NS-jótékonyság: ajándék mezekkel segíti az Újpest a Hátsó füves futballmentő túrát

Vágólapra másolva!
2024.02.15. 19:05
Az Újpest FC vezetőedzője, Mészöly Géza és Csillag Péter, a Hátsó füves futballmentő túra szervezője
Nagyvonalú felajánlással segítette az Újpest FC a Hátsó füves futballmentő túrát, a megszűnt falusi együtteseket felélesztő programsorozatot: a klub vadonatúj, feliratozható mezgarnitúrát küldött a kezdeményezés szatmári állomásain közreműködő Szatmári Főnix nevű vándorcsapatnak.


A doboznyi szerelést Mészöly Géza, az újpestiek vezetőedzője adta át csütörtökön – az eseménysorozatnak kezdettől méltó médianyilvánosságot biztosító – Nemzeti Sport szerkesztőségében. 

„Ősi Újpest-szurkolóként a szívem megdobbant, amikor hallottam a klub ajándékáról – fogadta a hírt Tukacs László szatmári tanító, edző, a Szatmári Főnix csapatkapitánya. – Hálásan köszönjük a segítséget! Sok sikert kívánok az Újpestnek, és személy szerint Mészöly Gézának, már csak azért is, mert édesapám Vasas-drukkerként Mészöly Kálmán nagy tisztelője volt. Ha ideje engedi, szeretettel látjuk tavasszal valamelyik szatmári állomáson, ígérhetem, a vendégszeretetre nem lesz panasza.”

A szatmári dresszek feliratozását, a mezek és a sportszárak megvásárlását közösségi összefogásból fedezik a törekvés civil segítői. A Hátsó füves futballmentő túrát a három éve aktív Zempléni Főnix kezdte el, a zempléni mintára megalakított Zalai Főnix szintén saját mezt kap tavaszra, köszönhetően a zalai Nemzeti Sport-tudósító, Bóbics László hozzájárulásának.

Mészöly Géza a Zempléni Főnix vendégjátékosaként segítette Hollóházán a kezdeményezést

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik