Simon Barnabás: Határeset, hogy védhető volt-e Dzsudzsák Balázs lövése

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 09:50
Simon Barnabás elszántságára nem lehet panasz, ha úgy adódik, bátran kimozdul a paksi kapuból (FOTÓ: ÁRVAI KÁROLY)
A labdarúgó NB I 24. fordulóját követő visszapillantónkban Simon Barnabás, a paksiak húszéves kapusa beszélt a debreceni gólról és a bravúrjáról is. Szó esik arról, hogy az egyre jobb formában futballozó Banó-Szabó Bence főszerepet játszott a KTE Kisvárda elleni sikerében, valamint arról is, hogy a Ferencvárostól elszenvedett 2–0-s vereség sorozatban a harmadik vesztes meccse volt a Fehérvárnak, Tóth Balázs kapus mégsem érzi, hogy nyomás lenne csapatán.

A FORDULÓ SÉRÜLÉSHULLÁMA

DÖNTETLENT JÁTSZOTT EGYMÁSSAL a Paksi FC és a Debreceni VSC (1–1) a hétvégén, összességében igazságos eredmény született.

„Érdekes meccs volt – mondta lapunknak Simon Barnabás, a paksiak húsz­éves kapusa. – A Debrecen már a harmadik percben gólt szerzett, Dzsudzsák Balázs tisztán lőhetett, s bár láttam a labdát, erős lövés volt, jól eltalálta a Loki csapatkapitánya, határeset, hogy védhető volt-e. Amikor Bárány Donát hozta rám a labdát, tudtam, középen senki sem követi, így próbáltam minél jobban kiszorítani. Az is benne volt a pakliban, hogy lő, de inkább el akarta húzni mellettem a labdát, szerencsére kivetődtem, és levettem a lábáról. Ebben mindig van rizikó, de ziccer lévén a kapusnak ilyenkor nincs veszítenivalója. Igazságos döntetlen született, igaz, miután a Loki megszerezte a vezetést, elkezdte húzni az időt, tördelte a játékot, ezt nemigen értettük.”

Mivel a Ferencváros nyert, a Paks visszacsúszott a második helyre – szombaton a Diósgyőr otthonában javíthat.

„Biztosan nehéz mérkőzés lesz, a Diósgyőr az utóbbi három bajnokiján hét pontot szerzett, egyre jobb formába lendül. De ha a saját futballunkat játsszuk, ha mi diktáljuk a tempót, idegenben is esélyesek vagyunk a győzelemre.”

Bognár György vezetőedző feladatát megnehezíti, hogy több játékosa is sérüléssel bajlódik, Haraszti Zsoltra, Könyves Norbertre, Mezei Szabolcsra, Silye Erikre, Szappanos Péterre és Windecker Józsefre sem számíthatott a DVSC ellen, míg Tóth Barna úgy vállalta a játékot, hogy előtte egy hétig lázasan nyomta az ágyat, a félidőben le is kellett cserélni.

„Vezetőedzőnk is nyilatkozta, hogy megfelelő a keretünk, lehet pótolni a hiányzókat. Hogy kik épülnek fel a hét végére, még nem tudni, de bárhogyan is állunk fel, a célunk nem lehet más, mint a három pont megszerzése.”

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A FORDULÓ CSELE

VEZETETT A KTE, jobban is futballozott, mint ellenfele, a Kisvárda Master Good, azonban a hazai szurkolók is érezték, egy gólra még szükség lehet, hogy ne legyen rizikós a mérkőzés vége. Hangos tetszésnyilvánítás követte a cselt, amit Banó-Szabó Bence, a kecskemétiek nyolcasa a félpályánál bemutatott, aztán elszáguldott a bal szélen, majd Horváth Krisztoferrel összejátszva elemi erővel bombázta a labdát a vendégek kapujának bal oldalába. Ezzel 3–1-re vezetett a KTE, és bár volt még hátra fél óra, a lényegi kérdések eldőltek.
„Érdekes mérkőzést játszottunk, hiszen nem kezdtünk jól, tizenegyesből mégis mi szereztük meg a vezetést – tekintett vissza a szombati bajno­kira Banó-Szabó Bence. – Hamar jött az egyenlítés, meglehetősen paprikássá vált a hangulat, de aztán az egyik labdaszerzést követően Horváth Krisztofer óriási gólt rúgott. Egészen hihetetlen, hogy milyen jó lövései vannak az ilyen helyzetekben! Hogy szerencsénk lett volna a visszavont büntetőnél? Nem volt, hiszen Belényesi Csaba nem szabálytalankodott, aztán a szünetben megbeszéltük, kicsit visszalépek Lukács Dániel és Horváth Krisztofer mögé, ami bejött. Amikor labdát kaptam a felezővonal környékén, éreztem, a vendégek védője nagy lendülettel érkezik, keresi a párharc lehetőségét, én pedig elgurítottam a labdát a lábai között, és mivel volt terület előttem, egészen a tizenhatosig futottam. Kíváncsi voltam, mi lesz a reakció, és amikor láttam, hogy Krisztofer visszalép, megjátszottam, arra gondolva, lesz lehetősége kapura lőni. Ő azonban csinált egy cselt, erre beindultam, jó labdát kaptam tőle, és úgy döntöttem, átvétel nélkül ellövöm a hosszú sarokba. Tavaly decemberben hat hónap után tértem vissza, és azonnal gólt szereztem, az edzéseken parádésan ment minden, aztán némi visszaesés következett, és apuval – aki ugyebár az edzőm is – beszéltünk róla, hogy sokkal többet kell dolgoznom, hogy visszanyerjem a korábbi formámat. Szóval a Kisvárdának lőtt gólom jót tett az önbizalmamnak.”
A KTE győzelme sokat érhet, sőt, ha szombaton hazai pályán megverné a Fehérvárt, három pontra megközelítené a tabella harmadik helyén álló riválisát.
„Nagyon kicsi a különbség a csapatok között, sokat jelentene, ha győzelemmel mehetnénk el a válogatott szünetre, de… A Fehérvárnak nagyon jó játékosai vannak, tudjuk, a győzelem szombaton sem jön magától!”

 

A FORDULÓ TANULSÁGA

VALAMI NINCS RENDBEN Fehérváron. Egymás után harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el, amilyen eredményesen és jól játszott korábban, olyan visszafogott teljesítményt nyújt mostanában. A vasárnap a Ferencváros ellen 2–0-ra elveszített hazai találkozót követően Tóth Balázs lapunk kérdésére elmondta, egyáltalán nem játszottak jól, mintha nem mertek volna futballozni.

„Többet kell vállalkoznunk! Különösen érezhető volt a visszafogottság a saját térfélen a labdakihozataloknál, csak ívelgettünk előre. El kell ismerni, a Ferencváros birtokolta többet a labdát, mi jobbára csak futottunk utána. Egyértelműen azt éreztem, valamiért nem merünk játszani, az elmúlt három meccsünkön ráadásul gólt sem szereztünk, úgyhogy mindenképpen változtatnunk kell.”

A 26 éves kapus szerint azért is érthetetlen az eredménytelenség, mert a hétközi edzéseken nem látszik semmi probléma, úgy tűnik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

„Jól megy mindenkinek az edzésen, a játék is rendben van, taktikailag is megcsinálunk mindent, amit a szakmai stáb kér. A helyzetünk ezúttal is megvolt, ahogy legutóbb az Újpest ellen is. A Kecskemét ellen a hétvégén mindenképpen javítani kell, hogy a válogatott szünetre jó érzéssel mehessünk.”

Tóth Balázs szerint az, hogy a dobogón állnak, nem okozhat görcsösséget, hiszen a vezetőség nem várja el tőlük, hogy a legjobb három között végezzenek.

„Nem gondolom, hogy nyomás lenne rajtunk. Úgy alakultak az eredmények, hogy három vereség ellenére is ott vagyunk a dobogón, ennek inkább pluszmotivációnak kellene lennie.”

LABDARÚGÓ NB I
24. FORDULÓ
Március 8., péntek
Puskás Akadémia–Újpest FC 0–2

Március 9., szombat
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK 1–2
Kecskeméti TE–Kisvárda 3–1

Március 10., vasárnap
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1
Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 0–2
Zalaegerszegi TE FC–MTK 2–2

  1. Ferencváros23163461–22+39 51 
  2. Paksi FC24155443–27+16 50 
  3. Fehérvár FC24123942–36  +6 39 
  4. Puskás AFC2498737–28  +9 35 
  5. Kecskeméti TE241031135–37  –2 33 
  6. Debreceni VSC2496932–30  +2 33 
  7. Diósgyőri VTK2395937–36  +1 32 
  8. MTK Budapest24951031–46–15 32 
  9. Újpest FC24931231–47–16 30 
10. Zalaegerszeg24851135–45–10 29 
11. Kisvárda24621625–39–14 20 
12. Mezőkövesd24541522–38–16 19 
AZ ÁLLÁS

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik