Újpest: Duchatelet tényleg engedett – ennyit fizethet a Mol

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 11:14
Roderick Duchatelet 2011 őszén lett az Újpest FC tulajdonosa, közel 13 év után távozik a klubtól (Fotó: Imago, archív)
Mint arról már kedden hírt adtunk, ezen a héten vagy a jövő héten lezárulhat az Újpest FC eladási ügye, és a Mol Vagyonkezelő kft. lesz a klub új tulajdonosa. A Népszava a Nemzeti Sporthoz hasonlóan úgy értesült, a klub belga tulajdonosa, Rodercik Duchatelet az elmúlt években kért 20 millió euróhoz képest jelentős, több milliós eurós engedménnyel adja el üzletrészét.


 

Az Újpest FC hamarosan távozó belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet az elmúlt években nem titkolta, hogy 20 millió euróért szeretné eladni újpesti üzletrészét, értve ez alatt az első csapatot és az utánpótlást is. Korábbi információink szerint Duchatelet ebből az összegből jelentősen, akár harminc százalékot is engedhetett, hogy megegyezés születhessen a Mol Vagyonkezelő Kft.-vel. 

Ez nagyjából egybevág a Népszava szerdai cikkével, mely szerint 6.2 milliárd forintot fizet a vevő Roderick Duchatelet újpesti tulajdonrészéért. Információink szerint ez az összeg nagyjából megfelel a valós vételárnak, tehát mintegy 15.5 millió euróért cserél tulajdonost a klub.

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Gazdasági Versenyhivatal március 18-i keltezéssel bejelentette, a Mol Vagyonkezelő Kft. megvásárolja a Roderick Duchatelet által az elmúlt hetekben alapított és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonjogát is birtokló Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100 százalékát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a GVH-nál bejelentették a felek a szándékot, a Versenyhivatal pedig még emelhet ezzel szemben kifogást. A bejelentés azt jelzi, hogy folyamatban van az engedélyeztetési eljárás. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, nem várható, hogy a GVH kifogást emel a tulajdonosváltással szemben. A hivatalos adás-vétel napokon belül megtörténhet, ha minden jogi kérdést sikerül rendeznie a feleknek. Azt, hogy az Újpest FC-nek új tulajdonosa lett, akkor jelenthetjük ki, ha már a cégbíróság is bejegyezte a váltást.

Kedden arról is hírt adtunk, hogy Benczédi Balázs leendő ügyvezető mellett egy több tagból álló tanácsadói, vezetői testület dolgozhat a napi ügyeken, és ez utóbbiban az Újpesthez kötődő futballszakemberek is helyet kaphatnak. Egyelőre azonban a pontos struktúra nem alakult ki. Azt sem tudni, hogy hosszú távon Mészöly Géza maradhat-e a csapat vezetőedzője, ugyanis minden más híresztelés ellenére ő még a távozó tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel egyezett meg, a belga üzletember választotta ki őt. Tehát az új vezetőség másik szakvezető mellett is dönthet, persze, ha az Újpest folytatja azt a fejlődést, ami Mészöly Géza irányításával látszik a csapat teljesítményén (hat meccsen tíz pontot szerzett a gárda), akkor aligha lesz okuk a váltásra. 

A klubbal kapcsolatos sajtóhíreket egyelőre sem a leendő, sem a jelenlegi vezetőség nem kívánja kommentálni.
 

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik