Ferencváros: Abu Fani Messi mellett? Még nem jött ajánlat!

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 10:50
A sport5.co.il szerint Mohammed Abu Fani akár még Lionel Messiéknél is kiköthet
A Ferencváros labdarúgócsapatának két válogatott középpályásával kapcsolatban is megjelentek olyan sajtóhírek külföldön, hogy távozhatnak az FTC-től. A tunéziai Mohamed Ben Romdan már cáfolta is, hogy az egyiptomi Al-Ahlihoz tartana, míg az izraeli Mohammed Abu Fani kapcsán a sport5.co.il írt az Inter Miami érdeklődéséről.

 

A 24 éves, 36-szoros tunéziai válogatott Mohamed Ben Romdan a Mosaïque FM rádiónak adott nyilatkozatában cáfolta a több egyiptomi médium által közölt információkat arról, hogy nyáron négy évre az egyiptomi Al-Ahlihoz szerződne – írja  a mosaiquefm.net. A középpályás hangsúlyozta, 2026 júniusáig szól a szerződése a Ferencvárosnál és jelenleg arra koncentrál, hogy korábbi sérülése után visszaszerezze, illetve stabilizálja helyét az FTC kezdőcsapatában.

A nyáron szerződtetett Ben Romdan 28 tétmeccsen játszott eddig a Ferencvárosban, egy gólt és hat gólpasszt ért el. Hosszabb idő után az Újpest elleni derbin volt ismét a kezdőcsapat tagja, majd a DVSC elleni Magyar Kupa-meccsen és a Kecskemét elleni bajnokin is kezdett. Utóbbin azonban a sárga lapja után lecserélték és mivel ez már az ötödik sárga lapja volt a bajnoki idényben, a következő, Fehérvár elleni idegenbeli meccset ki kell hagynia eltiltás miatt.  

Az FTC 25 éves, 21-szeres izraeli válogatott játékosa, Mohammed Abu Fani iránt az izraeli sport5.co.il híre szerint David Beckham klubja, a több más klasszis mellett Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami érdeklődik. A portál megjegyzi, Abu Faninak a nyáron is volt ajánlata az amerikai profi ligából (MLS), amikor még az izraeli Maccabi Haifa játékosa volt, akkor még az Austintól, de addigra már szóban elkötelezte magát a Ferencvároshoz. A cikk kiemeli, hogy Abu Fani a Ferencvárosban 36 tétmeccsen 5 gólt és 15 gólpasszt ért el, ami magasabb szám, mint amit a Maccabinál az elmúlt három idényben produkált (a legtermékenyebb idénye a 2022–2021-es volt, amikor 12 kanadai pontot ért el a Maccabinál, hat-hat gólt és gólpasszt).

Ugyanakkor a Nemzeti Sport az ulloi129.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy Abu Faniért egyelőre nem érkezett ajánlat az Inter Miamitól. Az MLS-ben egyébként április 23-ig tart az átigazolási időszak.

A Ferencvárosnál az idény utáni nyári átigazolási időszak előtt egyébként három csoportra oszthatjuk a játékosokat. Az egyikbe a biztosan maradó játékosokat sorolhatjuk, a másodikba pedig azok tartoznak, akikért a teljesítményük révén van esély külföldi ajánlatra, ebbe sorolható Ben Romdan (nála tényleg kulcskérdés lesz, hogy állandósítani tudja-e a helyét a kezdőcsapatban) és Abu Fani mellett a brazil Marquinhos, valamint Varga Barnabás is. A harmadik csoportba  a biztosan távozók, illetve azok a futballisták sorolhatók, akikre nem számít a szakmai stáb. Közéjük tartozik a Frankfurtba igazoló Lisztes Krisztián és közéjük tartozhat a lejáró szerződésű, múlt héten megsérülő, marokkói válogatott Samy Mmaee is. Azt már télen bejelentette a klub, hogy Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena is távozhat, de mellettük láthatóan Amer Gojakkal sem számol Dejan Sztankovics vezetőedző, a bosnyák középpályást 2024-ben még egyetlen tétmeccsre sem nevezte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik