döntött, a balul sikerült japán kaland után befogadó, családias közegbe érkezik. Mint lapunknak elmondta, hosszabb távra tervez – és sok fradista szurkol neki, hogy Pakson is sikerrel járjon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik