FTC: fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Vágólapra másolva!
2024.04.18. 17:44
Dibuszék a Föld napja alkalmából fát ültettek (Fotó: Dömötör Csaba)
Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói – Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás –, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.

A programot a közelgő Föld napja alkalmából az FTC szponzora, a Provident Pénzügyi Zrt. immár harmadszor szervezte meg éves papírfelhasználásának ellensúlyozására. Boczán Viktor vezérigazgató beszédében egy kínai költőt idézett, akinek szavai szerint ha egy évre előre gondolsz, akkor vess el egy magot, ha tíz évre, akkor ültess egy fát. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében gondot fordítsanak a környezet védelmére, valamint arra, hogy csökkentsék a cég ökológiai lábnyomát.

Horváth Attila gazdasági igazgató elmondta, a Providentnél létrehozták a ProviGreen programot, amely nem csupán egy kezdeményezés, hanem egy elköteleződés a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába.

„A Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapítása csak egy példa arra, hogy milyen hatással lehetünk a környezetünkre, ha összefogunk és cselekszünk” – fűzte hozzá.

Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet. A csapatkapitány kifejtette: örülnek annak, hogy ezzel a kis lépéssel hozzájárulnak a jövő generációi számára egy élhetőbb környezetet megteremtéséhez.

Az eseményen részt vett az 58-szoros válogatott játékos, Lipcsei Péter, a Soroksár jelenlegi vezetőedzője, valamint az FTC U10-es utánpótláscsapatának több labdarúgója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik